Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Barbecue review – Weber d’r maar op los

Heb je in de schuur nog een roestige, oude barbecue staan die je eten meer grauw maakt dan gaar? Dan is het hoog tijd om kennis te maken met deze houtskool barbecue. Laat de barbecue het werk doen en lees onze review over de Weber Master Touch!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

De droom van íedere man?

Een fikkie stoken, een lekker stuk vlees grillen en een koud biertje. Een combinatie van deze drie is toch de droom van iedere man? Nou, niet van iedere man. Althans, ik herken mezelf hier niet zo in. Begrijp me niet verkeerd: ik vind barbecueën erg leuk (en lekker), maar lappen vlees hoeft van mij niet zo. Vandaar dat we voornamelijk vegetarische gerechten maken.

Bijkomend voordeel: doordat groente een stuk lichter verteerbaar is dan vlees, houd ik daarna altijd een gaatje over voor geroosterde marshmallows. En dat kan gelukkig prima op deze enorme Weber.

En een BBQ aansteken? Nog nooit eerder gedaan. Dat biertje is dan wel weer prima, maar dat kan ook ingeruild worden voor een ijskoude rosé.

Anyhow, we krijgen deze grote Weber Master Touch opgestuurd. Na een persoonlijke bezorging door Weber zelf zijn we aan de slag gegaan om lekkere recepten te bedenken die we kunnen bereiden op de barbecue.

Wat vinden we van de BBQ?

Inmiddels hebben we de barbecue al een paar keer kunnen gebruiken en zijn we erg tevreden. Oké de barbecue neemt ons halve schuurtje in beslag, het heeft namelijk een diameter van ruim 3,5 courgettes (oftewel 57 cm). Maar dan heb je ook wat. Een aantal zaken die ons meteen opvielen zijn de degelijkheid, de afwerking, de vele opties en de erg leuke snufjes.

Zo kun je het midden van het rooster los verwijderen en hier met een wokpan de meest lekkere wokgerechten maken. Ook kun je zo pannenkoeken en panpizza’s maken (nog niet uitgeprobeerd, maar staat héél hoog op het lijstje). Een ander fijn detail is de losse aslade die je na gebruik zo leeg kunt gooien in de afvalbak.

En heel eerlijk: buiten dat de barbecue (voor ons) voornamelijk erg groot is, hebben we nog geen echte nadelen kunnen ontdekken. Met de barbecue op vakantie gaan wordt voor ons wel een probleem in ons kleine autootje. Maar zolang hij in de tuin blijft staan werkt het helemaal perfect. Hij ziet er bovendien mooi uit, dus dat is ook fijn.

weber-bbq

Voordelen van de Weber Master Touch

  • Je hoeft niet heel de onderbak te voorzien van kolen. Er zitten twee kleine bakjes bij die meer dan voldoende zijn voor de hele barbecue. Dus ondanks de grootte jaagt deze Weber er geen kolen doorheen. Zo is de zak briketten na twee keer gebruik nog steeds niet leeg.
  • Een draaischijf aan de onderkant van de bbq zorgt ervoor dat het as handig in een asbak wordt opgevangen.
  • De temperatuur indicatie op de deksel is heel handig. Zo weet je precies of je een luchtrooster open moet zetten, zodat de hete kolen je stuk entrecote niet verkolen.
  • Groot grill oppervlak, zo kun je met wel 12 mensen van deze barbecue genieten. Of gewoon lekker met z’n tweetjes, dat is natuurlijk ook prima (je kunt ook slechts één kolenbakje gebruiken).
  • De deksel kun je ophangen aan de zogenoemde Tuck-Away dekselhouder. Ideaal als windscherm.

Op bol.com zijn er al Weber barbecues te vinden vanaf 100. Dit model, de Weber Master Touch 57 cm gbs zwart, zit een beetje in het middensegment met 239 euro. Niet heel goedkoop, maar als je gek bent op barbecueën dan is dit apparaat dolle pret.

En als je niet wilt dat de gezellige zomeravond ten einde komt, dan kun je altijd nog eenvoudig extra briketten toevoegen (via een speciaal klepje in het rooster) en lekker marshmallows roosteren.

Ben jij een barbecue liefhebber? En wat is jouw lievelingsgerecht om op de barbecue te maken?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate