Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is iets waar veel mensen van dromen. Van achter je computer bloggen en hier ook nog geld mee verdienen. In dit artikel deel ik mijn inkomstenbronnen met bloggen en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Inkomstenbronnen

Tot een paar jaar geleden dacht ik dat je met bloggen weinig tot geen geld kon verdienen. Met name in het begin van het bloggen vond ik het best uitdagend om inkomen te onttrekken uit mijn blog. Met mijn vorige bedrijf (een site met vakantiehuizen en b&b’s in Frankrijk) was het verdienmodel een stuk simpeler.

Mijn blog Leukegeit.nl ben ik een paar jaar geleden met een andere intentie begonnen. Ik begon dit blog, omdat ik iets wilde opzetten waar ik meer mijn ei in kwijt kon. Een digitale plek waar ik kon praten of schrijven over onderwerpen die me interesseren. En dat is gelukt – ik word blij van de onderwerpen waar ik over schrijf (met name over financiën, duurzaamheid en vegan recepten) en mijn blog wordt bezocht door een grote groep mensen. Maandelijks mag ik meer dan 300.000 bezoekers verwelkomen. 🤗

In het begin worstelde ik echt wel met de vraag:Hoe kun je geld verdienen met bloggen?”. Ik verdiende wel al wat geld met mijn blog, maar ik was blij als ik op sommige dagen een paar euro had verdiend.

Na verloop van tijd ging ik boeken en blogs lezen over dit onderwerp en keek ik rond bij collega-bloggers hoe zij geld verdienen met bloggen. Ik snuffelde rond om te zien hoe zij hun spreekwoordelijke brood op te plank kregen. Mede hierdoor ben ik er achter gekomen dat geld verdienen met bloggen goed mogelijk is.

Voor de één zal het bij een zakcentje blijven, voor de ander kan het bloggen een goed salaris opleveren. Mij lukt het inmiddels om full time rond te komen van mijn blog.

Wil je eerst weten hoe je een blog begint? Lees dan dit artikel met persoonlijke tips hoe je een succesvol blog begint.

Beginnen met bloggen – een lange adem hebben

Er lijkt een soort harde ondergrens te zijn van 10.000 maandelijkse bezoekers om wat geld te kunnen verdienen met bloggen. Van dit aantal zou ik me niet al te veel van aantrekken. Stel dat je in zo’n niche markt zit – laten we zeggen dat je blogt over dakramen installeren – dan is het heel aannemelijk dat je al geld kunt verdienen met een lager bezoekersaantal.

Mijn tip is om op je blog niet een te breed spectrum aan onderwerpen te behandelen. Houd het beperkt tot één of enkele onderwerpen waar jij veel vanaf weet. Bij voorkeur is het fijn als je het ook nog leuk vindt om over te bloggen.😉Op deze manier trek je bezoekers naar je blog die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Pas enkele tips toe om je artikelen beter te laten scoren in zoekmachines (dit basisboek met SEO-tips vind ik zelf fijn) en ga vooral door. Alle kennis kun je vervolgens direct toepassen in het schrijven van nieuwe blogs.

Veel mensen beginnen met bloggen, maar stoppen er vervolgens weer snel mee als ze niet direct resultaat zien. Hartstikke zonde. Ik zie bloggen zelf als iets voor de lange termijn en ik raad jou aan om er ook zo naar te kijken.

Een nieuw gepubliceerd artikel wordt eerst vooral gelezen door je ouders fans (via social media, RSS-feed of via je nieuwsbrief) en zal pas later beter gaan scoren in zoekmachines. Word dus niet somber als je hoogwaardige blogs niet meteen in Google verschijnen, dit heeft echt tijd nodig.

geld verdienen met je blog

Geld verdienen met bloggen – handig overzicht

Het is tijd om te laten zien welke inkomstenbronnen ik zelf heb op mijn blog en welke andere mogelijkheden er zijn.

Welke mogelijkheden voor geld verdienen met bloggen zijn er? Hieronder heb ik een overzicht voor je klaarstaan.⤵️

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing houdt in dat je met bloggen geld kunt verdienen als bezoekers op jouw site iets kopen bij een webshop waar ze via jouw blog gekomen zijn.

Op mijn website vind je her en der links naar bijvoorbeeld een website als bol.com, Fonq of Coolblue. Als een bezoeker iets via deze link koopt ontvang ik een klein percentage, terwijl het voor de bezoeker niks extra’s kost.

Met een affiliate partner als bol.com verdien ik inmiddels tussen een paar euro en een paar tientjes per dag (op goede dagen). Bij elkaar opgeteld is het dan wel geen full time salaris, het is wel een mooie aanvulling.

2. (Google) advertenties op mijn blog

Google Adsense is een interessante manier om wat geld te verdienen met je blog. Je hoeft er namelijk ook niet zo veel voor te doen. Je meldt je gratis aan bij Google Adsense, kiest een formaat en je kunt de advertentie al op je blog plaatsen.

Ook op mijn blog zie je af en toe automatisch advertenties verschijnen. Deze inkomsten uit advertenties zijn een flinke punt in de taart, maar de bedragen lijken niet meer zoveel te zijn als een paar jaar geleden.

De prijs per weergave lijkt alleen wat te dalen, maar er is dus nog wel degelijk droog brood mee te verdienen.✌️

3. Gesponsorde blogposts

Een gesponsorde blogpost is een artikel over een product of dienst van een bedrijf die jou hiervoor betaalt. Houd er rekening mee dat je echt alleen een samenwerking aangaat als je er zelf enthousiast van wordt. Waarom dit zo belangrijk is? Geld verdienen met een campagne is fijn. Alleen als je vervolgens iets promoot waar je achteraf gezien niets mee hebt, dan ben je zowel jezelf als je bezoekers aan het bedriegen. En ja – dat voelt gewoon niet zo ethisch en dat gaan je bezoekers later ook merken.

Op mijn blog ga ik ook af en toe een betaalde samenwerking aan. Zoals onlangs met Lendahand. Een crowdfunding platform waar je geld kan investeren in projecten in ontwikkelingslanden. Heel relevant voor mij en de bezoekers op mijn blog. En een bedrijf als Lendahand krijgt op deze manier een groter bereik voor haar streven van hun mooie platform.

4. Online cursus (workshop of eBoek) aanbieden

Bied jouw bezoekers de mogelijkheid om een online cursus van jou aan te schaffen. Zo kun je een eBoek schrijven of een online cursus maken over iets waar jij kennis over hebt.

Eerder schreef ik al een artikel over hoe je een online cursus maakt. In dit artikel deel ik de redenen waarom ik een online cursus heb gemaakt, de hobbels die ik heb gehad tijdens het ontwikkelen ervan + hoe dit ervoor heeft gezorgd dat ik meer geld ben ga verdienen met mijn blog. 💪

5. Content platform (soort Marktplaats voor bloggers)

Ververs je tevergeefs meerdere keren per je dag je mailbox om te zien of er nieuwe samenwerkingsvoorstellen binnenkomen? Kijk dan eens om je aan te melden bij een content platform.

Een content platform als Linkpizza of Hulc brengt vraag en aanbod bij elkaar. Je kunt geld verdienen met content die jij in opdracht maakt voor een adverteerder. Zo vind je campagnes waarop je kunt pitchen. Heel af en toe pitch ik eens op een voorstel, maar dat doe ik echt alleen als ik er een leuk (en passend) merk/bedrijf zie.

6. Verhuur jezelf als expert

Geld verdienen met bloggen door jezelf als expert te verhuren. Dit is een slimme en snelle manier om jezelf als expert te positioneren én je inkomsten te verhogen. Je kunt je opgebouwde reputatie inzetten om anderen ergens mee te helpen of om bijvoorbeeld lezingen te geven.

Voorbeeld: je weet veel van voeding en je hebt voeding en diëtetiek gestudeerd. Dan kun je via je blog je diensten aanbieden om andere mensen met hun voeding te helpen. Je kunt tegen een fixed fee een pakket aanbieden waarbij je mensen feedback geeft op hun eetpatroon.

7. Boek schrijven

Trekt je blog inmiddels de nodige bezoekers? Dan is het schrijven van een boek geen gek idee. Uitgeverijen staan vaak te springen om bloggers met een groot bereik. Het uitbrengen van een boek is natuurlijk niet zomaar iets. Je moet een goed idee hebben, veel tijd ervoor vrij maken en vervolgens is het nog maar de vraag of je boek een succes wordt.

Toch is het een leuke side business naast het bloggen. Je kunt je bezoekers laten weten dat je een boek aan het schrijven bent, zodat zij als eerste te horen krijgen als het boek verkrijgbaar is. Een commissie van 10% per verkocht boek is gangbaar in de uitgeverswereld.

8. Schrijf betaalde gastartikelen

Je kunt in opdracht artikelen schrijven voor commerciële bedrijven. Denk aan een keukenfabrikant die bloggers zoekt om artikelen schrijven over hun producten. Deze artikelen verschijnen dan (meestal) niet op je eigen blog, maar op die van de opdrachtgever.

Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar ik hoor vaker dat andere bloggers dit doen om wat geld te verdienen.

Direct een blog beginnen?

Heb je nog geen blog en sta je te popelen om te beginnen? Probeer dan eens via deze link om een domein met WordPress hosting te registeren. In korte tijd heb je voor een paar euro per maand je blog al in de lucht.👌

Hierboven heb ik 8 inkomstenbronnen genoemd, waarmee je geld kunt verdienen met bloggen. Dat neemt niet weg dat er niet nog meer manieren zijn om dit voor elkaar te krijgen. Heb ik een inkomstenbron gemist die echt tussen dit rijtje moet staan? Laat dit dan zeker weten in de comments!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Ron

  Wat ontzettend leuk dat je zo open en transparant bent over hoe je geld verdient met je blog. Ik zie dat heel weinig. Alsof het grote geheimen zijn. Al denk ik dat sommigen ook wel vervallen in reklame maken voor zaken waar ze eigenlijk niks mee hebben.
  Ga zo door!! 🤗

 2. 🐐 Billy

  Dankjewel Ron, fijn om te lezen dat je dit waardeert. 👍

 3. 🐐 Penny

  Ik sluit me aan bij Ron. Dank voor je open en eerlijkheid, alleen daarvoor verdien je van mij al een ton per jaar! Wens je nog meer goeds toe.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate