Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

9 beste manieren om geld te besparen

Geld besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze eenvoudige manieren om geld te besparen bespaar je geld zonder dat je er veel voor in hoeft te leveren!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

 1. Doe één keer week boodschappen voor de hele week. Hiermee bespaar je geld omdat je niet steeds valt voor alle verleidingen en nog even wat lekkers meeneemt. Geef jezelf een budget voor de week en probeer daar binnen te blijven. Je haalt één keer de boodschappen, op is op.
 2. Bezoek als eerste de goedkoopste supermarkten. Haal zoveel mogelijk spullen bij een goedkope supermarkt. Haal de overige boodschappen bij de minder goedkope supermarkten.
 3. Douche je twee keer per dag? Kijk of dit echt nodig is en of je jezelf bijvoorbeeld in de ochtend niet op een andere manier kunt opfrissen. Je kunt je gezicht ook wassen aan de wastafel. Ook scheren en tandenpoetsen hoeft niet persé onder douche. De gasrekening wordt een stuk lager wanneer je de helft minder onder de douche stapt.
 4. Schakel ongebruikte elektronica altijd uit. We gaven al eerder de tip van de multimedia aan een stekkerblok zodat je alle apparaten die standby staan kunt uitschakelen. Koop daarnaast stopcontacten met een afstandsbediening, overal verkrijgbaar waaronder bij IKEA. Omdat je vanuit je luie stoel lampen uit kunt schakelen zul je dit sneller doen als je even weg gaat. Je kunt bovendien alle sfeerverlichting op één toets koppelen. Hartstikke makkelijk en stroom besparend.
 5. Heb jij bloedzuigers in je maandlasten? Blader in je bank app en bestudeer alle afschriften van de afgelopen paar maanden. Zie je afschrijvingen van zaken die je al lang vergeten was? Blijk je nog steeds lid te zijn van dat magazine of schrijft de sportschool nog altijd iedere maand geld af terwijl je al maanden niet meer bent geweest? Zeg direct je abonnement op en bespaar snel en eenvoudig. Dit is echt een eenvoudig en beste manier om geld te besparen.
 6. Eet je nog weleens wat vlees, maar wil je vanuit dierenleed niet teveel vlees eten? Halveer dan je portie. Heb je echt een hele kipfilet nodig om je maaltijd compleet te maken? Deel samen een kipfilet met je partner en als je dit iedere dag doet, bespaar je iedere maand de helft aan vlees-boodschappen, en daarnaast ben je ook nog een beetje verantwoord bezig. Doe dit ook voor andere aanbiedingen, zoals het delen van een zak chips in plaats van het alleen opeten van een zak.
 7. Verlaag je internet abonnement naar een snelheid die je echt gebruikt. Weet je zeker dat je 40 mb per seconde nodig hebt? Kun je goedkoper uit zijn door naar een minder snelle verbinding over te stappen? De snelheidsbeperking ligt vaak niet bij jouw internet verbinding maar bij die van alle webservers wereldwijd. Zelfs als je nu op razendsnel glasvezel zou worden aangesloten zul je in het dagelijks leven niet veel verschil merken. Dus weet je zeker dat je niet te veel betaalt?
 8. Ben jij iemand die regelmatig plat gaat voor leuke gadgets of geweldige kleding? Leg dan deze impulsaankomen aan banden. Zodra je merkt dat je iets wilt kopen dat je niet ‘echt nodig’ hebt zet je het in je agenda over twee weken en laat je het los. Als je het na twee weken weer tegen komt het nog steeds heel graag wilt hebben is het geen impuls aankoop meer, en kun je misschien overgaan tot aanschaf. Lees ook hoe je eenvoudig geld kunt verdienen en impulsaankopen kunt stoppen.
 9. Schakel over op een sim-only abonnement of stap over op pre-paid en zeg je mobiele data op. Aan je mobiele telefoon zal het niet liggen. Deze is na de contractperiode vaak nog prima in staat om zijn functie te vervullen. Vaak vervangen we ons toestel voor een nieuwe, alleen maar omdat we het leuk vinden om een nieuwe mobiel te krijgen. Je kunt je abonnement ook verlengen als sim-only en zo maandelijks veel geld besparen. Een mobiele telefoon kan bij normaal gebruik zeker nog vele jaren mee gaan.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

16 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Micky McMurter

  Mijn werk verhuisde naar een andere plaats, waardoor ik ‘savonds laat thuis kwam en geen boodschappen meer kon doen. Ik had dan ook niet meer zoveel zin om vlees nog eens te gaan ontdooien en te bakken. Ik had het volgende bedacht en omdat dit zo lekker werd, heb ik het daarna steeds toegepast.
  Op vrijdagavond haalde ik al het vlees voor de hele week, later werd dat vlees voor de hele maand.
  Als ik thuis kwam zette ik vier pannen op het vuur.Deed daar olie of boter of een mening van in de koekenpan. Hup hier wat kipkruiden op, daar wat voor het gehakt, of de rollade, slavinken enz. En bradeb maar, alles in een keer gaar! Af laten koelen en apart in de diepvries, in een boterham zakje invriezen. ‘sMorgens
  uit de vriezer en ‘savonds eventjes snel een heerlijke maaltijd.
  Dit deed ik ook met een pak rijst! Even garen en in porties verdelen. Zak met aardappels schillen en koken, de ene helft tot puree stampen, de andere in schijven snijden op te bakken en soms gewoon ook heel vaak vers koken. Groenten neem ik meestal vers. Nog een tip! Verdeel een kilo gehakt in porties.
  Druk met je hand elk portie plat. Stapel ze in plasticfolie op en als je zin hebt pak je er een uit …doet de kruiden erop die je lekker vind en groenten erbij bakken als uitjes, of champignons. Je braad ze in eigen vet en krijgt een heel heerlijk geroosterd stukje vlees. Zo klaar, omdat het zo plat is.

 2. 🐐 gerard

  Goede tip van Micky. Wij deden het zo ook al een paar jaar, maar als je een paar maal achter elkaar een stroomstoring van bijna een dag hebt gehad, of de koelkast scheidt ermee uit, blijken veel artikelen niet zo lekker meer te zijn of zelfs bedorven. En dat is jammer, vooral als zoiets in het begin van de maand gebeurt!!!. We zijn nu teruggeschakeld naar eenmaal per week alles klaar maken, dan is de strop minder groot als er iets fout gaat.

  Gee-es

 3. 🐐 Jolanda

  Sinds vorig jaar ben ik op de bespaartoer! Al mijn miskopen heb ik op marktplaats.nl gezet en mijn halve boekenkast op het tweedehands deel van bol.com.
  Ik ben niet de enige heb ik gemerkt en daar maak ik weer gebruik van als ik wat nodig heb. Bijna al mijn merkkleding koop ik tweedehands die soms niet eens gebruikt is. Het kost wat tijd zoals het zoeken en wachten op de post. Tot nu toe maar een keer een miskoop gehad, een fake armani shirt.

 4. 🐐 V. Kouwenhoven

  Wat betreft de supermarkten blijkt het slimmer te zijn om er maar 1 te bezoeken. Bij iedere volgende met ander assortiment en aanbiedingen kom je anders maar in de verleiding (Precies de reden waarom je ook maar 1x per week boodschappen moet doen). Ook duurdere supermarkten hebben trouwens veel goedkoops. Daar helpt de truc “Kruipend door de supermarkt”. Alle goedkope artikelen staan namelijk op de onderste planken. Wel merkloos, maar datzelfde geldt natuurlijk ook bij Aldi en LIDL. Verder zijn zaken daar in de aanbieding vaak van een vergelijkbaar prijsniveau als bij de prijsvechters. Alles wat niet erg verleidelijk is om op te eten (b.v. wc papier, aardappelen, koffie , brood, waspoeder ed.) kan voor aanbiedingsprijzen op voorraad ingekocht worden. Dat geldt natuurlijk niet voor zaken als snoep en chips, die sowieso weinig rendement geven wat voedingswaarde-prijsverhouding betreft.

 5. 🐐 Astrid

  Maak een budgetplanner: een rooster van al je inkomsten en uitgaven in één jaar. De ene maand komt er meer in/uit dan de andere. Door je budget over een heel jaar te verdelen, weet je precies wat je gemiddeld per jaar hebt. Als je een beetje handig met Excel bent, kun je het zo doen dat je bij elke wijziging ziet wat het gewijzigde eindresultaat is. Zo kun je ook goed zien waar een besparing mogelijk is en óók, wat je vrij te besteden hebt! Dus het is niet alleen maar knijpen, maar ook altijd weten wat je wél hebt!

 6. 🐐 Hanna

  Erg bedankt voor alle interessante tips. Heel fijn voor als je op de kleintjes moet letten. Verschillende dingen wist ik al maar toch weer even opfrissen. Ik ben helaas nog wel een impulsaankoper dus daar moet ik vanaf komen.

 7. 🐐 Josine

  Check je hypotheekvoorwaarden. Vaak is er 0,1-0,3 % renteopslag op een hypotheek omdat je 100% indertijd geleend hebt. Heb je verbouwingen gedaan, is de hypotheek al een jaar of 5 oud, dan is je woz waarde hoger dan de hypotheek. Bij 60%, 70%, 80% van 90% van de nieuwste woz waarde ( is de executiewaarde) krijg je steeds 0,1 % korting. Wij hadden verbouwd, woz hoger geworden, meteen 0,3% naar beneden, scheelde ons 400euro per jaar op 160.000 euro!!! Baal dat we het niet jaren eerder wisten…. Bij ons ging het om obvion hypotheekverstrekker, is van rabobank dochter onderneming…..wat je moet doen is mailen of er een risico opslag is op jouw hypotheek, en zo ja, vragen waar je de nieuwste woz beschikking naartoe kan sturen….succes!!

 8. 🐐 Alynia

  Ik ga liever naar de AH dan naar de Aldi, omdat daar groente en fruit beter zijn (terwijl die qua prijs niet of nauwelijks uitmaken), en we dan maar een winkel langs hoeven. Sowieso, als je euroshopper producten koopt, ben je bij de Appie goedkoper uit dan bij de Aldi.

 9. 🐐 Alynia

  Oh, en zijn er serieus mensen die standaard 2 keer op een dag douchen???? En die onder de douche tanden poetsen? Dat meen je toch niet serieus he…
  Ik blijf met een keer in de twee dagen douchen ook schoon, mijn vriend (met alleen een zittend beroep en zo) doucht zelfs nog wat minder geloof ik, en met naar 1 keer per dag zouden we dus juist meer gaan douchen… terwijl we echt niet vies zijn of zo.

 10. 🐐 Henk

  Voordat je jouw internet snelheid naar benede zet is het wel van belang dat je even controleerd wat je verbruikt met je internet. Wanneer er 2 tv’s met HD kwaliteit beeld zijn, 1 persoon aan het downloaden is, 1 iemand beld en dochter of zoon ook nog eens op de tab tv kijkt dan heb je toch wel meer dan 10mb nodig.

 11. 🐐 Anonymous

  Leuke lijst met bespaartips! Om nog meer te besparen op de douche kan je investeren in een spaardouchekop: geen verschil in comfort, wel een enorm verschil in water- en energiegebruik.

 12. 🐐 e.van os

  Als ik de spaardouchekop gebruik krijg ik geen warm water uit de douche. Als ik dan een klacht doorgeef wordt er gezegt:ja mevr,u gebruikt de spaarkop en dan krijg je geen warm water.Dus….

 13. 🐐 gerrie

  Waarom zou je niet extra je hypotheek aflossen als er de mogelijkheid is. Dit scheelt echt veel in kosten.
  Geen creditcard maar een debitcard nemen. Met een debit card gebruik je enkel je eigen geld en dus kun je nooit in het rood staan en hoef je dus geen extra rente te betalen.

  Doe boodschappen met een groepje mensen tegelijk, zodat je groot kunt inkopen en verdeel de boodschappen en de rekening. Organiseer een kook clubje met vrienden/buren en kook ieder om de beurt voor de hele groep.Hoeft niets speciaals te zijn, gewone kost wat je normal ook zou eten. Bestaat de groep uit 7 huishoudens, dan hoeft elk dus maar 1x in de week te koken.

  Als je grotere porties eten kookt dan kost het minder. En het is nog eens gezellig ook, want je eet allemaal om de beurt bij de ander thuis of haalt je portie af bij degene die kookt.

  Nog een andere tip om geld te besparen is: zelf poetsmiddelen maken (zonder chemische troep) zelf zeep maken. Deze kan je al maken voor soms maar 20 ct per liter. Waar koop je een poetsmiddel tegenwoordig nog voor 20 ct per liter?
  Citroen,soda,groene zeep en azijn zijn meestal al genoeg om je hele kast met poetsmiddelen te vervangen.
  Met enkele mensen eigen groenten/fruit telen en uitwisselen met elkaar. Koop eens fruit /groenten dat niet perfect is maar waar misschien een kneusje aanzit. Kleding uitlenen aan elkaar, zodat je niet allemaal een grote garderobe hoeft aan te schaffen.

 14. 🐐 Florian

  1. Goedkopere rekening bij een bank
  Alle Nederlandse banken vergoeden je geld tot 100.000€ mochten ze omvallen, dus tot dat bedrag zit je veilig en kun je gerust de goedkoopste bank kiezen. Bijvoorbeeld een bank als Knab vult je saldo van je betaalrekening automatisch aan met geld van je spaarrekening als je rood dreigt te staan, plus je krijgt rente op je betaalrekening.

  2. Goedkopere beleggersrekening
  Als je alleen een portefeuille hebt waar je niet of nauwelijks mee handelt, kun je bijvoorbeeld bij Todays Brokers je aandelen gratis “parkeren”. Je betaalt geen opslagkosten en geen enkele andere kosten zolang je niet handelt.

  3. Neem een telefoonabonnement zonder internetbundel als je 90% van de dag toch al in een WiFi omgeving zit. Scheelt ongeveer 10€ per maand.

  4. Goedkoper stroom en gas. Greenchoice is opmerkelijk voordelig en ook nog eens groen.

  5. Koop kinderspeelgoed zoals Lego, Duplo, etc op marktplaats. Je koopt een vuilniszak vol voor minder dan 100€. Ben je in 1 keer klaar.

 15. 🐐 Micky McMurter

  Koop ook eens bij Terre des Hommes … ontzettend leuke dingen voor echt een heel zacht prijsje en je helpt kinderen daarmee aan een schoolopleiding, zodat ze overdag studeren, later een vervolgopleiding krijgen en zo uit de sex-industrie worden gehouden. Wat je zelf kwijt wilt kan je ook inleveren. Prachtige boeken te koop. Veel kinderspeelgoed … mooie kleding … de leukste dingen en als jezelf zo’n winkel in je plaats op wilt zetten word je daarbij geholpen. Mijn moeder wilde alleen boeken voor haar verjaardag, maar ik mocht er niet meer dan 10 euro aan besteden. Ik had dus een stapelboeken zo groot, dat mijn moeder opmerkte waar ik nu in hemelsnaam mee aankwam. Ze had lange tijd leesvoer en daarna ging het weer naar Terre des Hommes om een volgende nieuwe lezer te plezieren.

 16. 🐐 Greet Kros

  Een kleine besparing maar toch.
  De enveloppen die bij de post zitten hergebruiken. Knip de witte stukke (vooral de witte achterkant) uit en gebruik deze als memo’s (telefoonnotities of boodschappenlijstje, etc.
  Heel snel heb je hele stapel. Ook help je mee om minder bomen te kappen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate