Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Courgettecake – met een vleugje citroen (+ video)

Billy van der GaagCake met een verstopt stuk groente erin - dat is mijn favoriet. Je krijgt én het gevoel dat je een zoete snack op hebt (is ook zo) en je krijgt direct een deel van je dagelijkse portie groente binnen. Kan niet beter. Bekijk mijn recept en video voor een heerlijke courgettecake.

Verstopte courgette – waar ben je?

Ja – het is even proeven. Je merkt namelijk niet meteen aan de smaak dat er courgette in deze heerlijke cake verwerkt is. In dit recept heb ik ongeveer 200 gram courgette gebruikt, dit is zo’n 2/3 van een hele courgette. Een hoop courgette, maar subtiel in de cake verwerkt. En dat vind ik wel fijn.

De cake kleurt alleen een beetje groenig van binnen, maar dat vind ik dan wel weer gezellig. Fluffy, klef en groen van binnen en goudbruin krokant van buiten.

Courgettcake maken – check mijn video

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video verschijnt. 🙂

Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 50-60 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte courgette
  • 200 gram bloem
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 25 gram poedersuiker

Bereidingswijze van deze courgettecake

  1. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden Celsius.
  2. Meng met een mixer de courgette, roomboter, basterdsuiker, het ei en het sap van een halve citroen (bewaar de andere helft voor de citroen siroop).
  3. Voeg het meel, zout, baking soda en bakpoeder toe aan het beslag en laat de mixer nog een paar minuten draaien om alles goed te mengen.
  4. Pak een cakeblik en bedek deze met bakpapier.
  5. Doe het cakemengsel in de bakvorm en bak de courgette cake in 50-60 minuten af in de oven. De cake is klaar als de buitenkant een goudbruine kleur heeft (en als een satéprikker schoon uit de cake komt).
  6. Maak ondertussen de citroen siroop: Zet een steelpan op het vuur en voeg het sap van de overgebleven halve citroen toe samen met het poedersuiker. Laat het zachtjes koken tot er een soort siroop ontstaat.
  7. Laat de cake in de bakvorm 10 min afkoelen en giet de siroop vervolgens over de courgettecake. De cake zal de siroop absorberen, waardoor de cake lekker klef wordt.
  8. Laat de cake minimaal een uur afkoelen, en dan – aanvallen maar! 🙂

courgettecake recept

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate