Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 tips om foto’s op een creatieve manier te verwerken in je interieur

Een persoonlijk tintje aan je interieur geven kan heel eenvoudig door meer foto's in je huis te verwerken. Maar hoe verwerk je foto's op een creatieve manier? Vandaag geven wij je 5 bruikbare tips.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Eén muur volhangen met foto’s

Foto’s zijn heel leuk in huis, maar door het wisselende kleurgebruik en de verschillende formaten bestaat het risico dat het een rommelig interieur oplevert.

Dit kun je voorkomen door een muur uit te kiezen en die helemaal vol te hangen met foto’s. Om een beetje rust te creëren is het prettig om een gemeenschappelijke deler kiezen. Kies bijvoorbeeld voor allemaal zwart/wit foto’s, dezelfde kleur fotolijsten te gebruiken of kies voor dezelfde vorm fotolijstjes.

Op Pinterest staat veel inspiratie voor deze fotomuren. Leuke plekken om foto’s op te hangen zijn boven de open haard, in het trapgat of in de hal.

2. Foto’s afdrukken op behang

Misschien ben je niet zo van het foto’s maken, maar heb je wel een heel mooie foto die je toch een bijzondere plek wil geven in je interieur. Kies er dan eens voor om deze foto af te laten drukken op behangpapier. Je kunt dan een gehele muur in je kamer ermee beplakken.

Vooral foto’s van de natuur zijn ideaal voor dit doeleind. Ze creëer je tegelijkertijd diepte in een ruimte, waardoor deze opties groter lijkt. Kies wel voor een foto met óf heel veel felle kleuren, of juist een afdruk in zwart/wit. ‘Normale’ kleuren kunnen nogal flets worden als je het beeld heel uitvergroot. Let daarbij ook op de resolutie, zodat de afdruk wel scherp blijft.

Lees ook: foto’s afdrukken op een fotomozaiek

3. Foto’s tentoonstellen

Een subtiele, maar niet minder mooie manier om foto’s in je interieur terug te laten komen is het volgende: er bestaan veel koffietafelboeken met prachtige foto’s of je hebt zelf een fotoboek samengesteld. Deze kun je gesloten in de kast laten staan, maar deze tentoonstellen is natuurlijk veel leuker.

Er zijn verschillende standaarden te kopen, waar je een boek open in kunt leggen. Af en toe kun je er in bladeren en een andere pagina op laten leggen, zodat je steeds iets anders te zien krijgt.

4. Terug in de tijd

Waar het vroeger de enige mogelijke manier van foto’s maken was, zijn polaroids weer terug van weggeweest. Het levert in verhouding weinig foto’s op, maar de stijl van de foto’s is wel heel iconisch en authentiek.

Op internet worden er ook verschillende diensten aangeboden die jouw digitale foto’s in polaroid-stijl kunnen laten afdrukken. Deze kun je in een bepaalde vorm ophangen (bijvoorbeeld in een hartje) of verspreid over een muur. Hoewel het aangezicht een beetje rommelig kan staan, is dat in sommige interieurs juist leuk. En je hebt altijd iets om naar te kijken.

5. Foto’s op dezelfde lijn

Wat ook een leuke manier is om foto’s te verwerken in je interieur, is het zogenaamde schilderijplankje. Deze plank is ongeveer 3 á 4 centimeter diep – net genoeg ruimte om fotolijsten op te zetten.

Tegenwoordig zijn deze planken overal verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld drie dezelfde fotolijsten (zoals deze) naast elkaar zetten. Of je kunt lijstjes van verschillende grootte en kleur op de plank zetten. Desnoods een beetje voor en achter elkaar langs voor een speels effect.

Deze manier is heel geschikt als je niet te veel gaten in je muur wil boren of als je foto’s of lijstjes snel zat bent. Het veranderen is immers zo gedaan.

Heb jij nog een leuke tip om foto’s op een vernieuwende manier te verwerken in je interieur? Ik ben echt heel benieuwd. 🙂

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Hanneke

    Een foto laten afdrukken op behang lijkt mij echt onwijs leuk om te doen. Niet persé van mijn dochter hoor, maar gewoon van een mooi object of natuurfoto. Weet je waar ze dit verkopen?

  2. 🐐 Nanda

    Sinds twee maanden heb ik een poloraid camera op de kop kunnen tikken en hier ben ik echt heel erg blij mee. Nu nog een leuk plekje vinden op een muur om een aantal afdrukken op te hangen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate