Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Hallo fluffigheid – Draadloos stofzuigen wordt een eitje

Stofzuigen zonder snoer - het klinkt te mooi om waar te zijn. Wij doen het al een paar jaar, en we doen het nu op een heel ander niveau. Lees onze review van de nieuwe draadloze Dyson V6 Fluffy.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

De stofzuiger die niet zuigt

Het jaar was 2012 toen we in de toekomst werden gezogen – met de eerste draadloze stofzuiger die niet zuigt. We waren dolblij met onze futuristische Dyson en de extra opbergruimte die vrijkwam nadat we onze oude stofzuiger op Marktplaats zwiepten.

Maar de ontwikkeling staat niet stil, en dit jaar introduceerde Dyson de V6 Fluffy – de nieuwste draadloze stofzuiger. En ja, wij mochten hem opnieuw testen. En het was fantastisch.

In de toekomst is alles beter in het huishouden

Ja, dat hebben we wel gemerkt. De nieuwe draadloze stofzuiger van Dyson is beter op alle fronten. Het is een duidelijke doorontwikkeling op de voorgaande modellen. Wij zwiepten onze normale stofzuiger een paar jaar geleden de deur uit, maar waarschijnlijk waren wij de enigen die dat deden. De eerste draadloze stofzuiger was fijn, maar slechts een 80% vervanger van een echte stofzuiger. Het was soms behelpen. De zuigkracht was beperkt en de accuduur ook. Hij zoog stof prima op, maar tekeer gaan op vloerkleden was lastiger.

De nieuwe Fluffy heeft nog steeds een beperkte accuduur (20 minuten op normale stand en 8 minuten op turbo stand) – maar hij zuigt een stúk beter. Sterker nog, hij zuigt in de normale stand net zo hard als het vorige model in turbo stand. Met andere woorden: de accu gaat in de praktijk veel langer mee.

Bovendien is de zuigmond helemaal opnieuw ontworpen. Het nieuwe fluffy draaiende mechanisme zwiept het stof veel beter omhoog en blijft ook nog eens lekker schoon. De Fluffy vloerzuigmond is specifiek voor harde vloeren. Je kunt nu ook moeiteloos kleine frutsels opzuigen. Bovendien heeft de zuigmond een fluffy afwerking waardoor hij véél lekkerder over je vloer glijdt.

Dyson v6 stofzuiger dyson stofzuiger

Alles is makkelijker

De Dyson V6 Fluffy zit vol met kleine innovaties die je leven makkelijker maken. Hij wordt geleverd met een wandhouder waar het oplaadlampje in geïntegreerd is, zodat je niet hoeft te zoeken naar de transformator in het stofcontact om te zien of hij opgeladen is.

Het stofreservoir open je met één druk op de knop, en dat verloopt simpelweg net iets soepeler dan bij het vorige model. Daarnaast hoef je de stofzuiger niet meer uit elkaar te halen om het filter te reinigen (iets wat je een paar keer per jaar moet doen). Je trekt er nu gewoon een soort stokje uit en klikt hem er zo weer in.

Daarbij heeft de stofzuiger een nieuwe superstoere look gekregen. Alsof je elke dag wordt begroet door een vleugje toekomst, zoals met alle producten van Dyson. Het is een blikvanger, een conversatiestarter, een garantie op ongeloofwaardige reacties van de traditionele-stofzuiger-types.

Dit apparaat is Leukegeit.nl ten voeten uit. Makkelijk, een plezier om te gebruiken, effectief en neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag. Het enige wat we nog wensen is dat hij voortaan gewoon zelf een rondje door het huis maakt – maar we hebben gehoord dat Dyson ook werkt aan een robot.

Precies – dat geeft ons meer tijd om koffie te drinken.

?  Deze blogpost is in samenwerking met Dyson geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Jess

  Mijn dochter woont op kamers, daar kan fluffy goed voor zijn. Wij hebben een grote trapkast, daar past onze stofzuiger goed in, alleen die lange snoeren ja….. die zie ik het liefst verdwijnen.

 2. 🐐 Tineke

  goed plan.

 3. 🐐 Timothy

  Voor nu te duur, dus niet voor mij weggelegd.

 4. 🐐 johanna

  ik heb a leen paar jaar een stofzuigerrobot. Ideaal, in de tijd dat de robot de ruimtes zuigt kun je zelf wat anders gaan doen;, of hij werkt ‘s nachts of overdag terwijl je werkt. Kom je altijd in een schoon huis. Omdat de robot achter kabels kan blijven hangen is dat probleem ook opgelost: geen loshangend snoeren e.d. meer. 1 keer in de drie-4 weken met de gewone stofzuiger rond voor de hoekjes en moeilijk bereikbare plekken voor de robot. Moet wel vermelden dat het beste resultaat verkregen wordt op gladde vloeren zoals hout en steen. Wil t.z.t. ook een robot die kan dweilen.

 5. 🐐 m

  Steeds denk ik……..yo, wat een goeie tips op deze site om eens goedkoper en milieuvriendelijker bezig te zijn…..denk aan zelfgemaakte wasmiddelen enz…..
  Aan de andere kant lijkt me deze site een en al promotie voor dure merken stofzuigers robots enz…enz….weg weer je voordeel.
  Vraag me toch af hoe je met deze apparatuur ooit een financieel voordeel kunt behalen, en het gemak???????is een kwartiertje stofzuigen,of zo,nou zo nadelig dat men daar dan maar een dure robot de hele dag voor moet werken????????

 6. 🐐 Billy

  Hoi M., dank voor je reactie. Fijn dat je de meeste tips op prijs stelt. We denken dat het met ‘al die promotie’ wel meevalt. Een enkele keer reviewen we een product als we echt denken dat het ons huishouden efficiënter maakt. Uiteraard reviewen we af en toe een product waarvan we toch nog een aantal minpunten kunnen ontdekken (en zullen dit dan ook zeker vermelden), maar over deze draadloze stofzuiger hebben wij weinig op aan te merken. 🙂 Milieuvriendelijk bezig zijn betekent in onze ogen niet dat je geen goede producten mag aanschaffen. Zolang kwaliteit maar bovenop staat! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate