Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Mijn ervaring met de kokend water kraan van Grohe

Direct kokend water uit je kraan - hoe fijn is dat? In mijn keuken zit sinds kort een kokend water kraan van Grohe. In deze review deel ik mijn ervaring van de Grohe Red Duo!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saniweb.

Hoe werkt een kokend water kraan?

Een kokend water kraan is een kraan in de keuken waar direct kokend water uit komt. Zo kun je meteen genieten van een kop thee of een volle pan kokend water om je pasta in te koken. Je maakt gebruik van één kraan voor kokend, warm en koud water, dus je hoeft geen tweede kraan te installeren.

Van Saniweb kregen we de Grohe Red Duo opgestuurd – en je zult begrijpen dat ik dan ook niet kon wachten om hem in gebruik te nemen in onze nieuwe keuken.

Bij een kokend water kraan zit een boiler die je aansluit op de waterleiding. Deze boiler staat bij ons onderin het keukenkastje, dus je ziet er niks van. In die boiler wordt het water constant verwarmd tot een temperatuur van maximaal 100 graden Celsius. Zet je de kraan open, dan stroomt er meteen kokend water uit. Dankzij de boiler heb je altijd direct 5,5 liter kokend water tot je beschikking. 

Boiler in de gootsteenkast

Voordelen

Het meest belangrijke voordeel van een kokend water kraan is dat je kop thee direct klaar is. Ook met het koken van rijst, pasta, aardappelen en groenten bespaar je tijd. Je houdt de pan onder de kraan en laat er net zoveel kokend water in stromen als je nodig hebt.

kokend water kraan

De Grohe Red Duo kraan wordt niet warm aan de buitenkant en deze is voorzien van een automatische, verlichte kinderbeveiliging die wordt bediend via de touch knop. Standaard heb je alleen toegang tot warm en koud water. Wil je kokend water? Deactiveer dan eerst de kinderbeveiliging en de buitenste led ring zal rood kleuren. Nu kun je gebruik maken van het kokende water uit de kraan. Wanneer je na deactivatie niet binnen vijf seconden de kraan gebruikt, wordt de kinderbeveiliging automatisch weer geactiveerd. Wel zo veilig.

Nog meer voordelen:

  • Toen Jake nog een baby was vond ik het altijd een heel gedoe om zijn flesjes met restjes melk uit te koken. Nu hoef je alleen de kokend water functie te gebruiken om de flesjes hygiënisch te reinigen.
  • Een waterkoker is overbodig geworden – weer een apparaat minder op het aanrecht.
  • De kraan is gecertificeerd met een A voor energie-efficiëntie.
  • Er is een speciale vakantie-modus, waarbij de temperatuur beperkt is tot 60 graden Celsius.
  • Je hebt geen last van gespetter in de gootsteen dankzij een rustige waterstraal.

En zijn er ook nadelen? Je moet er wel wat geld voor over hebben. Ons model, de Grohe Red Duo met L-uitloop zit met 899 euro in het middensegment. Er zijn goedkopere varianten, maar ook veel duurdere varianten te verkrijgen. Alhoewel het een investering vergt, ben je voor een nieuwe kraan, waterkoker en een boiler ook al snel een paar honderd euro kwijt.

Mijn ervaring met de Grohe red kokend water kraan?

In onze nieuwe keuken komt deze kokend water kraan als geroepen. We hebben geen losse waterkoker meer nodig, het heeft een kindvriendelijke bediening (ideaal met een peuter die graag meehelpt in de keuken) en je hebt slechts één kraan nodig om kokend, warm of koud water te pakken. Zo staat er weer een apparaat minder op het aanrecht – lekker minimalistisch.

Als ik daarnaast ook kijk naar de energieverbruik van de Grohe kraan vind ik het alles meevallen. De boiler is goed geïsoleerd en de energiekosten in standby-stand zijn 0,10 cent per dag. Per maand liggen de energiekosten rond de 3 euro.

Het is gewoon echt een hele fijne kraan. De kwaliteit is goed, hij oogt mooi in de keuken, het energieverbruik valt enorm mee en de kraan wordt aan de buitenkant niet erg heet, waardoor je hem gewoon kan draaien indien nodig.

Aan alle positieve reviews te lezen ben ik niet de enige die tevreden is met de Grohe Red Duo. Ben je ook op zoek naar kokend water kranen? Neem dan zeker een kijkje op Saniweb.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate