Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 tips om jezelf te beschermen tegen de regen

De herfst maakt langzaam zijn intrede en daar komt geregeld een regenbui bij kijken. Soms moeten we toch de deur uit, maar we willen niet nat worden! Bekijk onze regen bescherm tips en houd je voeten lekker op het droge!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. De good old poncho

De regenponcho – wie kent hem niet? Deze dunne, plastic capes kun je zowel als wegwerp-variant kopen als wel van een steviger materiaal. Hoewel je in een land als Nederland altijd voorbereid moet zijn op een stevige regenbui, kan het wel eens voorkomen dat je de poncho niet bij de hand hebt.

Niet getreurd, want in en rondom je huis of werk is vast en zeker wel een grote vuilniszak aanwezig. Doe als vroeger en knip er een aantal gaten is voor je armen en je hoofd en jij bent good to go.

Op zoek naar een hippe poncho? Bekijk dan zeker eens deze modellen!

2. Waterafstotende winterjas

Je hebt de perfecte winterjas gevonden: de jas is helemaal volgens de laatste trends, lekker warm én hij zit goed. Alleen er is een probleem, hij is (nog) niet waterdicht. Ja – dat lees je goed! Je kun je jas zelf waterdicht, ofwel waterafstotend, maken. Bij huishoudwinkels zijn er verschillende sprays en producten te koop die je op jouw nieuwe winterjas kan sprayen/smeren, zodat deze het (regen)water niet opneemt, maar juist afstoot. Een ideale uitkomst!

3. Een natte paraplu droog opbergen

Je bent goed voorbereid op pad gegaan, want je zag het al aankomen: een hevige regenbui, precies op het moment dat jij de deur uit wilde stappen. Zodra de regen is opgehouden, berg jij je paraplu netjes op in je tas, maar daar begint het euvel. Je paraplu is helemaal nat en dat wil je natuurlijk niet in je tas stoppen. Maar daarom en waterdichte hoes voor jouw natte paraplu. De hoes die erbij zit, is absoluut niet waterdicht en dus we zullen zelf aan de slag moeten gaan.

Een stuk plastic tafelkleed, een oude Twister mat (gezien op Pinterest) of kapot regenpak zijn ideaal om lekker aan de slag te gaan voor deze DIY! Wel goed dichtnaaien, anders heb je alsnog een natte tas. 😉

4. Hat matters

Jezelf beschermen tegen de regen en er tegelijkertijd een beetje fashionable bijlopen? Dat kan heel simpel door een hoed te dragen. Deze accessoire zagen we vorig jaar al veel in het modebeeld, maar ook dit jaar tijdens een gure dag is dit jouw vriend om jezelf te beschermen tegen een doorwaait kapsel én een fikse regenbui. Doe je lange haar in een lage staart of knot en knoop je sjaal goed dicht.

De hoed op je hoofd en jij kan het barre Nederlandse herfstweer helemaal aan!

5. Zelf waterdichte schoenen maken

We fietsen graag naar ons werk of naar school. Door weer en wind is dan ook een bekend spreekwoord in ons kleine kikkerlandje. Als het hard regent zijn natte voeten eigenlijk niet te voorkomen.. Of toch wel? Wederom gaat een vuilniszak ons beschermen tegen deze vervelende kwaal van de herfst. Schaf kleine(re) vuilniszakjes aan en steek hier je voeten in. Bind ze vervolgens vast aan je enkel met een touwtje of elastiek en de regen krijgt geen kans meer om jouw voetjes nat te maken.

Tref de juiste voorbereidingen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar soms ben je simpelweg niet voorbereid op een onverwachtste regenbui of werken bovenstaande tips niet optimaal in een hevige storm. Daarom is het goed om altijd wat voorzorgsmaatregelen treffen.

Leg bijvoorbeeld een setje kleding in je kluisje op school of op het werk en zet er standaard een paar sloffen neer. Lekker in de winter en ideaal als je natte schoenen moeten drogen. Zorg daarnaast dat je altijd een paraplu of regenpak bij je hebt (leg dit bijvoorbeeld in je auto) of draag in de winter altijd een muts.

En soms ben je gewoon doorweekt, en daar moet je de charme van in zien. Neem een lekkere warme douche, doe bij thuiskomst een chillpak aan en duik op de bank met een warm kopje thee. Stay positive is de beste spreuk die je na kunt leven. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 janette koopman

  Plasticzakken met een lus die je aan kan trekken zodat de zak dicht gaat voor pedaalemmers is ideaal voor over je schoenen ?

 2. 🐐 Essie

  Ik lees net de nieuwe folder van de Aldi. Impregneer spray voor maar € 1,49!
  Werkt perfect.

 3. 🐐 Angela

  Zou ik toch graag tips willen lezen over het euvel nat regenpak. Hoe doen jullie dat met een druipend regenpak in winkels? Ik zie dat nergens en voel me dan meestal niet echt op mijn gemak omdat ik de vloer natmaak.

 4. 🐐 Bert

  Als je je auto door een wasstraat gaat wassen, vraag aan de medewerker een stuk of wat van die plastic achteruitwisser beschermers. (Ik noem ze ruitenwissercondoom) deze kan je prima gebruiken om je natte paraplu (tijdelijk) in op te bergen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate