Groentequiche recept met tofu

Billy van der GaagDit makkelijke recept voor een heerlijke groentequiche is snel klaar en je hebt er helemaal niet zoveel ingrediënten nodig. Draai de oven alvast op 175 graden, dan ga je die 30 minuten als het goed is net aan redden. 

Groentequiche zonder eieren en room

Dit groentequiche recept zonder eieren en room is waarschijnlijk net even anders dan je gewend bent. Het bevat de nodige groente (zoals champignons, ui en spinazie) en de ‘room’ komt van de tofu en niet van eieren en room. Zelf ben ik dol op een groentequiche en ook dit recept is een blijvertje geworden.

Vroeger was ik nooit zo dol op tofu, maar nu ik steeds beter weet hoe ik tofu kan marineren of kruiden vind ik het ook steeds lekkerder worden. De tofu zorgt er samen met de vulling van de groentequiche voor dat je een mooi, verdeelde smaak krijgt. En dat je niet alleen maar op een stukje ui aan het kauwen bent. 😉

Het kan zijn dat het misschien net een paar minuten langer duurt voordat de groentequiche op tafel staat, maar in de bereidingswijze hieronder geef ik nog wat tips om het geheel wat te versnellen.

Het is weer een makkelijk recept geworden dat erg lekker is en snel op tafel staat. Laat zeker even weten of je dit recept binnenkort ook gaat maken!

recept groentequiche

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Mijn vriend en ik hebben de quiche samen opgegeten (zijn grote eters) en ik verwacht dat dit recept dan ook voor 2-3 personen zal zijn. Hieronder vind je de ingrediënten die ik gebruikt heb voor dit groentequiche recept.

Voorbereiding: 10-15 minuten
Oventijd: 25 minuten
Bakvorm: 24 cm diameter

  • 5 plakjes bladerdeeg (met of zonder roomboter)
  • 1 blok tofu
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 wortel – geraspt
  • 1 eetlepel tijm en oregano
  • 1 flinke hand spinazie
  • 80 gram zongedroogde tomaten – in reepjes
  • 6 eetlepels edelgist
  • 1 theelepel paprikapoeder en kurkuma
  • peper en zout
  • optioneel: paar chili vlokken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en laat de plakjes bladerdeeg ondertussen op het aanrecht ontdooien.
  2. Snijd de uien en knoflook klein en bak dit samen in een wok met wat olijfolie glazig.
  3. Snijd de champignons in vieren, rasp een wortel en bak deze mee in de pan.
  4. Voeg de kruiden en specerijen toe (oregano, tijm, paprikapoeder, chili vlokken, kurkuma, peper en zout) en hussel de vulling lekker door elkaar.
  5. Voeg na zo’n 5 minuten de spinazie en de edelgist toe. Heb je geen edelgist in huis of kun je het nergens vinden? Vervang dit dan voor 75 gram geraspte oude kaas – edelgistvlokken zijn ook hier te koop.
  6. Laat de het blok tofu uitlekken en pureer het vervolgens met een staafmixer fijn. Meng de gepureerde tofu door de vulling van de groentequiche en hussel het door elkaar. Voeg als laatste de reepjes zongedroogde tomaat toe.
  7. Vet de bakvorm in en verdeel de bladerdeeg over de bakvorm. Giet de vulling in de bakvorm en bak de groentequiche af in de voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten.

quichevulling

vegan quiche recept

groentequiche met tofu

Gelukkig doet de oven het meeste werk, maar wil je nog meer tijd besparen om de groentequiche ook eens te gaan maken? Haal dan al voorgesneden zongedroogde tomaat in huis en kies voor een speciale quiche bladerdeeg die al een ronde vorm heeft (zoals Tante Fanny).

Ik vond de quiche heerlijk en een echte aanrader als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Serveer de groentequiche met wat rucola of een groene salade en je hebt echt het idee dat je je op een zomers terrasje in Frankrijk begeeft. ☀️

Ga jij deze quiche binnenkort maken?

6 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Syl

    Het is dat ik al iets anders op de planning had voor vanavond, ik ben gek op tofu. Dit weekend zeker uitproberen!!

  2. 🐐 Denise

    Recept opgeslagen dankjewel. Ziet er super lekker uit

  3. 🐐 Hanneke

    Ik ga dit zeker een keer uitproberen. Klinkt erg lekker….
    Hoe groot is de blok tofu?

  4. 🐐 Marije

    Kun je deze quiche ook zonder edelgistvlokken of kaas maken?

  5. 🐐 Billy

    Hi Marije, dat lijkt me wel dat dat moet kunnen. 🙂 Ik zou er wel een stevige, hartige smaak voor in de plaats doen (zoals extra oregano en zongedroogde tomaten).

  6. 🐐 Billy

    Dankjewel Hanneke, ik ben benieuwd wat je van de quiche vindt! Ik heb een blok tofu van 375 gram gebruikt van AH. Iets in de trant van dit gewicht zou ik aanhouden. 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate