Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je balkon opknappen en schoonmaken in 4 stappen

Het voorjaar staat voor de deur en je hebt zin om lekker op je balkon te gaan zitten. Het moet er wel weer leuk uitzien. Je balkon opknappen en schoonmaken - in 4 stappen is je balkon zomerklaar!

🐐 Dit artikel is geschreven door Evelien.

1. Lap je balkon op met een sopje

Ga lekker aan de slag met je balkon schoonmaken nu de koude en winterse dagen weer zijn verdwenen. Maak je balkon eerst helemaal leeg, voor zover je je balkon leeg kunt maken. Zet alle planten, windlichten en stoelen even in de woonkamer en maak ze schoon.

Pak een emmer warm water met sop en een spons en leef je uit op je balkon. Het handigste is om van boven naar beneden te werken, zodat je werk niet voor niets is geweest. Begin dus helemaal bovenin en eindig met een bezem in je hand om de vloer te schrobben. Zeg maar dag tegen vieze spinnenwebben, vogelpoep en aangekoekte barbecue resten van vorig seizoen (oeps!). Je werk zal gewaardeerd worden.

2. Je balkon opknappen door anders in te delen

Zo, alles is weer helemaal schoon en je kunt je balkonspullen weer uit de woonkamer halen. Geef alle spullen eens een andere plek op je balkon.

Hang de windlichten ergens anders en zet de stoelen tegenover elkaar in plaats van naast elkaar (als hier natuurlijk de ruimte voor is). Nu je je balkon weer het opgeknapt door het een nieuwe look te geven vind je het vast ook al een stuk gezelliger worden.

3. Balkon opknappen tip – Bedenk en koop iets nieuws

Je balkon mist iets: het is er weer lekker schoon en je hebt de spullen op een andere manier gezet en toch heb je het idee dat je naar de tuinwinkel moet om nieuwe dingen te gaan halen. Wil je een aantal nieuwe planten of een ander windlicht? Snuffel dan zeker eens rond op een website als Fonq. Je wilt natuurlijk wel op een balkon zitten waar je zelf ook vrolijk van wordt.

Een andere leuke manier om je balkon op te frissen is door iets op een rommelmarkt te kopen of om te kijken of iemand in je familie- of vriendenkring niet iets over heeft wat niet meer gebruikt wordt. Dit kost een stuk minder en vaak kan dit je een enorm tevreden gevoel geven, omdat je iets kunt hergebruiken wat anderen niet meer hoeven te hebben. Ook hier kun je je balkon een frisse look mee geven.

4. Laat je balkon groter lijken

Vind je dat je balkon wel iets groter zou mogen zijn dan die nu is. Dat is eigenlijk onmogelijk, maar door de muren meer te betrekken bij het balkon kun je je balkon groter laten lijken. Zorg dat de muren een lichte kleur hebben, dit oogt ruimtelijker.

Ook kun je de muren beter benutten door hier plantenbakken en windlichten aan de muren op te hangen, zodat je meer ruimte op de vloer hebt en je dus meer van je balkon kunt genieten.

Heb je een tuin in plaats van een balkon? Lees dan ons artikel over tuinieren en leer hoe je op een eenvoudige manier je tuin een metamorfose kunt geven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Lisa

    Ja, heerlijk om je balkon weer helemaal schoon te hebben en klaar voor de zomermaanden! Ik heb dit keer ervoor gekozen om m’n kale betonvloer op het balkon op te leuken met speciaal soort tegels. Erg simpel, maar het brengt zo’n andere sfeer op m’n balkon. Was gelukkig ook niet erg duur, dus ben ik het over een jaar of twee zat kan het er zo weer uit, haha!

  2. 🐐 Jaqueline

    Wat een goede ideeën. Dat van de rommelmarkt vooral.Ikzelf kijk ook wel eens bij de kringloper voor leuke hebbedingetjes voor op het balkon. Heb daar ook een bistro setje gekocht en dat achteraf azuurblauw geverfd. Leukt het balkonnetje echt helemaal op!

  3. 🐐 Marloes

    Goede tips zeg! Helaas kan niet alleen mijn balkon een flinke opfrisbeurt gebruiken, maar hele huis is toe aan een goede schrob- en opruimbeurt! Het is gelukkig nog niet heel mooi weer, dus eerst mijn huisje opknappen en over 1 of 2 maandjes is mijn balkon aan de beurt! Denk trouwens ook dat ik mijn balkonvloer op te knappen, dat scheelt ook een hoop!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate