Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Minimaal 100 euro per maand besparen – 5 tips

Geef jij meer geld uit dan dat er binnenkomt? Of wil je eindelijk eens geld hebben waar je voor kunt sparen? Met onderstaande tips bespaar je zonder dat je er ook maar iets van merkt minimaal 100 euro per maand.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Kijk je huidige verzekeringen na

Als ik naar mezelf kijk heb ik een aantal verzekeringen waar ik al meerdere jaren bij dezelfde aanbieder zit. Prima natuurlijk, ik weet alleen niet of de prijs/kwaliteit nog steeds in verhouding is. Vandaar dat ik al mijn verzekeringen op een rij heb gezet – inclusief de premies – en het internet ben afgestruind om te kijken naar een goedkopere (en betere) aanbieder.

Hieronder vind je een aantal verzekeringen. Via deze onafhankelijke vergelijkingssite kun je eenvoudig op zoek gaan naar een betere én goedkopere aanbieder.

Verzekering

Bedrag p.m.

Nieuw bedrag p.m.

Zorgverzekering124 euro102,83
Inboedelverzekering   15,50 euro10,41 euro
Autoverzekering35,50 euro19,75 euro
BESPARING PER MAAND:42,01 euro!!

Je ziet dat je met bovenstaand voordeel al meer dan 42 euro per maand bespaart door je verzekeringen over te zetten naar een andere aanbieder. Een goedkopere aanbieder hoeft daarnaast niet te betekenen dat deze ook minder kosten dekt. Kijk goed welke zaken voor jou belangrijk zijn en stem hier je verzekering op af.

In de meeste gevallen zegt de nieuwe verzekeringsmaatschappij je huidige verzekering op, zo kost het je geen enkele moeite om over te stappen. Lekker makkelijk. ✌🏻

2. Stap over naar een goedkopere energieleverancier

Wat betaal je maandelijks per maand voor je gas en elektriciteit? Ben je overgestapt vanwege een speciale aanbieding van je huidige energieleverancier? Ik geloof hier zelf niet zo in, want zelf kun je het beste vergelijken toch? Op Pricewise zie je alle energieleveranciers op en rij, op deze manier kun je precies zien wie de beste prijs heeft. In mijn geval kan ons dit zomaar ruim 300 euro per jaar opleveren (en weer 25 euro per maand verdiend!).

3. Houd je boodschappen in bedwang

Je bent waarschijnlijk al bekend met de voordelen van het boodschappenlijstje. Door iedere keer met een lijstje de supermarkt in te gaan, bespaar je direct al heel veel geld omdat je exact weet wat je nodig hebt. Ook is het belangrijk om op de kiloprijs te letten van de producten die je koopt. Deze staan altijd op het prijslabeltje en zo kun je handig vergelijken welk product relatief goedkoper is.

4. Zeg je dure TV en internet abonnement op

Een duur TV en internet abonnement kunnen je maandelijkse vaste lasten behoorlijk opschroeven. Bekijk daarom eens naar de mogelijkheden om over te stappen naar een goedkoper abonnement, want is die super-hyperversnellende internetverbinding echt nodig? Vergelijk je huidige abonnement op Pricewise met alle andere aanbieders en waarschijnlijk heb je zo weer 10 euro per maand verdiend – oftewel 120 euro per jaar. Mooi meegenomen.

5. Geef jezelf een vast weekbedrag

Zit er een gat in je portemonnee en geef je iedere dag veel geld uit aan dingen als een luxe broodje bij je werk om de hoek? Dat moet maar eens afgelopen zijn. Geef jezelf een vast bedrag per week om uit te geven. Hier kun je echt flink op besparen.

In het begin misschien een zware dobber, maar al snel zul je merken dat je het eigenlijk wel erg fijn vindt. Maak voor jezelf helder welke uitgaven je mag doen voor het weekbedrag (ook de boodschappen?), zodat je dit goed voor jezelf kunt plannen.

Meer tips om geld te besparen

Wil je tips die je echt gaan helpen om maandelijks meer geld te besparen? Bekijk dan zeker mijn praktische eBoek met slimme tips om geld te besparen en te verdienen.

Ontdekt hoe je veel geld kunt besparen, maar ook hoe je stap voor stap je levenskwaliteit verhoogt.

Lees meer…

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

5 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Ulrike

  Leuke tips om geld te besparen!

 2. 🐐 margriet

  laat ik nu al deze dingen doen daarom zeggen wij ook , we rentenieren niet, we krentenieren waardoor we weer kunnen rentenieren

 3. 🐐 Suzanne

  Wow, dit is echt amazing! ik ben net op mijn zorgverzekering van 167 naar 122 gegaan en auto verzekering van 22 naar 13 per maand. Dus 54 euro per maand minder kwijt.

 4. 🐐 Karla

  Goeie tips. Zou ook leuk zijn om tips te krijgen om geld te besparen voor België. Waar ik me super over verbaas, zijn de tarieven voor een autoverzekering. Die liggen heel laag. Of ben ik in het ootje genomen…?

 5. 🐐 mo

  als alleenstaande kan je beter een klein pakje van iets kopen dat misschien per kilo of hoeveelheid iets duurder is dan een familieverpakking waarvan je de helft of meer in de afvalbak smijt scheelt ook weer vuilnis

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate