Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Makkelijke minestronesoep

Gevuld met macaroni en de nodige groenten is deze makkelijke minestronesoep alles wat je nodig hebt na een lange dag. De soep is binnen 30 minuten klaar en de hoeveelheid is genoeg om nog een portie in te vriezen voor een andere keer.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

30 minuten klaar, lepelen maar

Leuk hoor om een Italiaanse naam te geven aan deze soep. Maar wat is minestronesoep eigenlijk? Minestronesoep is een wat dikke groentesoep en wordt gegeten met pasta of rijst. Dat is weer eens wat anders dan een stuk stokbrood eten bij een kom soep.

Voor deze makkelijke minestronesoep vulde ik de soep met volkoren macaroni. Van vroeger herinner ik me nog dat mijn moeder dit in haar versie gebruikte. En om de goede herinneringen van vroeger in ere te houden, vulde ik mijn versie ook met macaroni.

Afgelopen week had ik echt geen zin om lang in de keuken te staan. Wel had ik trek in iets lekkers, iets makkelijks én iets met veel groente. En dus maakte ik deze lekkere minestronesoep die boordevol groente als wortel, courgette, tomaten, bonen en spinazie zit.

Ik maakte een flinke pan soep en hebben er Jelle als goed van zitten smullen. Het hele recept voor dit makkelijke soep recept is goed voor 6 flinke kommen. De overige soep heb ik ingevroren voor een andere luie dag – er zaten nog zeker twee flinke kommen in de pan. Genoeg om mee te lunchen of samen met een salade of -toch- een stuk stokbrood mee te dineren.

Met een beetje vaart zit je binnen een half uur met een kop soep op de bank. Daar gaan we. 🙂

recept voor minestronesoep

Ingrediënten voor 6 flinke kommen soep

Huisgemaakte soep is altijd het lekkerst. Deze minestronesoep is heerlijk comfort food op een dag dat je eigenlijk geen zin hebt om de keuken in te duiken. Er zitten zoveel gezonde groenten in deze soep dat je bijna als een troetelbeertje alle kleuren van de regenboog laat schijnen vanuit je buik.

De kruiden die ik gebruikte in deze minestronesoep zijn lekker, maar niet allemaal essentieel. Natuurlijk wil je de soep qua smaken in balans houden, dus ik zou wel de Italiaanse kruiden gebruiken. Maar heb je nog wat rozemarijn in huis, gebruik deze dan ook zeker in de soep voor een nog rijkere smaak.

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd soep: 20 minuten

  • Een scheutje olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 1 Spaanse peper, fijngesneden (met of zonder zaadlijst)
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 2 wortels, in dunne plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 2 liter groentebouillon
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 1 blik met tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 4 laurierbladen
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • sap van een citroen
  • verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Pak een grote soeppan en verwarm deze samen met de olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gesneden uien, Spaanse peper, bleekselderij, courgette en wortels toe en bak de groenten voor zo’n 8 minuten totdat de groenten wat zacht zijn geworden.
  3. Voeg na 10 minuten de knoflook toe voor zo’n 2 minuten.
  4. Voeg de groentenbouillon, tomatenblokjes, volkoren macaroni, kidneybonen, cannellinibonen en de kruiden toe (tijm, laurierbladen en oregano). Breng de minestronesoep aan de kook en laat de soep voor 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Vind je dat de soep na 10 minuten nog wat te dik is? Voeg dan wat water toe om de soep wat dunner te maken.
  6. Voeg de spinazie, het sap van een citroen en verse peterselie toe en laat de soep nog een paar minuten doorkoken. Proef of de soep op smaak is en voeg peper en zout toe naar wens.

makkelijke minestronesoep

minestronesoep

Je bent al met al een half uurtje bezig met het maken van deze minestronesoep. Als je de soep eenmaal gemaakt hebt, zul je jezelf dankbaar zijn dat je niet voor een diepvriespizza hebt gekozen. 😉

Ik word trouwens echt blijer van gevulde soepen dan van een heldere bouillon. Wat is jouw favoriete soep?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

8 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Brenda

    Hi billy, net je soep gemaakt: heerlijk! Ik was denk ik iets uitgeschoten met de macaroni, maar goed kleinigheidje 🙂
    Dank je wel voor al je heerlijke en leuke recepten op je site, ga zo door!

  2. 🐐 Maureen van de Weerd

    Hmmm.. Net gemaakt en super lekker. Ik heb trouwens alles keer 2 gedaan en nu heb ik een mega grote soeppan tot de rand gevuld. Daar kunnen we voorlopig lekker van smullen!

  3. 🐐 Billy

    Thanks Maureen! Gelijk heb je, ik maak ook vaak een dubbele portie. Dan kunnen we er lekker lang van genieten. 🙂

  4. 🐐 Caro

    Het staat nu te pruttelen voor vanavond. Even tussendoor opgezet, supersimpel en het ruikt al heerlijk.

  5. 🐐 Liesbeth

    Ik krijg ik al honger als ik het zie. Ga ik zeker deze week maken. Super lekkere gerechten trouwens.

  6. 🐐 Michelle

    Hee Billy, bedankt voor dit heerlijke recept! Ik heb het nu een keer of 5 gemaakt en word er elke keer weer blij van 🙂

  7. 🐐 Mina

    Ga ik zeker 1 x maken, maak zelf graag Turkse linzensoep (volledig vegan ook).

  8. 🐐 Eli

    Snel, makkelijk, verwarmend, lekker, en je kan het voor enkele dagen maken: dit is voor herhaling vatbaar! Dankjewel Billy!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate