Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

Gebakken tempeh recept met roergebakken groente

Billy van der GaagDit gebakken tempeh recept met roergebakken groenten maak je in een handomdraai. Een heerlijke maaltijd die binnen een half uur op tafel en gegarandeerd vaker wilt gaan maken.

Trek in gebakken tempeh

Gebakken tempeh blijft toch wel één van mijn favoriete manieren om tempeh te bereiden. En sinds een paar jaar staat er met grote regelmaat een gerecht met tempeh bij ons op tafel. Lekker in combinatie met wat rijst, knapperige groenten een saus of marinade. Prima maaltijd wat mij betreft.

Net zoals dit gebakken tempeh recept met roergebakken sperziebonen en reepjes wortel. De tempeh en groenten zijn voorzien van een lichtzoete sojasaus met verse gember en pindakaas.

Deze tempeh bereiding kun je zelf zo pittig maken als je wilt en is de ideale maaltijd om je honger te stillen na een lange dag. Mijn versie voor gebakken tempeh met roergebakken groente vind je hieronder. Hopelijk inspireert het je om het ook eens te gaan maken.

tempeh recept

Ingrediënten

Aantal: 2-3 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Deze makkelijke maaltijd met gebakken tempeh en roergebakken groente staat binnen een half uur op tafel, en is heerlijk comfort food. Houd je niet zo van pittig? Laat de Spaanse peper dan achterwege (of gebruik er minder van). Of voeg juist extra peper toe als je wel wat pittigheid kan verdragen.

  • 250 gram tempeh – in kleine blokjes
  • 200 gram rijst
  • scheutje olijfolie
  • halve Spaanse peper – in dunne ringen (met of zonder zaadlijst)
  • 4 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel appel ciderazijn
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel maizena
  • 250 gram sperziebonen – gedopt
  • 150 gram wortels – in dunne repen

Bereidingswijze:

  1.  Pureer met een staafmixer (of in een keukenmachine) de gember, knoflook, sesamolie, sojasaus, azijn, maple syrup, pindakaas en maizena tot een gladde saus.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  3. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hier de blokjes tempeh aan alle kanten bruin. Dit duurt zo’n 6-8 minuten. Voeg vervolgens 2 eetlepels van de saus en de Spaanse peper toe. Roer het geheel door elkaar en zet het vuur uit.  Verplaats de blokjes gebakken tempeh in een kom en zet de pan terug op het vuur.
  4. Voeg nogmaals een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak hier de sperziebonen en de reepjes wortel in voor zo’n 5 minuten. Giet de resterende saus en de blokjes tempeh in de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de saus lichtjes inkoken, zodat het iets minder vloeibaar wordt (duurt zo’n 2 minuten).
  5. Serveer de groenten en gebakken tempeh met de gekookte rijst.

gebakken tempeh recept

Dit recept met gebakken tempeh, roergebakken groente en rijst is zo’n heerlijke go to maaltijd als je zin hebt in iets lekkers, gezonds én snels op tafel. En houd je niet zo van sperziebonen of wortel? Dan kun je de groente altijd vervangen voor groente die jij lekker vindt – zoals courgette, aubergine en paprika.

Ga jij ook aan de slag met dit makkelijke recept voor gebakken tempeh? Laat het me dan zeker weten via Instagram, Pinterest of gewoon gezellig als reactie op dit recept.

Tempeh workshop

Verder aan de slag met tempeh – online workshop

Het ding met tempeh is: je moet het leren bereiden, anders wordt het niets – dat is precies wat ik je ga leren in mijn online workshop. Ontdek hoe je ieder blok tempeh omtovert tot de ster van je maaltijd in simpele stappen met herkenbare ingrediënten.👌
Lees meer over de workshop…

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate