Gevulde portobello met quinoa en groenten

Billy van der GaagOp zoek naar een gezonde maaltijd, boordevol groenten en eiwitten? Maak dan zeker deze gevulde portobello met quinoa, zwarte bonen en de nodige groenten. Ontzettend lekker én snel op tafel!

Zomers gerecht in de herfst

De herfst mag dan wel volop zijn begonnen, aan de temperatuur is dit nog niet echt te merken. Ja – het koelt ‘s avonds wat sneller af, maar de laatste dagen liep de temperatuur overdag regelmatig op tot 25 graden. En het is half oktober. Bizar.

Anyhow – omdat we wat temperatuur betreft nog een beetje in de zomer blijven hangen heb ik een lichte maaltijd gemaakt – heerlijke gevulde portobello’s. Dit gerecht staat zo op tafel (binnen een half uur) en zijn zo lekker geworden, dat ik het recept graag met je deel. ⤵️🍄

Ingrediënten

Vier portobello’s zijn voldoende als voorgerecht voor vier personen of als hoofdgerecht voor twee personen. Je houdt vast en zeker, net als ik, een deel van de vulling over. Heb je na twee gevulde portobello’s nog honger? Serveer er dan nog wat van de overgebleven vulling bij.

Het recept staat snel op tafel – binnen een half uur. Hieronder lees je wat je allemaal nodig hebt.

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram quinoa
  • 1 zoete aardappel – in kleine blokjes
  • 1 rode paprika – in kleine blokjes
  • 1 flinke hand verse spinazie – klein gesneden
  • half blik zwarte bonen (van 400 gram) – uitgelekt en afgespoeld
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snuf zeezout
  • sap van een halve limoen

Portobello’s & marinade:

  • 4 portobello’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • sap van een halve limoen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • snufje zeezout

portobello

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking.
  3. Bestrijk de portobello’s met de marinade (olijfolie, balsamico azijn, limoensap, komijnpoeder en zout en zet even apart om de marinade in te laten trekken.
  4. Zet een grote wokpan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie. Voeg de blokjes zoete aardappel en paprika toe en bak voor 4 minuten. Roer het geheel af en toe door elkaar.
  5. Voeg hierna de spinazie samen met de komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en zout toe en bak nogmaals voor 4 minuten, dit keer met een deksel op de pan.
  6. Pak een grote kom en voeg hier de gekookte quinoa, zwarte bonen, de zojuist gebakken groenten en het sap van een halve limoen bij en meng door elkaar. Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, komijn en/of gerookt paprikapoeder toe.
  7. Bak in dezelfde pan op de middelhoog vuur met wat olijfolie de portobello’s aan beide kanten voor zo’n 2 minuten tot ze bruin en zachter zijn geworden.
  8. Leg de gebakken portobello’s op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel van groenten en quinoa over de portobello’s. Bak de gevulde portobello’s in de voorverwarmde oven af voor zo’n 5 minuten, totdat de bovenkant licht bruin is geworden.
  9. Serveer de gevulde portobello’s hierna direct.

gevulde portobello recept

recept voor gevulde portobello

Portobello’s hebben bij mij sowieso een streepje voor, maar in combinatie met de vulling is dit echt een feestje om te eten. Probeer ook zeker deze gezonde portobello snacks eens die laatst heb gemaakt.

Ga je deze gevulde portobello’s binnenkort ook maken? Tag me dan zeker op Instagram, Twitter of gewoon hier onderaan dit recept. Dat zou ik erg leuk vinden!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate