Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

17x je huishoudroutine upgraden – voor eens en altijd

Zijn jij en je huishouden geen goede match? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen! Wij komen tot de rescue en geven je 17 manieren om je huishoudroutine te upgraden.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Waarom heb je hulp nodig?

Hulp is een groot woord, maar een beetje ondersteuning in je huishoudroutine kan geen kwaad toch? En met ondersteuning bedoelen we manieren om je tijd te besparen in het huishouden, zodat je je tijd beter kunt besteden dan te ploeteren met die stofzuiger.

 1. Doe je schoenen uit als je binnenkomt en laat zand, aarde en doodgetrapte mieren niet op je mooie vloer komen.
 2. Zorg altijd voor een spuitfles met allesreiniger en water. Dit kun je voor veel toepassingen in huis gebruiken.
 3. Luier zelf uit op de bank en schaf een robotstofzuiger aan. Lekker makkelijk op de automatische piloot en je hebt er geen omkijken meer naar.
 4. Heb je een klein huishouden? Doe de was dan één keer per week en hang de was op in een ruimte waar je niet veel bent (in de badkamer?), dit scheelt je veel ergernis van de rotzooi in huis.
 5. Vraag iemand die (tijdelijk) zonder baan zit om je huis schoon te maken. Dit is uiteraard niet gratis, maar je bent er zelf van af en je helpt er iemand ook nog eens mee.
 6. Onnodig misschien om te zeggen: zorg voor een opgeruimd aanrecht, het oogt direct al een stuk opgeruimder in huis.
 7. Houd alle platte oppervlakten in huis leeg, dit geeft een lekker opgeruimd en fris gevoel.
 8. Benut je stof hotspots om sneller te kunnen stofzuigen.
 9. Een dure air purifier? Dat is niet nodig. Met een paar planten in huis zuiver je de lucht zonder moeite. Bovendien is aangetoond dat een plant op je bureau je productiever maakt. Dus met een beetje groen in huis, ga je nog sneller door je huishoudroutine heen.
 10. Kook voor meerdere dagen en vries de maaltijden in. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd bij de hand na een drukke werkdag.
 11. Haal diepvriesgroenten in huis. Diepvriesgroenten zijn vers, gezond en makkelijk. Nu heb je standaard groenten in huis om een lekker gerecht te maken.
 12. Houd de ruimte onder bed leeg, zodat het lekker schoon, hygiënisch en opgeruimd blijft.
 13. Sluit je aan bij Clean As You Go (CAYG).
 14. Gooi een paar zonnepanelen op je dak, waarom zou je blijven betalen voor die hoge energierekening?
 15. Neem afscheid van onnodige spullen en creëer ruimte in huis.
 16. Heb je een hond? Geef de hond tijdens het uitlaten een flinke aai over de rug (lees: onvrijwillige ontharingssessie), zodat al die losse haren zich binnen niet in je mooie gestofzuigde tapijt breien.
 17. Boek een paar nachten in een hotel en geniet ervan hoe je elke dag in een vers opgemaakt bed kunt stappen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Sophie

  ik stofzuig mijn hond ook wel eens haha

 2. 🐐 nathalie

  Inderdaad Sophie, ik ben de trotse eigenaar van en 10-jarige Mechelse herder en hij wordt iedere week gestofzuigd ! Wat kan die hond genieten !

 3. 🐐 Sas

  Ik heb een robotstofzuiger en dweilrobot, ik heb een hekel (ik besteed liever aandacht en tijd aan leuke dingen) aan schoonmaken. Ben er erg tevreden over. Ik laat iedere dag de robotstofzuiger zijn gang gaan als ik weg ben. En 2 keer per de dweilrobot, maar dan ben ik wel thuis. Die durf ik niet alleen zijn gang te laten gaan.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate