Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Kleine carrot cake hapjes

Deze kleine carrot cake gebakjes komen straight from heaven - zo ontzettend lekker. Voorzien van een laag frosting voor net dat beetje extra plezier.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Wortel in een cake is altijd een goed idee

Geraspte wortel door het beslag is altijd een goed idee. Sowieso doen groente het meestal wel goed in een taart. Heb je deze baksels met wortel, courgette, pompoen, witte bonen of gin & tonic al eens gezien? 😇

De wortel in deze kleine carrot cake hapjes zorgt voor zoetigheid en extra smeuïgheid. De frosting zorgt juist weer voor de nodige romigheid. Een heus liefdescombo. 🧡

Voor het maken van de frosting grijp je snel naar producten als monchou of een combinatie van opgeklopte roomboter met poedersuiker. Niet in dit recept. Deze frosting is gemaakt op basis van cashewnoten en koksolie. Een perfecte match die ook nog eens 100% plantaardig is.

carrot cakes bites recept

Al met al ben je zo’n 30-45 minuten bezig met alle voorbereidingen. Houd rekening met een afkoeltijd van zo’n 2 uur. En daarna is het uitdelen aanvallen geblazen!

Ingrediënten voor 16 hapjes 🥕

Bakvorm: 18×25 cm (of één die in de buurt komt van deze grootte)
Aantal: 12 carrot cake hapjes
Voorbereiding: 30 minuten
Oventijd: 0 minuten 🤷🏼‍♂️
Afkoeltijd: 2 uur

Voor deze kleine carrot cake hapjes heb je dan wel een bakvorm nodig, een oven is echter overbodig. Deze lekkere cakjes met frosting kun je namelijk rauw eten. Met behulp van een keukenmachine tover je alle ingrediënten in een handomdraai om tot heerlijke gebakjes.

Carrot cake:

  • 200 gram wortels
  • 150 gram ongebrande walnoten
  • 150 gram dadels – zonder pit
  • 75 gram geraspte kokos
  • 2 theelepels koek-/ en speculaaskruiden
  • snufje zout

Frosting:

  • 150 gram ongebrande cashewnoten – 20 minuten geweekt in kokend water
  • 50 ml water
  • 3 eetlepels maple syrup
  • sap van een halve citroen
  • snufje zout
  • 80 ml kokosolie – gesmolten
  • ter garnering: extra walnoten

Bereidingswijze:

  1. Bekleed de bakvorm aan zowel de onderkant als de randen met bakpapier.
  2. Begin het maken van het beslag voor de carrot cake: maal de wortels samen met dadels en de walnoten fijn in een keukenmachine (of met een staafmixer). Het deeg moet aan elkaar plakken. Voeg de geraspte wortel, kokos, koek-/ en speculaaskruiden en zout toe en meng opnieuw, totdat alles goed is gemengd.
  3. Druk de het deeg van de carrot cake goed aan in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de bakvorm in de vriezer, terwijl je aan de slag gaat met de frosting.
  4. Voor het maken van de frosting: Pureer alle ingrediënten (geweekte cashewnoten, water, maple syrup, zout, citroensap en kokosolie) met een staafmixer of krachtige blender tot een gladde en egale frosting. Verdeel de frosting over de carrot cake. Dek het geheel af en zet de bakvorm voor 2 uur terug in de vriezer om goed af te koelen.
  5. Haal met behulp van het bakpapier de carrot cake uit de bakvorm. Snijd met een warm & scherp mes de carrot cake in 12 kleine gebakjes. Garneer met een walnoot voor wat extra feestelijkheid en laat de gebakjes 10-15 minuten op kamertemperatuur ontdooien.


recept carrot cake hapjes

carrot cake recept - kleine bites

Dit zoete baksel is echt een traktatie op zichzelf. De carrot cake hapjes zijn lekker zoet van de maple syrup en de wortel, luchtig én is voorzien van een romige frosting. Precies zoals ik voor ogen had.

Wanneer ga jij aan de slag met deze carrot cake gebakjes? Laat zeker een reactie hieronder achter – of gezellig via Instagram. Dat zou ik onwijs leuk vinden!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Inge

    Hallo Billy,
    De carrot cake hapjes zien er heerlijk uit!
    Ik heb een vraag over het recept. Ik zie dat er geraspte kokos en kokosolie wordt gebruikt. Proef je dat in het uiteindelijke resultaat? Ik ben geen Bounty liefhebber, dus als de carrot cake naar kokos smaakt, dan probeer ik liever een ander recept.
    Of kan ik de kokos en kokosolie vervangen door iets anders?

    Alvast bedankt voor je reactie!
    Groeten, Inge

  2. 🐐 Billy

    Hi Inge! Dankjewel, heel leuk om te horen. Je proeft uiteindelijk wel wat van de kokos, maar als je er niet van houdt dan kun je ook wel achterwege laten verwacht ik. Voeg in plaats van de geraspte kokos anders wat extra wortel en/of dadel toe. De gesmolten kokosolie kun je vervangen voor plantaardige boter zoals van het merk Flora.

  3. 🐐 Louise

    Hallo Billy,

    Ik heb de carrot hapjes gemaakt, het is heel goed gelukt en ze zijn heerlijk! De volgende keer ga ik ook de schil (biologisch) van de citroen in de frosting doen, lijkt me ook lekker.
    Dank je wel voor het recept. groetjes Louise

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate