Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Furminator – Geweldige tip tegen katten- en hondenharen in huis

Heb je ook zo'n hond of kat die enorm verhaart? Wat kun je doen tegen al die losse haren van je hond of kat in huis? Wij hebben een geweldige tip voor je!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Losse hondenharen en kattenharen in huis

Net als ik met een stofzuiger het hele huis ben doorgegaan lijkt het wel alsof onze hond een nieuwe vacht heeft neergelegd. Overal zie je weer hondenharen op de grond dwarrelen. Het lijkt wel of onze hond heel het jaar door in de rui is. Zij mag dan wel schattig zijn, die haren zijn dat zeker niet.

Herkenbaar? Dat dacht ik al, want we krijgen vaak de vraag of wij de ultieme tip hebben wat je tegen honden- en katten haren kunt doen. Toen we onlangs een vragenlijst hebben gestuurd naar jullie, al die fantastische lezers op ons blog, zagen we er wel een héél opvallende tip tussen staan om het gebruik van honden- en kattenharen een halt toe te roepen. Koop een furminator, je kamt zo alle losse haren van je huisdier. Aldus een trouwe fan.

De furminator klinkt als een ordinaire Tell Sell reclame

“Erger jij je ook aan die haren op de vloer, het aanrecht en op de bank doordat je huisdier zo aan het verharen is? Dan is de furminator iets voor jou. Ga met de borstel over de vacht je hond of kat en het lijkt net alsof je een naaktkat hebt. That’s amazing!” – Ik voel me nu net iemand die een TellSell reclame inspreekt. 😉

Toch hebben we de proef op de som genomen en een furminator gekocht. Het lijkt soms wel alsof onze hond het hele jaar door verhaart. De furminator is niet heel goedkoop (28 euro – het goedkoopste via bol.com), maar ook niet zo duur dat ik het aan me voorbij wilde laten gaan.

hondenharen

Wat doet de furminator?

Met de furminator verwijder je de klitten en losse haren van je hond of kat, zodat deze niet meer op de bank, je broek of op de grond belanden. Tegelijkertijd houdt het borstelen van je hond of kat de vacht gezond en schoon.

De furminator haalt dus, volgens eigen zeggen, losse haren weg. Dat klinkt als muziek in de oren. Wij namen de proef op de som.

We hebben de borstel uitgeprobeerd bij onze hond Snuffel en ze lijkt het niet vervelend te vinden. Prettig zelfs, want ze blijft gewoon bij me zitten (en met een klein beetje chantage van wat hondenkoekjes). De eerste keer haalde ik echt een hoop haar van de vacht af. Nu na drie keer is het al een stuk minder en zien we echt een aanzienlijk verschil met het aantal haren op de vloer.

We kunnen nu gerust een paar dagen niet stofzuigen, zonder dat je een haren-tapijt onder je sokken hebt. Eens in de paar dagen halen we de furminator over de vacht, ze vindt het heerlijk. Dan is er meteen een hond-en-baasje-quality-time. 🙂

Ben jij al bekend met deze borstel? Of heb jij nog een andere gouden tip voor het uitvallen van honden- of kattenharen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

9 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 GerJo

  Ik heb een cremekleurige pers, en ik heb de furminator (voor langharig) al ruim 2 jaar in huis. Fijn ding, en een must voor klitten, zeker als het een langharige hond of kat betreft. Alleen heb ik nog wel steeds veel last van haren overal, en is het sinds ik dat ding gebruik wel wat minder geworden. maar voor de klitten is het zeker een uitkomst, en doet het veel minder pijn voor mijn pers (Gizmo)… eerder schoor ik haar vacht in het voorjaar 1 x per jaar kort.

 2. 🐐 Stefan Braun

  Beste Billy

  Eerst en vooral wil ik zeggen dat Leukegeit een leuke ontdekking voor me is, in een periode waar mijn ongestructureerdheid in huis me zowaar een depressie begint in te jagen.

  Waarom ik reageer is eigenlijk het volgende:

  Een fout die veel mensen maken is de borstel vaak gebruiken op hun huisdier (om de 3 dagen zoals jij aangeeft bv). Wat misleidend is aan de verkooppraatjes van de Furminator is dat hij niet de losse haren meeneemt, maar dat hij de haren inclusief de ondervacht afsnijdt.

  Deze ondervacht is nodig voor de bescherming van de hond of kat zijn (haar) huid. Daarom is het aangeraden om ze hier slechts 2 x per jaar (wanneer ze van winter- zomervacht en zomer- en wintervacht verwisselen) eens goed te kammen met de Furminator, en verder gewoon regelmatig te stofzuigen en eventueel met een gewone borstel na te kammen.

  Veel succes nog met jullie website(s)!

  Groetjes,

  Stefan

 3. 🐐 leukegeit

  Hoi Stefan,

  Bedankt voor je bericht en superleuk dat je leukegeit.nl hebt ontdekt! 🙂

  Goed dat je aangeeft dat de furminator ook de haren van de ondervacht afsnijdt. We gebruiken ‘m inmiddels minder vaak dan in het begin, maar we zijn er nog steeds erg tevreden mee. De hond blijft het fijn vinden en erg liggen echt minder haren op de vloer. Ideaal. Ik denk eerlijk gezegd wel dat we naar een paar keer per jaar over zullen gaan, omdat ik deze verhalen ook wel vaker heb gekregen de afgelopen tijd. Dank voor je reactie!

 4. 🐐 Wilma

  Mijn gouden tip tegen kattenharen: ordinaire gele of roze huishoudhandschoenen.
  Aantrekken en lekker aaien.. schrik niet van de hoeveelheid haren die eraf komen..
  In het begin niet te hard aaien.. mijn kat vindt nu zo super dat hij al aan komt lopen als ik de handschoenen pak..

 5. 🐐 Amina

  Super leuk artikel weer op leukegeit.nl.
  Ik gebruik voor onze 2 katten( kortharig, humeurig en oud) een kunststof dierenborstel van de action. Deze haalt ook veel losse haren eruit maar heeft geen mesjes, zoals de furminator. Bij een kortharige hond of kat is dit wel zo handig. Een beetje zoals in de tip van Wilma.
  daarnaast is hij ook handig om de bank of kleed van haren te ontdoen, beetje vochtig maken en gewoon over bank of kleed wrijven. Veel succes met de website en groeten aan Snuffel natuurlijk :).
  mvg , Amina

 6. 🐐 Richelle

  Mijn kat verhaard heel erg. Als ik haar borstel dan doe ik dat al buiten in de tuin, dit scheelt al heel veel haar voor binnen. Zodra ik klaar ben en ik aai haar weer een keer dan vliegen de haren weer in het rond. Dus ik doe gewoon elke dag stofzuigen binnen. Gewoon een hele fijne en geluidloze stofzuiger dus vind het niet erg om te stofzuigen.

 7. 🐐 Tina

  Ik heb een kortharige die verhaard als een malle.. Idd overal liggen er haren… Ik gebruik een latex huishoud schoonmaakhandschoen.. Ik aai mijn hond hiermee.. Alle losse haren veeg je hiermee gewoon van je hond af…(wat ik buiten doe na het uitlaten) En gewoon dagelijks stofzuigen.
  P. S ook handig voor de kleding of stofbekleding van je meubels en autobekleding. Succes allemaal. 😉

 8. 🐐 Ellen

  Hoi Billy,

  Tip: zoek eens op Google naar de nadelen van de furminator…. Ik wil hem mijn hond niet aandoen i.i.g.

  Groet,
  Ellen

 9. 🐐 Veerle te sadeleer

  Beste indd mijn hondenkapster zegt juist hetzelfde wat die ene persoon verteld dat de onderharen afgesneden worden zei is daar geen voorstander van en vraagt zelf aan mij dit niet meer te doen …had deze kam ook in huis gehaald ze zegt wie een hond of kat in huis neemt moet er de haren bijnemen 😉😉😉

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate