Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Geld besparen in de supermarkt – 12 bespaartips

Ieder gezin geeft iedere maand honderden euro's uit aan boodschappen in de supermarkt. Boodschappen zijn natuurlijk essentieel om te hebben. Geld teveel uitgeven in de supermarkt is natuurlijk overbodig. Daarom hebben wij hier een aantal tips om geld te besparen in de supermarkt.

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

 1. Geef jezelf een budget per week. Wil je niet meer dan €400,- in de maand uitgeven aan boodschappen? Dan mag je deze week €100,- besteden. Zo simpel is het. Houd je er dus echt aan om niet meer geld uit te geven.
 2. Koop de producten uit de onderste schappen, daar staan de goedkopere huismerken. Laat de dure merken dus eens aan de kant staan en kies voor het huismerk. Hier bespaar je echt veel geld mee aan boodschappen.
 3. Kies niet te vaak voor luxegoederen. Garnalen, rosbief en kant-en-klaar salades zijn lekker… maar wel wat prijzig. Kies sneller voor producten als hummus, pinda’s en cherry tomaatjes.
 4. Ga op zoek naar goede aanbiedingen en overweeg direct iets meer in te kopen. Overdrijf natuurlijk niet om 4 potten pindakaas te kopen, omdat ze nu eenmaal in de aanbieding zijn. Er komt altijd wel weer een aanbieding.
 5. Shop altijd met een boodschappenlijstje, dat bespaart veel geld in de vorm van impulsaankopen.
 6. Haal je boodschappen voor de week het liefst in één keer. Bij ieder bezoekje aan de supermarkt geef je namelijk extra geld uit. Dus zorg dat je voldoende weekboodschappen in huis haalt.
 7. Overweeg je groente en fruit eens op de markt te kopen. Of breng eens een bezoekje aan de Turkse supermarkt. Nog een bijkomend voordeel: alles zit niet perfect in plastic, zo denk je ook nog een beetje aan het milieu.
 8. Loop een vaste route om chaos en impulsaankopen in bedwang te houden.
 9. Winkel met een volle maag! Dat scheelt je zomaar een tientje aan lekkere koeken, kaascroissants en zakken chips.
 10. Koop zoveel mogelijk bij winkels als de Lidl, Action en Aldi. Bespreek met je omgeving welke producten daadwerkelijk eet- en drinkbaar zijn.
 11. Benut de calculator in je mobieltje en reken de kiloprijzen uit. Vergelijk de prijs per kilo en sla je slag!
 12. Bepaal voor de hele week wat je gaat eten, dan kan je gerichter boodschappen doen. Neem op een vaste dag in de week met de rest van het gezin door wat je wilt gaan eten. Pak er kookboeken bij en maak een lijstje met wat je allemaal in de supermarkt wilt halen. Hierdoor zorg je niet alleen voor variatie in je eten, maar ook om geld te besparen op je boodschappen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

10 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 moosability

  met volle maag is de beste tip. Als ik honger heb, neem ik altijd 2 stukken vlees mee 😀

 2. 🐐 jon

  kiloprijzen staan meestal al met kleine letters aangegeven op het schap, kun je dus direct al lezen in plaats van uitrekenen

 3. 🐐 Jannie

  Als een artikel niet is geprijsd, zoek dan zo’n uitleesvenster waarop je zelf kunt scannen wat iets kost en als jouw supermarkt dat niet heeft, val dan gewoon het personeel lastig tot je weet wat het kost.
  Onaangename verrassingen bij de kassa, dat is niet leuk!

 4. 🐐 Eva

  Wat in ons (studenten)huis goed werkt is het afspreken van een vaste maaltijdprijs. Wij hebben de regel dat we voor < 2 euro per persoon eten en alleen op vrijdag een toetje eten (vrijdag = toetjesdag). En dit is niet eens zo moeilijk! Het werkt ook heel erg gemakkelijk als je toch dagelijks in de winkel staat om boodschappen te doen, omdat je wel ongeveer weet wat ieder product kost. Als je dan toevallig goedkoper uit zal komen (dus <2.00) en met een toetje blijf je dat nog steeds, dan is het natuurlijk fantastisch als je nog een toetje d’r bij kan 😉

 5. 🐐 leo-antonio

  Kjk welke groenten er (echt) in de aanbieding zijn en dat eten we deze avond. 2. las een of twee keer per week een veg maaltijd in: vlees en vis zijn tenslotte de duurste items in het menu. 3. koop ook geen minipotjes met fruityoghurt: natuuryoghurt en daardoor een of twee lepels (van de goedkoopste) confituur erdoorheen geroerd is even lekker en stukken goedkoper. 4. vergeet opgefokt eten (met extra bifidus, met extra dit of dat): deze producten beloven veel en bieden weinig (en slaan een gat in je budget). 5. bij ons in vlaanderen is het vaak goedkoper groenten en fruit bij de turkse of marokkaanse groentenboer te kopen dan in de supermarkt en door niet naar de supermarkt te gaan word je ook niet verleid om dingen te kopen de je eigenlijk niet wou kopen maar die je wel eventjes impulsief in je karretje legt. 7. in vlaanderen gooit een familie van 4 mensen 8 kilo etenwaren (ongeveer €200) in de vuilnisbak ; een versheidsdatum is een indicator, maar wil niet zeggen dat je het de dag of de week erna al moet weggooien. koop ook minder in, dan hoef je ook minder weg te gooien.

 6. 🐐 Miranda

  Een maand heeft niet 4 maar soms ook (bijna) 5 weken. Door t maandbedrag door 5 te delen, kom je beter uit en heb je geen stukje maand over als je budget op is.
  Een ander idee is om je huishoudgeld op een aparte rekening te storten.

 7. 🐐 Linda

  Kook voor meerdere dagen en bewaar een kliekje voor een andere dag. Vries de rest in als je een vriezer hebt. Eet eens een lekker stuk stokbrood met soep. Dat vult ook.
  Voor de hele week boodschappen halen geeft veel voordeel! Gewoon even de tijd nemen en nadenken wat je wilt gaan koken. Je bespaart echt!

 8. 🐐 Aurelia

  Neem een groente-abonnement van een biologische tuin. Je krijgt voor weinig geld hele verse producten (die blijven dus veel langer goed -> niets weg te gooien), die ook nog eens meer smaak en voedingswaarde hebben.

 9. 🐐 Vroon

  Wat ook erg nuttig is, is om goed, snel en creatief te leren koken. Op die manier kun je ook het kleinste restje inventief gebruiken. Bijvoorbeeld restje rijst met curry in filodeeg rollen tot driehoekige pakketjes. Bakken of frituren. Chilisaus erbij en een lekkere salade en bingo weer een maaltijd die bijna niets kostte. Kijk op kliekipedia.nl of download de app voor duizenden ideeen.

 10. 🐐 Karine

  Bij het opstellen van ons weekmenu, heb ik standaard op donderdag “ntb” staan. Nader te bepalen/nog te bedenken. Dit geeft ruimte om te schuiven in je weekmenu (bv als vrienden je uitnodigen te blijven eten), maar ook om restjes dan op te maken.
  Een andere tip is nog om bij het maken van je lijstje goed te kijken wat je nog in huis hebt en op moet om verspilling te voorkomen.
  Wij hebben goedkoop (via marktplaats) een tweede koelkast aangeschaft waar we fruit en groente in bewaren. Zo blijft het langer goed.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate