Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Chocolate chip cookies met witte chocolade en blauwe bessen (+ video)

Billy van der GaagDeze chocolate chip cookies met witte chocolade en blauwe bessen zijn zo lekker dat de bessen haast in je mond ontploffen van genot. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder en bekijk mijn video om ook zelf chocolate chip cookies te gaan maken.

Goeie grutten. Wat houd ik toch van koekjes. Deze chocolate chip cookies in het bijzonder. Ze zijn:

  • krokant aan de buitenkant
  • taai – op een goede manier
  • gezond en ongezond tegelijk
  • gemaakt met havermoutmeel en zonder eieren (zo maak je een ei vervanger)
  • ontzettend lekker

Genoeg redenen om deze koekjes te gaan maken lijkt me.

Het duurt zo’n 15 minuten om alles tot een deegbal te mengen en deze in balletjes op de bakplaat te leggen. Vervolgens nog even een klein kwartiertje in de oven en je chocolate chip cookies met stukjes witte chocolade en blauwe bessen zijn klaar om op te eten.

Chocolate chip cookies maken – check mijn video

Vind je de video leuk? Abonneer je dan ook even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video verschijnt. 🙂

Dit heb je nodig voor 14 koekjes:

  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram pindakaas
  • 50 gram roomboter – op kamertemperatuur
  • 90 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 120 gram havermoutmeel
  • 120 gram bloem
  • 40 gram stukjes witte chocolade
  • Halve theelepel baking soda
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel zout
  • Klein bakje met blauwe bessen

Bereiding om de chocolate chip cookies zelf te maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng als vervanging voor eieren de lijnzaad met drie eetlepels koud water in een kommetje en mix het goed. Laat het hierna 5 minuten staan.
  3. Klop de roomboter en de pindakaas in een mixer en voeg na 2 minuten de kristalsuiker en basterdsuiker toe. Laat de mixer een paar minuten op middelhoge stand draaien.
  4. Voeg het mengsel van lijnzaad en water toe aan het beslag, samen met de baking soda, bakpoeder, het zout en de kleine stukjes witte chocolade.
  5. Voeg hierna direct de bloem en het havermoutmeel toe aan het beslag en laat de mixer nog een paar minuten draaien, zodat het beslag goed gemengd is.
  6. Haal de deegbal uit de mixer en druk het wat plat. Meng de blauwe bessen door het deeg en verdeel het deeg in 14 kleine balletjes. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken, dit gaat vanzelf als ze in de oven staan.
  7. Bak de chocolate chip cookies in zo’n 14 minuten af in de oven. Het is de bedoeling dat de koekjes er een beetje goudbruin uit komen te zien. Laat ze hierna nog even een half uurtje afkoelen – de koekjes zijn zacht als ze oven uit komen.

chocolate chip cookies

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 YvW

    Waarom vervang je de eieren eigenlijk? Niet om het veganistisch te maken, gezien de roomboter en chocolade.

  2. 🐐 Billy

    Ik vond het leuk om de eieren te vervangen voor lijnzaad. Dit werkt meestal heel goed in dit soort baksels. En je krijgt geen cholesterol uit eieren binnen. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate