Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Open over geld #1 – financiële situatie van E.E.

In deze nieuwe rubriek hebben we bezoekers gevraagd naar hun financiële situatie. Wat verdienen ze, wat zijn hun uitgaven en wat zijn uitdagingen op het gebied van geld sparen? De vuurdoop is voor E.E. - daar gaan we!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Waarom alleen de initialen?

Voor deze nieuwe rubriek over geldzaken hebben we via deze vragenlijst aan bezoekers gevraagd of zij een kijkje willen geven hoe zij met hun financiën omgaan. Bij het invullen van de vragenlijst staat het vrij om de hele naam in te vullen, enkel de initialen of dit veld open te laten (anoniem), zodat dit mensen niet weerhoudt om de vragenlijst in te vullen.

Veel bezoekers hebben al de tijd genomen om hun financiën met ons te delen. Mochten we inspirerende en herkenbare verhalen hebben ontvangen, dan zullen we deze zeker met je delen. Vandaag trapt E.E. deze nieuwe rubriek dus af en geeft zij een kijkje hoe haar financiën er voor staan.

1. Hoe ziet je woonsituatie er uit?

Ik ben alleenstaande moeder met twee kinderen.

2. Hoeveel uur per week werken jullie?

Ik werk 28,8 uur per week.

3. Huishoudelijke uitgaven – hoe hoog zijn jouw uitgaven per maand?

 • Hypotheek/huur – 439 euro
 • Gas/water/licht – 117 euro
 • Verzekeringen (alles bij elkaar) – 240 euro
 • Gemeentelijke heffingen – 83 euro
 • TV/internet/telefoon – 43 euro alles in één abonnement, mobiel abonnement 18 euro en voor mijn zoon mobiel abonnement voor 35 euro per maand
 • Boodschappen – 250 euro
 • Benzine / OV-kosten – 50 euro

Overige uitgaven

 • Netflix – 12 euro
 • Wegenbelasting – 41 euro
 • KWF – 5 euro, Unicef – 6 euro
 • Opvang – 100 euro
 • Bankkosten – 3,15 euro
 • Studiefinanciering – 39,89 euro
 • Dela spaarverzekering – 50 euro
 • Kapper – 20 euro
 • Zakgeld zoon – 21 euro

4. Hoe hoog zijn de inkomsten?

Ik verdien 1850 euro per maand.

5. Hoeveel geld wordt er maandelijks gespaard?

Ik probeer iedere maand 600 euro te sparen.

6. Wat is de zwakke plek in jullie financiën?

 • Als mijn zoon met onverwachte dingen komt die hij wil hebben of een onverwachts uitje om dan nee te zeggen dat terwijl hij zijn zakgeld op heeft gemaakt.
 • Ik wilde 8 zonnepanelen bestellen en dan zou mijn buffer op zijn dus heb ik het geannuleerd. Ik zorg eerst dat ik 10.000 euro buffer heb en dan spaar voor zonnepanelen. Dit is iets wat ik allang wil.
 • En plantjes daar heb ik een zwak voor. Doet mij goed.

7. Hoe organiseren jullie de rekeningen en betalingen?

Ik ben alleenstaande dus n.v.t.

8. Welke financiële tip zou jij de lezers van Leukegeit.nl willen geven?

 • Probeer te investeren in het plaatsen van regentonnen, zodat je niet steeds kraanwater hoeft te gebruiken voor planten in de zomer.
 • Probeer te bufferen voor onverwachtse uitgaven. Soms komen er uitgaven waar je niet op voorbereid bent en dan hoef je niet onnodig te stressen.
 • Laat niet onnodig lichten aanstaan en stimuleer je partner en kinderen dat ze hier op letten dan gaat het vanzelf.
 • Investeer in het verduurzamen van je huis door te isoleren en spaar voor zonnepanelen.?
 • Gebruik vaker de fiets. Het geld dat je gebruikt voor benzine heb je dan om nog meer te sparen of wat leuks te doen die maand.
 • Hang je was op in plaats van de droger te gebruiken. Je was ruikt lekkerder en je bespaart op je energie rekening.

Dankjewel E.E. voor het delen van je financiën! Ik hoop dat andere bezoekers zich in jouw verhaal kunnen herkennen. Het is fijn om te zien hoe jij je financiën beheert en naast alle uitgaven ook nog een groot deel kunt sparen.

Laat zeker even een reactie achter hoe jij je financiën beheert en of jij dingen anders aanpast of juist niet. We zijn heel benieuwd!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

7 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 rens

  Beste E.E.
  Juist door zonnepanelen te nemen ga je onmiddellijk besparen op je elektriciteitskosten, omdat je stroom opwekt voor de leverancier. Bovendien kun je de BTW van de panelen terugvragen aan de belasting.

 2. 🐐 amina

  Tegenwoordig kun je ook zonnepanelen huren. Daarbij is t bedrag dat je betaald meteen minder voor huur en verbruik scheelt t mij meteen al 15 tot 25 euro per maand.en dat kan nog oplopen. Dat ” buffertje” kun je weer gebruiken om je panelen na n aantal jaar over te nemen. Maar je profiteert vanaf dag 1. Succes!

 3. 🐐 daantje

  250 euro met z’n 3en aan boodschappen? dat is minder dan 3 euro p.p.p. dag.
  dat vind ik knap, krijg ik met pubers niet voor elkaar.
  voor het onnodig aanlaten van het licht heb ik van die sensoren aangeschaft (voor in de gang), dus die gaan automatisch uit. scheelt ook een hoop ergernis 🙂

 4. 🐐 A.

  Mijn situatie (inkomen + ook alleenstaand met 2 kinderen) is ongeveer hetzelfde. Rondkomen is voor mij best een puzzeltje soms, dus ik was onder de indruk van dit lijstje.. er is een auto en dan ook nog € 600,– euro sparen?
  Ik reken het even na: alleen met de huishoudelijke uitgaven komt het hierboven al op € 1275,– en dan nog de overige uitgaven ad. € 297,–.
  Met € 250,– voor boodschappen zul je het best eens een maand kunnen redden met z’n drieëen, maar er zullen meer maanden zijn dat je daar overheen gaat.
  Kortom de uitgaven bij elkaar geteld kom ik uit op € 1572,–.
  Ervanuitgaande dat dit heel krap berekend is met het oog op de boodschappen, kan hier toch echt geen € 600,– van gespaard worden, aangezien er dan in het gunstigste geval € 278,– overblijft.

 5. 🐐 A

  Ik kom tot hetzelfde rekensommetje….
  Er blijft, na al deze vaste lasten, zo’n 200 euro over en geen 600.
  Jammer, dat maakt deze rubriek meteen een beetje ongeloofwaardig….

 6. 🐐 Billy

  Hi A!

  Bedankt voor je reactie. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik verwacht dat E.E. alleen haar daadwerkelijke inkomen heeft doorgegeven en extra’s zoals toeslagen is vergeten. Dus ik denk dat het met geloofwaardigheid wel goed zit. Heb je al een kijkje genomen bij de andere overzichten: https://leukegeit.nl/tips/open-over-geld/ 🙂

 7. 🐐 Evelyn

  Het verhaal hierboven is mijn verhaal. Het klopt ik ben vergeten te vermelden dat ik nog kindergebonden budget krijg en voorlopig teruggaaf. Dus ik kon toen zeker 600 euro sparen. Inmiddels heb ik een andere koopwoning en is mijn loon wat gestegen en is mijn oudste zoon uit huis. Dan veranderd het totale plaatje weer.
  Groetjes Evelyn

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate