Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Een gezellige buurt BBQ organiseren – 10 tips

Ben je van plan deze zomer gezellig een buurt bbq te organiseren? Dan hebben wij een paar handige tips waarmee je veel gedoe voorkomt en er een gezellig buurt evenement van maakt.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

1. Maak goede afspraken

Spreek met de buurt af wie wat meeneemt. Bespreek ook hoeveel iedereen mee moet nemen. Wat regel je alleen voor je eigen gezin en wat voor de hele groep?

2. Denk ook aan de kinderen

Misschien is het leuk om alle kinderen bij elkaar te zetten aan een aparte tafel tijdens de buurt bbq. Zo kunnen ze met elkaar spelen en is het minder lawaaiig aan de andere tafel waar mensen gezellig willen kletsen. Zorg ook dat de kinderen wat te doen hebben. Haal bijvoorbeeld wat buitenspeelgoed tevoorschijn.

3. Nodig alle buren uit

Zorg dat niemand zich buitengesloten voelt. Nodig de hele buurt uit voor de BBQ om vervelende gevoelens te voorkomen. Kan iemand niet komen? Ga dan niet tijdens de BBQ over deze persoon roddelen. Vermijd roddelgedrag in het algemeen, probeer de gesprekken te sturen naar andere onderwerpen. Zo hou je de sfeer in de buurt goed.

4. Nodig ook nieuwe buren uit

Mensen die kort in de buurt wonen voelen zich misschien wat ongemakkelijk, maar zullen het wel op prijs stellen om uitgenodigd te worden. Bovendien is een buurt BBQ een uitgelezen moment om kennis te maken met de nieuwe buurt! Zorg dat de nieuwelingen niet alsnog buitengesloten raken vanwege de groep ‘oude bekenden’. Introduceer de buren aan iedereen en zorg dat ze zich op hun gemak voelen.

5. Leuke herinnering – maak foto’s

Zorg dat iemand foto’s maakt en deel deze binnen een week. Dit kun je doen door ze rond te laten gaan, maar ook door ze online te plaatsen en iedereen een link te mailen. Foto’s zijn een leuk aandenken en geven weer leuke stof om over te praten.

6. Deel de lusten en de lasten

Maak duidelijke afspraken over opruimen en andere vervelende zaken. Als je merkt dat mensen niet genoeg helpen kun je hun op een vriendelijke manier duidelijke opdrachten geven. Zorg dat je met de hele buurt de tafel(s) afruimt.

7. Deel alleen gaar vlees uit & serveer veel groente

Voorkom vervelende buurtvergiftigingen. Check steeds of het vlees gaar is en voorkom kruisbesmetting. Let ook op de andere etenswaren zoals salades en groenten. Deze staan vaak erg lang buiten de koelkast. Hou ze zo lang mogelijk koud, en dek ze zo goed mogelijk af. Zijn er meerdere vegetariërs in het gezelschap, serveer dan zeker ook vleesloze gerechten die op de barbecue kunnen, zoals deze halloumi spiezen.

8. Breng geleende spullen snel terug

Heb je spullen geleend van je buren om de buurt BBQ te organiseren? Breng deze spullen dan binnen een paar dagen terug. Zo voorkom je vervelende situaties.

9. Geef een bedankje

Heeft iemand zijn tuin ter beschikking gesteld voor de buurt BBQ? Zorg dan dat deze persoon namens de buurt een aardigheidje krijgt aangeboden.

10. Beperk alcoholgebruik

Om gênante situaties te voorkomen is het verstandig om je alcoholgebruik op een buurt BBQ binnen de perken te houden. Let ook op of er buren zijn die teveel hebben gedronken en neem ze tegen zichzelf in bescherming. Niemand vind het leuk als er nog jarenlang verhalen rondgaan over die bewuste BBQ waar die buurman zo los ging. Jullie moeten nog langer naast elkaar wonen.

Op zoek naar een nieuwe barbecue?

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om een buurt bbq te organiseren, maar heb je nog geen barbecue? Neem dan zeker even een kijkje op bol.com met hun top 10 meest populaire barbecues. De barbecue wordt handig en gratis bij je thuisbezorgd. Dan hoef jij de deur er niet voor uit. Wel zo makkelijk.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Jolanda

  Hé, leuk artikel! Wij hebben toevallig dit weekend onze buurt bbq en samen met 2 andere buren waren wij dit jaar aan de beurt!
  Hoe wij het doen is zo:
  3 buren organiseren het. En elk jaar schuiven we 3 buren verder 😉 . Deze 3 buren zorgen dat het vlees, de tent, de bbq’s, salades, sauzen e.d. geregeld wordt. Bedenken nog wat leuks om de kinderen mee te vermaken. We hebben het geluk dat we een ‘pleintje’ hebben waar we de tent neerzetten, dus niemand zijn achtertuin hoeft opgeofferd te worden.
  Daarnaast neem je zelf de volgende dingen mee: drinken, bord en bestek en een tuinstoel als je wil zitten (er zijn sta tafels).
  Er is trouwens ook altijd een koelwagen waar het vlees in koel gehouden wordt en daar zit bier + radler in. Deze streep je bij je eigen naam af en wordt achteraf berekend. Alles wat over is qua bier kunnen we hier in ‘t dorp terug doen en hoef je ook niet voor te betalen. Scheelt weer.
  Meestal kost het 13,- per volwassene en 5,- per kind.

 2. 🐐 Willem Mulder

  Lijkt me super kijk om en buurt bbq te doen in Almere haven de Schoolwerf er wonen zoveel mensen en kinderen we die niet eens kennen

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate