Gevulde paprika’s – BBQ goodness (of lekker in de grillpan)

Billy van der GaagDe geur van geroosterde paprika's is zo lekker dat ik een heerlijk recept voor je heb klaarstaan om binnenkort zelf eens te maken. De paprika's zijn gevuld met onder andere feta, couscous en geroosterde groenten. Houd je ook van deze combinatie? Lees dan snel verder hoe dit recept hét hoogtepunt van de avond is geworden.

Met een glas wijn in je hand paprika’s vullen

Je bent wel even in de weer om dit recept te maken. Je kunt een aantal dingen voorbereiden, maar de meeste dingen zul je tijdens het barbecueën moeten doen. Normaal ben ik niet zo van het bereiden van eten tijdens een barbecue (ik zit liever met een glas wijn in mijn hand te kletsen), maar voor deze gevulde paprika’s nam ik graag de tijd.

Ik schat dat het maken van de gevulde paprika’s al met al een kleine drie kwartier van je tijd vergen (van begin tot eind – en dat is inclusief het nippen van je glas wijn). Dat is goed te doen toch? Wil je gevulde paprika’s graag zonder de barbecue maken, simpelweg omdat het weer het niet toelaat, vervang dan het woord barbecue voor grillpan en je kunt het recept nog steeds maken.

Dat is toch fijn? Zo kun je op winterse dagen ook genieten van dit recept. Hieronder lees je het recept!

Wat heb je nodig?

Voor de gevulde paprika’s heb je niet zoveel nodig. Behalve veel groenten, feta en couscous zijn peper en zout essentieel voor de lekkere smaak. Een overzicht van de ingrediënten die ik heb gebruikt voor 4 gevulde paprika’s:

  • 4 paprika’s
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • Handje pijnboompitten
  • Peultjes
  • Een blokje feta
  • 200 gram couscous
  • Peper en zout

paprika gevuld recept

Niet letten op de rechter spiezen hoor, die horen niet bij dit recept. Dat zijn halloumi spiezen (harde kaas) die ik ook tijdens de barbecue had gemaakt – ook zeker gaan maken!

Voorbereiding van het recept

Voordat de barbecue begint kun je alvast een paar dingen voorbereiden. Dit scheelt je een hoop gedoe als het gezelschap er is.

  • Maak de couscous gereed – op de verpakking vind je hoe je dit het makkelijkst kunt doen. Meestal door kokend water over de couscous te gieten in een kom en dit zo’n 5 minuten afgedekt te laten staan.
  • Snijd de groenten – op de rode ui en de paprika’s na – in grove stukken, zodat je ze straks snel op de barbecue kunt grillen.
  • Rooster alvast een handjevol pijnboompitten in een koekenpan.

Tijdens de barbecue

  1. Zorg dat de barbecue goed heet is en leg de rode uien tussen de hete kolen. De rokerige en wat zoete geur komt meteen vrij zodra de uien beginnen te smeulen.
  2. Leg de andere groenten op het rooster en keer de groenten regelmatig om totdat alles lekker gegrild is.
  3. Haal na zo’n 15 minuten (dit is bij iedereen verschillend) de uien tussen de kolen vandaan, verwijder de schil en snijd de uien in kleine stukken.
  4. Doe ditzelfde met de overige groenten (behalve de paprika’s) en hussel alles samen met de pijnboompitten, feta en couscous door elkaar. Strooi er flink wat verse peper en zout over en proef of de vulling goed op smaak is.
  5. Snijd de bovenkant van de gegrilde paprika’s en verwijder de pitjes. Doe de vulling in de paprika’s en klaar ben je. Het is een machtige bedoening, dus ik verwacht dat je het toetje dit keer over kunt slaan. 😉

Bon appétit!

gevulde paprika's recept

gevulde paprika's

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate