Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Je boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgd met Flink

Binnen 10 minuten je dagverse boodschappen aan huis bezorgd. Bezorgdienst Flink maakt deze belofte waar en breidt snel uit naar meer plekken!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Deze blogpost is in samenwerking met Flink geschreven.

Wat is Flink?

Flink is een razendsnelle boodschappendienst die je boodschappen binnen 10 minuten bij je thuisbezorgt.

Ideaal natuurlijk als je spontaan trek hebt in iets lekkers of een dagverse maaltijd wilt hebben. Of als je tijdens het koken erachter komt dat je net dat ene belangrijke ingrediënt mist. Dan hoef je zelf niet op de fiets te stappen naar de supermarkt en kun je lekker doorgaan met koken.

Het assortiment van Flink is behoorlijk aan het uitbreiden. Zo verkopen zij nu ook producten van BloemCool. Dit zijn grab & go breakfast pots, salades, wraps, sandwiches en snacks. Ook goed om te weten is dat zij in elke stad samenwerken met een lokale bakkerij. In Delft werken zij samen met Meesterbakkerij Roodenrijs.

De bezorgsuper heeft een klein distributiecentrum in iedere stad waar ze actief zijn. Vanuit het distributiecentrum bezorgen de fietskoeriers in een bezorggebied. De minimale bestelkosten zijn slechts 1 euro en de bezorgkosten bedragen altijd 1,80 euro.

Hoe werkt de app?

Je bestelt je dagverse boodschappen handig en snel via de app van Flink. Een paar dagen geleden heb ik de app van Flink getest en ik moet zeggen dat het allemaal vlekkeloos verloopt. De boodschappen heb ik in de app toegevoegd in mijn digitale mandje. Bestelling afgerekend en ik kreeg een pop-up dat ze bezig waren met mijn bestelling. Na het afrekenen kun je in de app precies zien waar de bezorger zich bevindt. Exact 10 minuten later stonden ze op de stoep met mijn boodschappen.

De exacte reden waarom ik precies om 19:50 uur een bestelling plaatste bij Flink? Ik had trek in een koek voor bij de koffie (😇), plus de koffie was op. Dus beide in mijn mandje gestopt, met een fles tonic erbij en samen met een laagje siroop had ik een leuke avond met mijn huisgemaakte alcoholvrije gin & tonic. 🍸

Vergelijk de app met die van een reguliere supermarkt (zoals AH of Picnic). Of met die van een bezorg app als Deliveroo. Alleen hoef je hier niet te kiezen welke supermarkt je wilt want alles komt uit het distributiecentrum van Flink (in mijn geval uit die van Delft).

Voor wie is Flink?

Voor 8 op de 10 Nederlanders ligt de dichtstbijzijnde supermarkt op zo’n 1 kilometer afstand. Geen grote afstand, en toch lijkt er voor Flink een grote markt te zijn. In mijn omgeving heb ik al van een paar mensen gehoord dat ze gebruik hebben gemaakt van zo’n snelle bezorgsuper als Flink. Om verschillende redenen overigens.

Van het zijn vergeten van een ingrediënt voor het avondeten tot het spontaan trek hebben in iets lekkers. En gewoon geen zin hebben om de deur uit te hoeven.

Op een luie avond, toen ik trek had in iets lekkers.

Ik was al gewend om mijn boodschappen online te bestellen. Bij Flink werkt het toch even wat sneller dan hoe ik normaal mijn boodschappen bestel. Bij normale supermarkten moet je je bestelling altijd heel erg plannen. Die planning vind ik prettig, maar soms is die spontaniteit ook wel heel fijn. Bijvoorbeeld als je last minute visite krijgt en je niks lekker in huis hebt.

Naar eigen zeggen hanteert Flink dezelfde prijzen als in de supermarkt. En ik heb meteen maar een kleine test gedaan:

  • Een bakje biologische cherry tomaten kost 0,10 cent minder dan bij Albert Heijn
  • Een fles tonic is net zo duur als bij een andere supermarkt
  • Een rijpe avocado is dan weer net iets duurder 
  • Twee naanbroden kosten ook precies net zoveel

Kortom – de prijzen van Flink lijken nagenoeg gelijk te zijn aan die van de grote supermarkten. Je bent bij Flink niet meer kwijt dan wanneer je naar de AH of Jumbo gaat. Je betaalt alleen wel een kleine vergoeding van 1,80 euro voor de bezorging.

Waar bezorgt Flink?

Op dit moment bevindt Flink zich in Delft, Tilburg, Utrecht en Den Haag. Op de site van Flink kun je zien in welke gebieden ze in deze steden bezorgen.  Zijn ze nog niet actief in jouw stad? Dan kun je je inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt dan een berichtje als ze hier actief zijn.

In Delft bijvoorbeeld, bezorgen ze in bijna de hele stad. Op de wijken Tanthof en Buitenhof na. Het centrum van Tilburg, Utrecht en Den Haag (inclusief Scheveningen) en de wijken eromheen zijn ook beschikbaar.

Goed om te weten: Je kunt elke dag bestellen tussen 08:00 tot 23:00.  Nog even in het kort – zo kun je boodschappen bestellen bij Flink

  1. Download de Flink app
  2. Maak een account aan
  3. Kies je boodschappen en een bezorgmoment
  4. Reken je boodschappen af (via Credit Card of iDeal)
  5. De fietskoerier bezorgt binnen 10 minuten je bestelde boodschappen

Heb jij al eens iets besteld bij Flink?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate