Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Portobello oven snacks – gezond & zonder olie

Tot een aantal jaar terug moest ik echt niks hebben van champignons. Ik had nooit gedacht dat ik ooit portobello zou eten, laat staan dat ik een recept met je zou delen waar deze reuze champignon in terug te vinden is. Nu vind ik het heerlijk en eet ik regelmatig champignons. Ik heb gezonde en heerlijke portobello snacks gemaakt die binnen 20 minuten op tafel staan.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dit heb je nodig voor een gemiddelde snack

Aan dit portobello recept komt geen olie of boter te pas. Het is dus niet alleen hartstikke vegan, maar ook nog eens caloriearm en dat is in mijn geval ook wel even prettig na al die ongezonde snacks van de afgelopen tijd.

  • 2 portobello’s
  • 100 gram (amandel)melk
  • 50 gram bloem
  • 100 gram paneermeel (of oude broodkruimels)
  • Specerijenmix om je portobello snack een bite te geven: paprikapoeder (2 tl), tijm (2 tl), oregano (1,5 tl), kurkuma (1 tl), knoflookpoeder (1 tl), peper (o,5 tl), zout (o,5 tl) en cayennepeper (een snufje)

& zo maak je deze gezonde vegan snack

  1. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd de portobello in lange reepjes (zoals op onderstaande foto’s)
  3. Maak een mix van specerijen van bovenstaande ingrediënten (of wat je nog in huis hebt) en meng dit in een schaaltje door het paneermeel.
  4. Doe de bloem en de amandelmelk los van elkaar in een schaaltje.
  5. Nu is het tijd om de portobello’s te paneren: pak een stukje portobello en leg deze eerst in de bloem (stap 1), vervolgens in de amandelmelk (stap 2) en eindig in het paneermeel-specerij-mengsel (stap 3). Zorg dat de portobello bedekt is met kruimels en specerijen en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal deze stappen totdat alle reepjes portobello op de bakplaat liggen.
  6. Bak de reepjes portobello af in 15 minuten en draai ze halverwege deze tijd om. Zo worden ze aan beide kanten lekker crispy. Eet de reepjes portobello zonder saus of serveer ze met een beetje ketchup.

portobello

Zo zie je maar weer. Deze twee portobello’s zijn friends for life.

kruiden portobello recept

portobello snacks

gezonde portobello snacks

portobello snacks uit de oven

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

7 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 nina

    ik lees dit receptje ,en denk ineens mee na ,ipv bloem ,kun je bvb havermoutbloem gebruiken,glutenvrij bvb ,en ipv paneermeel of broodkruimels ,kun je bvb mais cornflakes (eventjes met je handen fijn kneden of in een plastiek zakje fijn kneden gebruiken 🙂 ik ben blij met je receptje 🙂

  2. 🐐 Elly

    Leuk recept, maar een kleine technische opmerking: wat je doet is panneren, niet marineren. Bij marineren laat je de portobello’s een tijdje in een smakelijke vloeistof liggen.

  3. 🐐 Billy

    @Elly Dankjewel, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het aangepast van marineren naar paneren. 🙂

    @Nina Je kunt inderdaad eindeloos variëren met de ‘korst’. Goed idee om dit recept binnenkort eens glutenvrij te gaan maken. Dankjewel voor de tip!

  4. 🐐 Liesbeth

    Njamie!!!

  5. 🐐 Alatis

    Een heerlijk recept, vanavond met champignonschijfjes klaargemaakt, ook erg lekker.

  6. 🐐 Ninoncake

    Dit ga ik zeker proberen.. paneren! Ben benieuwd 🙂

  7. 🐐 Lydia

    Ik ben benieuwd, ik ga het zeker proberen!
    Heeft iemand dit al in de airfryer geprobeerd? Dat zou ook moeten kunnen toch?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate