Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

12 tips om groener te leven

Een pluk groen hier en daar brengt onbewust een hoop teweeg. Ben je klaar om hier en daar wat aanpassingen in je leven te maken en de wereld een stuk mooier te maken? Laten we dan snel beginnen!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Groen leven = happy you

Of je nu net begint om milieubewuster te gaan denken of als je hier al een tijdje mee bezig bent, het zal zeker bijdragen aan je geluksgevoel. Groen leven betekent meer contact met je omgeving, meer contact met de natuur en minder materialisme. En ja, minder spullen maakt echt gelukkiger.

 1. Koop lokaal en shop lokale producten. Ga shoppen bij de groenteboer om de hoek en haal spullen van het seizoen (zoals seizoensgroenten en seizoensfruit). Lokale winkels zijn goed voor de middenstand en lokale producten hoeven minder te reizen dan bijvoorbeeld kiwi’s uit Nieuw-Zeeland en Uggs uit Australië.
 2. Eet zoveel mogelijk biologische voeding. Biologische bedrijven maken geen gebruik van pesticiden en gebruiken ruim 50% minder energie dan traditionele bedrijven. En echt, biologische sinaasappels zijn veel (echt véél) lekkerder dan bespoten sinaasappels.
 3. Stop met kant-en-klaar maaltijden. Vers eten kost misschien wat meer tijd om te bereiden, maar het is veel lekkerder. Je verbruikt minder verpakking en je hebt ook niet de kans dat er opeens paardenvlees in je lasagne zit (ik zeg: voedselschandaal).
 4. Scheid je afval. Zorg voor een paar extra dozen in de schuur om naast het papier en karton ook plastic te scheiden. In iedere wijk is wel zo’n mooie plastic heros box te vinden, waar je je plastic afval kunt brengen.
 5. Verminder je hoeveelheid afval. Neem geen plastic tasjes meer aan in de winkel (neem dit zelf mee), koop producten met zo minder mogelijk verpakking (op de markt bijvoorbeeld). Maak bijvoorbeeld eens je eigen wasmiddel, op een blokje sunlight zeep en wat soda na heb je niks nodig. Ook geen verpakkingen dus.
 6. Kleding exchange. Ben je klaar met je hoge pumps of met je grijze trui. Vraag eens aan een vriend/vriendin en kijk of je deze persoon hier blij mee kunt maken en of hij of zij nog wat in de kast heeft hangen wat jij mag hebben.
 7. Halveer je vlees consumptie en voeg extra groenten toe aan het gerecht. Ook kun je eens een lekker roerbakgerecht maken met ei in plaats van vlees om zo voldoende eiwitten binnen te krijgen.
 8. Verdien geld met nutteloze producten. Heb je een dubbele broodrooster in huis of een te lelijke lamp op zolder (herkenbaar!) staan waar je iemand anders blij mee kunt maken? Kijk of je het voor een leuke prijs op marktplaats kunt wegdoen of maak er iemand anders blij mee.
 9. Gooi geen rot fruit meer weg. Snijd de rotte plekken er van af en gooi ze in de blender om er zo een heerlijke gezonde smoothie van te maken.
 10. Ga op vakantie bij kleinschalige plekjes. Naast de persoonlijke ontvangst en prachtige omgeving kun je ook genieten van heerlijke gerechten met gebruik van lokale ingrediënten.
 11. Ga na je werk eens een rondje hardlopen in de buitenlucht. Ideale manier om alles van die drukke werkdag van je af te zetten.
 12. Inspireer je omgeving. Vertel welke groene aanpassingen jij hebt gedaan aan je vrienden en familie en inspireer hen zo door hier ook over na te gaan denken.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Eén leuke geit 🐐

 1. 🐐 christine

  Toffe tips.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate