Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Vijf handige tips voor een geslaagd barbecueseizoen

Barbecueën is leuk om te doen en ook nog eens heel gezellig. Samen met vrienden of familie  in de tuin genieten van lekkers van de barbecue. Met deze vijf tips til je jouw barbecue skills naar een hoger niveau.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met FBTO.

Tip 1. Haal het eten op tijd uit de koelkast

Het beste kun je je eten één tot twee uur voordat je gaat barbecueën uit de koelkast halen. Doe je dit niet dan duurt het te lang voordat het op temperatuur is. Leg het wel binnen op een snijplank zodat het niet buiten in de zon ligt.

Tip 2. Wacht tot het een lekker kleurtje heeft

We kennen het allemaal: je vleesvervanger, stuk halloumi of groentespiezen veel omdraaien om te zien of het al bruin kleurt. Doe dit niet, maar wacht geduldig tot het gaar wordt. Je ziet het snel genoeg verkleuren. Besprenkel het met olie zodat het extra lekker wordt.

Tip 3. Variëren kan je leren

Vlees en vis zijn voor veel mensen heuse barbecue klassiekers, maar ondertussen al aardig verleden tijd bij veel barbecuers. Er is nog zoveel meer dat je op de barbecue kunt leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groentespies, gegrilde aubergine, of zelfs gegrild fruit zoals ananas of meloen? Ook mango, peer en perzik kun je prima op de barbecue leggen.

Pro tip: doe het fruit in een speciaal barbecue bakje zodat het niet in het rooster of uit elkaar valt. Durf te variëren en durf vooral te experimenteren.

Tip 4. Hou een oogje in het zeil

Bij barbecueën zit een ongeluk in een klein hoekje. Laat hem daarom nooit onbeheerd achter als je aan het grillen bent. Hierdoor kan het eten aanbranden en ben je er mogelijk niet op tijd bij als de bbq omvalt of als er dingen gebeuren die niet horen te gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan kortsluiting (elektrisch), gaslek (gas) of het omstoten van een kolenbarbecue.

Check je dekking bij je verzekering, zodat je zeker weet dat je verzekerd bent tegen eventuele schade die tijdens het barbecueën wordt veroorzaakt.

Tip 5. Denk meer dan barbecue

Voordat het eten op de barbecue klaar is, is het vaak lekker om alvast iets anders te snoepen. Denk aan brood met verschillende dips en een uitgebreide salade (ook nog eens gezond!).

En zijn er kinderen bij? Zet dan voor bijvoorbeeld ook wat snacktomaatjes, komkommertjes en worteltjes. Zo is een avondje barbecueën voor iedereen geslaagd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate