Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Fotomozaiek – Je eigen zelfgemaakte kunstwerk

De tijd dat we onze vakantiefoto's in een klassiek fotoalbum plakken ligt nu echt wel achter ons. Vandaag laten we je kennis maken met iets hipperdepips. Een fotomozaiek, erg leuk en een uniek kunstwerk in je eigen huis. Helemaal zelfgemaakt, hoe cool! Lees snel alles over onze fotomozaiek!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Even iets anders op tafel, euh.. aan de muur!

Op internet was ik op zoek naar een grote fotolijst voor boven de eettafel. Een verzameling van allemaal kleine foto’s die samen een mooie hoofdfoto vormen, oftewel een fotomozaiek. Vanaf een afstand zie je gewoon één grote foto, maar als je stapje voor stapje dichterbij komt zie je allemaal kleine (persoonlijke) foto’s. Het is eigenlijk een soort fotocollage, maar dan net even anders en een echte eyecatcher voor aan je muur.

Makkelijk zelf een fotomozaïek maken

We zijn na een tijd gezocht te hebben op internet terechtgekomen op de website van moz-art waar we een fotomozaiek van mochten testen. En wie wil dit nou niet?

Moz-art is een erg gebruiksvriendelijke website met een vriendelijke klantenservice, maar is het ook makkelijk om zelf aan de slag te gaan? Een volmondig JA! Trek er wel een paar uurtjes voor uit om een aantal leuke foto’s te verzamelen (in ons geval kunnen er duizenden foto’s in), maar het toevoegen van de foto’s op de website is peanuts.

Het opmaken van het mozaïek bestaat uit drie stappen:

  1. Upload een hoofdfoto. Zorg voor een foto met niet al te veel details, wij hebben uiteindelijk een foto gekozen van een Chinees stop-bord, tijdens onze reis gemaakt door China vorig jaar.
  2. Upload veel (heel veel) foto’s. Afhankelijk van hoe groot je mozaïek wordt kun je foto’s gaan toevoegen (per 300 stuks, dit gaat erg vlot!). In ons geval (voor een formaat van 70 x 100 cm) konden er wel duizenden foto’s in. Uiteindelijk hebben we zo’n 1000 foto’s toegevoegd en herhalen deze fotootjes dus een aantal keer in het mozaïek, dit vind ik juist erg leuk. Een ander leuk detail is dat je samen met andere mensen foto’s kunt toevoegen. Nodig dus een vriend uit en laat hem foto’s toevoegen die je zelf niet hebt.
  3. Maak het mozaïek en bekijk het resultaat. En dan nu kun je het mozaïek (laten) maken en zien hoe het er ongeveer uit komt te zien. Het duurt een aantal minuten voordat het eindresultaat zichtbaar is, dus snel even een kop koffie pakken en je kunt bekijken of je het resultaat goed vindt geworden.

Moz-art-maken

Wat er is allemaal mogelijk en wat zijn de kosten?

Je hebt al een fotomozaïek vanaf 60 euro. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s, maar dat hangt er helemaal vanaf welk formaat en welk type materiaal je wilt hebben. Wij hebben gekozen voor een aluminium lijst van 70 x 100 cm, de kosten hiervoor zijn 196 euro (alle mozaïeken worden gratis geleverd). Een vergelijkbaar formaat, maar dan op canvas gedrukt kost 119 euro.

Op de website zijn oneindig veel mogelijkheden, maar voor wat overzicht geven we je een aantal mogelijkheden:

  • Een fotomozaiek gedrukt op kunststof met een formaat van 50 x 70 cm, prijs 133 euro
  • Een op canvas gedrukte fotomozaiek met een formaat van 90 x 160 cm, prijs 180 euro
  • Fotomozaiek gedrukt op plexiglas kost 169 euro met een formaat van 60 x 60 cm.
  • De goedkoopste mogelijkheid is een fotomozaiek op canvas gedrukt met een formaat van 40 x 60 cm, dit kost 60 euro

Je bent dus erg flexibel wat je uit wilt geven en op welk materiaal je alle foto’s gedrukt wilt hebben. Veel mensen geven het cadeau als trouwcadeau of voor ergens op kantoor, maar wij hebben er voor gekozen om een mozaïek te maken voor bij ons thuis. Aan de muur.

En hoe vinden we het fotomozaiek geworden?

Je raadt het misschien al: we vinden dit echt fan-tas-tisch! Het vinden van een geschikte hoofdfoto was wat lastig, omdat er vaak teveel details aanwezig waren. Vanaf een afstand zou de hoofdfoto dan niet goed tot z’n recht komen, maar de mensen achter moz-art hebben goed geholpen, waardoor we uiteindelijk enorm blij zijn met het resultaat. En het Chinese stopbord herinnert ons eraan om soms even wat gas terug te nemen. Dat komt natuurlijk wel goed uit, als we hier aan het eten zijn.

Wij vinden dat een fotomozaïek echt iets vernieuwends is onder de nieuwe fotolijsten. Ja, het is wat duurder dan een goedkope Xenos lijst, maar dan heb je ook echt iets aan de muur hangen waar we nog jaren plezier aan zullen beleven.

Meer informatie? Kijk op de website van moz-art.nl om snel meer te lezen over een fotomozaiek en er direct aan te beginnen.

fotomozaiek

fotomozaiek-wand

?  Deze blogpost is in samenwerking met moz-art geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

  1. 🐐 marga

    Wat n ontzettend leuk…en bedankt voor de uitleg en detip voor de website. Hier ga ik zeker mee aan de slag:-)

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate