Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Kurkuma cake

Oliver’s recept voor kurkuma cake staat nu voor je klaar. Een simpel, maar verrassend cake recept met een prachtige gele kleur en een kruidige smaak.

🐐 Dit artikel is geschreven door Oliver.

Olilo goes Leukegeit

Mijn goede vriend Oliver is echt een ster in de keuken. Hij is het type persoon dat van iedere maaltijd een feestje maakt. Op zijn eigen website Olilo deelt hij recepten van zijn culinaire avonturen, favoriete smaken en de meest heerlijke Libanese lekkernijen. En speciaal voor Leukegeit deelt hij hier ook met regelmaat de meest heerlijke recepten.

In dit recept laat Oliver zien hij Sfouf maakt – oftewel een heerlijk recept om kurkuma cake te maken. Bedankt weer voor het delen van dit recept! 🙏

Oliver, in de bergen in het noorden van Libanon.

Libanese kurkuma cake

In Libanon noemen we deze cake Sfouf (dat betekent rijen en refereert naar hoe deze cake normaal gesproken gesneden wordt). In de basis is het een heel simpele cake, maar door de prachtige gele kleur en een kruidige smaak wordt hij bijzonder. En dat komt door de kurkuma of geelwortel. Om hem nog iets kruidiger te maken heb ik gemalen kardemom toegevoegd. Een simpel en verrassend cake recept.

Libanese Sfouf - kurkuma cake

Ingrediënten:

Voorbereiding: 15 minuten
Bakvorm: ronde bakvorm van 25 cm
Oventijd: 30-40 minuten

  • 450 gram bloem
  • 150 gram amandelmeel
  • 200 gram suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 2-3 eetlepels kurkuma
  • 150 ml olie
  • 350 ml water
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 190 graden Celsius.
  2. Roer de bloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder, kardemom en kurkuma goed door elkaar.
  3. Doe de olie en water erbij en klop tot een glad beslag.
  4. Vet de ronde bakvorm in. Giet het beslag erin en besprenkel met de sesamzaad en bak de kurkuma cake in zo’n 30-40 minuten af in de voorverwarmde oven. Check de gaarheid met een satéstokje.
  5. Serveer met wat boter en (vijgen)jam.

Kurkuma cake

Deze kurkuma cake vraagt er toch om om snel gegeten te willen worden? Maak deze cake gerust voor een verjaardag, als er visite komt of om gezellig aan je buren uit te delen. De kleur is prachtig geel en de smaak is zowel lekker zoet als kruidig.

Ik ben heel benieuwd of jij ook aan de slag gaat met dit recept voor kurkuma cake. Laat zeker een reactie hieronder achter – of tag me gezellig via Instagram.😃

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Maartje Kramer

    Oei 200gram suiker is wel veel. Kan het ook met minder suiker of met alternatief zoals dadels ?

  2. 🐐 Nienke

    Waar zou ik het amandelmeel mee kunnen vervangen, voor kinderen met een notenallergie?

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate