Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Supermarkt safari – verrassende toeristengids

Wie zegt dat de wekelijkse boodschappen saai moeten zijn? Heb je geen zin om de deur uit te gaan, en ben je de lokale supermarkt helemaal zat? Ga dan op Supermarkt Safari en beleef een avontuur! Wij hebben een praktische toeristengids voor je samengesteld!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Bezoek eens een ander reservaat

Er zijn in Nederland ruim vijfduizend supermarkten, waarvan er toch zeker twee tot vijf bij jou in de buurt zitten. Doe het eens anders, en bezoek een andere supermarkt. Waarom zou je blijven plakken bij de supermarkt waar je altijd je boodschappen haalt? Iedere supermarkt is een eigen ecosysteem met daarin haar eigen bijzondere diersoorten!

Naast reguliere supermarkten, kun je ook eens op zoek gaan naar compleet andere werelden. Wat dacht je van een bezoek aan de lokale toko of een Turkse supermarkt? Maak kennis met een hele nieuwe wereld vol met bijzondere producten die je een keer moet uitproberen.

Ga op zoek naar nieuwe diersoorten

In de supermarkt draait het om producten spotten. Je zoekt naar de lekkerste, fijnste en goedkoopste producten. Maar waarom zou je niet eens kiezen voor een ander product? Maak het halen van de boodschappen avontuurlijker door nieuwe dingen uit te proberen. Ga op zoek naar nieuwe, bijzondere en interessante diersoorten!

Haal eens iets anders in huis dan die krat Heineken bier of Bastogne koekjes voor bij de koffie. Er zijn genoeg soorten bier en koekjes te bekennen in de supermarkt om een andere keuze te maken. Waarom haal je niet eens wat verschillende soorten biertjes in huis, zoals Corona, Desperados of rosé bier? Op deze manier kun je vrienden die bij je over de vloer komen ook een keer een ander biertje aanbieden. Lekker avontuurlijk en verrassend!

Lees de informatiebordjes

Neem eens de tijd om jezelf te laten informeren. Wat kun je allemaal te weten komen over de bijzondere nieuwe diersoorten die je hebt ontdekt? Draai de producten om en lees de etiketten. Je kunt op deze manier veel te weten komen over de voedingswaarden, de afkomst van het product, de impact op het milieu en eventuele leuke verhaaltjes en bereidingstips.

Elke safari wordt leuker wanneer je meer weet over de diersoorten in het reservaat. Door je te verdiepen in product etiketten maak je je supermarktbezoek leerzamer en kun je bovendien veel bewuster shoppen!

Kies de avontuurlijke route

Een echte safari draait om avontuur, om het ontdekken van nieuwe plekken. Ziet jouw bezoek aan de supermarkt er altijd hetzelfde uit? Gooi het roer dan eens helemaal om! Begin een keer waar je normaal eindigt in de supermarkt, buiten de kassa om dan.

Een vaste route is natuurlijk makkelijk en efficiënt, maar wat variatie is af en toe juist leuk. Je merkt misschien dat je het stiekem toch wel wat avontuurlijk vindt om dit te doen. Wellicht dat je ook met een heel anders gevulde boodschappentas thuis komt!

Daag jezelf uit

Stel een concreet doel voor jezelf voordat je vertrekt. Wat wil je met deze Supermarkt Safari bereiken? Naast het vullen van de koelkast (nogal voor de hand liggend en dus niet avontuurlijk) kun je jezelf namelijk verschillende doelen stellen die je supermarktbezoek een stuk interessanter maken.

Zo kun je je best doen om alleen biologische producten te kopen, alleen gezonde dingen in te slaan of bijvoorbeeld onder een bepaald budget te blijven. Een ander doel is de boodschappen voor de hele week halen, zodat je maar één keer op safari hoeft. Of wat dacht je van overal de goedkoopste variant van kiezen of alleen producten halen die je nooit eerder hebt gehad!

Reken maar dat je op deze manier heel anders door de supermarkt loopt dan je normaal zou doen. Door je omgeving vanuit een andere hoek te bekijken kun je opeens hele nieuwe mogelijkheden ontdekken. Dat is leuk voor jou en voor de mensen thuis!

Zorg voor een compacte uitrusting

Sleep geen onnodige rotzooi mee en maak het jezelf altijd zo gemakkelijk mogelijk. Hang bijvoorbeeld een muntje voor de boodschappenkar aan je sleutelbos zodat je het nooit vergeet. Neem een stevige boodschappentas mee in plaats van weer plastic tasjes te moeten kopen. Zorg voor een complete boodschappenlijst zodat je tijdens je safari niet zo veel hoeft na te denken. Reis licht en eenvoudig en maak het jezelf makkelijk. Safari is al avontuurlijk genoeg zonder overbodige rompslomp.

Ga samen op avontuur

Ken je nog iemand die gebaat zou zijn bij een avontuurlijke Supermarkt Safari? Ga dan samen op avontuur uit! Je hoeft niet alles in je eentje doen. Schakel je buurvrouw, zus, vriendin of desnoods je moeder in. Het is ook leuk om eens met iemand op pad te gaan die een compleet andere levensstijl heeft als jij, wellicht kun je nog iets van elkaar leren.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Daantje

  Leuk artikel! Ik ga elke week wel een keertje op supermarkt-safari. Wij hebben altijd een groentenpakket en ik probeer dan elke keer weer nieuwe recepten uit 🙂

 2. 🐐 Thea

  Ik heb mijn wekelijkse boodschappentoer nog nooit als Safari bekeken maar je hebt wel gelijk.
  Ik ga elke week even zitten met een stapeltje kooktijdschriften, zoek een menu voor de hele week en maak mijn boodschappenlijst. Dit scheelt enorm veel tijd en ik hoef maar 1 keer per week boodschappen te doen. Natuurlijk houd ik me niet aan de dagen als ik b.v op dinsdag zin heb aan iets anders dan dat er gepland staat, dan ruil ik gewoon een dag om. Maar………alles is al in huis.

 3. 🐐 Jacqueline

  🙂 Jij bent gewoon echt leuk Jelle. 🙂

 4. 🐐 Lisa

  Hee, da’s een leuk idee! En idd ook ‘s even checken wie er mee wil op safari… Heb wèl een keer een strijkfeestje gegeven, mèt ballonnen uiteraard, was een groot succes. Misschien een tip voor iemand?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate