Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

8 fantastisch schilderij en fotolijst ideeën

Ben je je schilderijen en fotolijsten snel zat, omdat ze steeds op dezelfde plek hangen? Wij hebben 8 leuke ideeën voor je verzameld om je schilderijen en fotolijsten een nieuw leven in te blazen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

1. Houd het eenvoudig

Een simpele aluminium, zwarte of witte fotolijst valt niet zo op en is ideaal voor de meeste soorten foto’s en tekeningen. Op de website van Fonq vind je fotolijsten in alle soorten, maten en prijsklassen.

2. Gebruik oude prenten

Ga eens langs bij de kringloopwinkel, een tweedehands boekenwinkel of vraag aan je oma of ze nog mooie oude prenten heeft. Vaak hebben deze prenten een mooie historische waarde, die je graag in wilt lijsten.

3. Pimp je wissellijsten

Wissellijsten zien er goedkoop uit (en zijn dit meestal ook). Maak je wissellijst eens wat mooier door de rand van de lijst in te lijsten met speciaal papier en hier een kleinere foto op te leggen. Zo krijg je een beetje een passepartout-achtig idee en heeft je foto wissellijst een welverdiende opfrisbeurt gehad.

4. Op één lijn zitten

Een rij met gezellige familie foto’s staat heel subtiel aan de muur. Ze hoeven niet allemaal even groot te zijn. Hang de foto’s met de bovenkant of de onderkant op dezelfde lijn. Dit geeft een rustig, maar toch speels geheel.

5. Houd schilderijen in je vizier

Hang schilderijen niet te hoog, anders kun je ze niet goed waarderen. Kijk zowel naar het schilderij als je staat en zit of deze op de goede hoogte hangt en bepaal anders wat de beste positie is.

6. Niet aan de muur, maar er tegenaan

Als je je schilderijen tegen de muur aanzet, kijk je op een andere manier tegen de schilderijen aan. Je hoeft geen gat in de muur te boren. Het is ook lekker handig om op de grond liggende stopcontacten en kabels te verdoezelen door er een schilderij voor te zetten.

7. Hang fotolijsten bij elkaar

Verspreid alle fotolijsten niet door de hele kamer, maar centreer foto’s meer naar elkaar. Het effect is groter als je ze op één muur of naast elkaar hangt.

8. Varieer regelmatig met een smal plankje

Op die bekende smalle plankjes, kun je leuke schilderijen en fotolijsten neerzetten. Je hoeft de lijsten en schilderijen niet meer op te hangen en je kunt ze verplaatsen wanneer je maar wilt. Oké, het enige wat je hoeft te doen is éénmalig twee gaatjes te boren voor het plankje, maar that’s it!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate