Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Open over geld #14 – Jeroen geeft ons een financieel kijkje in zijn leven

Een nieuw financieel overzicht! Dit keer geeft Jeroen een kijkje in zijn financiën. Hoe hoog zijn zijn inkomsten en uitgaven, hoe staat hij in het leven en heeft hij nog financiële tips voor ons?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Inzicht inkomsten & uitgaven

Voor de rubriek open over geld kunnen bezoekers via een korte vragenlijst hun financiële situatie met ons delen. Het zijn een aantal vragen over hun inkomsten, uitgaven, bespaartips en hun zwakke plek waar ze liever minder geld aan uitgeven. Ik zou het leuk vinden als je ook de tijd wilt nemen om de vragenlijst in te vullen.

Wil je een kijkje nemen bij de eerdere edities? Bekijk deze dan hier. In de vorige editie kon je lezen dat Maria ondanks een schuld en een lopende lening bij haar ouders iedere maand nog het nodige geld weet te sparen.

Vandaag is het de beurt aan Jeroen om zijn financiën met ons te delen. Jeroen woont alleen, volgt een tao training en is kritisch op zijn uitgaven, behalve op zijn kledinguitgaven. 😉 Jeroen heeft ook de nodige financiële tips voor ons in petto. Daar word ik in ieder geval erg blij van. Hieronder lees je alle ins & outs van Jeroen zijn financiële situatie. ⬇

Jeroen's uitzicht vanuit zijn balkon op de stadstuin.
Jeroen’s uitzicht vanuit zijn balkon op de stadstuin.

1. Hoe ziet je woonsituatie er uit?

Ik ben alleenstaand.

2. Hoeveel uur per week werk je?

Ik ben arbeidsongeschikt.

3. Huishoudelijke uitgaven – hoe hoog zijn jouw uitgaven per maand?

  • Huur – 528 euro
  • Gas/water/licht – 84 euro (verbruik is stukken lager)
  • Verzekeringen (alles bij elkaar) – 120 euro
  • Gemeentelijke belastingen – 30 euro (dit is inclusief waterschapsheffing)
  • TV/internet/telefoon – 46 euro
  • Boodschappen – rond de 160 euro
  • Benzinekosten – +/ 15 euro

Overige uitgaven per maand

  • Tao training – 50 euro per maand
  • Volkskrant weekendabonnement – 10 euro per maand.

4. Hoe hoog zijn de inkomsten?

Mijn inkomsten zijn 1400 euro per maand (inclusief toeslagen).

5. Hoeveel geld wordt er maandelijks gespaard?

150 tot 200 euro per maand – soms meer.

6. Wat is de zwakke plek in je financiën?

Kleding.

7. Bespaar je op bepaalde vaste lasten?

Elk jaar wissel ik van energieleverancier en internet/mobiele provider om te besparen. Er zijn altijd wel weer nieuwe aantrekkelijke aanbiedingen te vinden voor een jaarcontract.

Tevens kijk ik ieder jaar kritisch naar mijn zorgverzekering. Ik ben zeer zuinig met energie, waardoor ik per maand 45 euro verbruik aan gas en elektriciteit. Dit doe ik door de verwarming in de woonkamer te gebruiken op max. 19 graden Celsius – alleen in de periode november t/m februari. Ook kleed ik mij warm in de winter.

Ik eet goed en gezond en neem wekelijks een aantal supermarktfolders door en stem daar mijn maaltijden op af. Ik eet geen vlees en huishoudartikelen koop ik alleen in de aanbieding in bulk.

8. Op welke lasten zou je nooit willen besparen?

Op kleding en op de reizen die ik maak.

9. Hoe organiseren jullie de rekeningen en betalingen?

Ik heb een betaalrekening en een spaarrekening.

10. Welke financiële tip zou jij de lezers van Leukegeit willen geven?

  • Houd een kasboek bij en maak 2x per jaar een overzicht van maandelijkse inkomsten en uitgaven. Zo kan je precies vaststellen waar je eventueel op kan besparen en wat er overblijft. Dit maakt het makkelijk om gericht geld uit te geven.
  • Abonneer je op diverse e-mail diensten voor folders/kortingen.
  • Koop kleding alleen tijdens uitverkoop en bij voorkeur online, aangezien de kortingen daar vaak groter zijn dan reguliere winkels.
  • Doe grote aankopen alleen als je uitgebreid via internet hebt onderzocht waar de prijs het laagst is. Het loont ook om Amazon UK en Duitsland mee te nemen. Houd ook rekening met vaste aanbieding momenten in het jaar, zoals o.a. Black Friday, BTW weg-ermee van Mediamarkt e.d.
  • Vakanties hoeven helemaal niet duur te zijn. Houd aanbiedingen/vliegtichet sites in de gaten en boek via AirBNB. Vaak veel leuker dan hotel en stukken goedkoper.

Bedankt voor het delen van je financiële situatie en de nodige tips, Jeroen! Goed om vaste momenten in het jaar in de gaten te houden wanneer er grote aanbiedingen aan zitten te komen. Het is altijd interessant om te lezen hoe iedereen zijn of haar financiën weer op een andere manier regelt. ✌🏻

Een tijdje geleden verscheen er een artikel over hoe je een kasboek kunt bijhouden. Wellicht is het iets waar jij zelf ook eens mee aan de slag wilt. 😃

Wat vind jij van de manier waarop Jeroen zijn financiën regelt? Laat ook zeker even een reactie achter hoe jij je financiën regelt, ik ben benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 Mima

    Wat heerlijk om te wezen dat jij net zo bewust om gaat met geld als ik dat doe. Ik ben ook (deels) arbeidsongeschikt en heb dezelfde inkomen en spaar ongeveer hetzelfde ^^

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate