Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Soepel je huis door met deze stofzuiger

Dat stofzuigers niet persé duur hoeven te zijn bewijst de nieuwste Philips stofzuiger maar weer eens. Vandaag testen we de zeer betaalbare Philips PowerPro Compact stofzuiger en laten we je alle snufjes van deze stofvanger zien.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Allerlei soorten stofzuigers

Stofzuigers zijn er in allerlei prijsklassen en met diverse functies en mogelijkheden. De eerdere stofzuigers die we hebben getest waren bij lange na niet zo betaalbaar als deze nieuwe stofzuiger van Philips. Voor nog geen 100 euro ben je in het bezit van deze vuilzuiger op wielen.

Is het zijn prijs meer dan waard en zijn we blij met deze stofzuiger? Tijd om de Philips PowerPro Compact stofzuiger uit te proberen en onze mening hierover te geven.

Stofzuigen in een lege kamer

Philips stuurde ons hun nieuwste Philips PowerPro Compact FC9330/09 toe – een hele mond vol. En dat kwam goed uit, want de dag nadat de stofzuiger bij ons binnenkwam kreeg onze woonkamer een kleine metamorfose. Onze oude bank werd ‘s ochtends opgehaald door de kringloopwinkel en een nieuwe bank zou in de middag haar entrée maken.

Perfecte timing, want in de tussentijd was de woonkamer zo goed als leeg en konden we de stofzuiger uitgebreid testen.

Stekker eruit en in het stopcontact pluggen. De stofzuiger aandrukken en zwiepen maar over de vloer. Het viel me direct op dat de stofzuiger niet zoveel lawaai maakt. De stofzuiger zwiepert lekker achter me aan en met de steel in mijn hand ging ik lekker tekeer om al het stof en vuil op te zuigen. Ik moest wel een beetje voorzichtig doen op onze houten vloer, want er wordt geen parketborstel meegeleverd.

Philips stofzuiger

De laatste tijd zijn we gewend om onze draadloze stofzuiger aan de muur te hangen. Dat kan met deze stofzuiger helaas niet. Het probleem is dat ons huis gewoon te klein is om de stofzuiger op de begane grond op te bergen. En dus zetten we deze stofzuiger op zolder en halen we het apparaat tevoorschijn als we eens flink huis willen houden in huis. En dat is af en toe best prettig, zeker als je zag hoeveel stof er achter de oude bank vandaan kwam.

Wat kan deze stofzuiger allemaal?

Stofzuigen. Precies, dat klopt. Maar over wat voor snufjes beschikt deze Philips stofzuiger nog meer?

 • je bent vrij flexibel door het 6 meter lange snoer.
 • de stofzuiger heeft geen stofzak, dus je leegt heel eenvoudig het stofreservoir en hoeft geen stofzak te kopen.
 • de stofzuiger is klein en licht (slechts 4,5 kg) – dat vind ik wel fijn als ik hem de trap op moet tillen.
 • er zitten nog een aantal hulpstukken bij, zoals een kierenzuigmond en een kleine borstelzuigmond voor hoeken, gaten en meubels.

Philips stofzuiger

Ik heb de stofzuiger nu een aantal keer gebruikt en ik ben er eigenlijk erg tevreden over. Verwacht geen hippe features en moderne snufjes bij deze stofzuiger. Je krijgt in mijn ogen gewoon een degelijke stofzuiger die zijn geld meer dan waard is. Want zoals gezegd – voor nog geen 100 euro is deze stofzuiger van jou.

Je kunt de stofzuiger bekijken op de website van Philips en het apparaat is o.a. te koop bij bol.com.

Wat denk jij? Is deze Philips PowerPro Compact stofzuiger iets voor jou?

Deze blogpost is in samenwerking met Philips geschreven.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 meibloempje

  Stofzuigers moeten voor mij aan 2 voorwaarden voldoen: een lang snoer (zodat ik het hele huis in 1 sessie kan stofzuigen) en ze moeten licht zijn. De voorlaatste keer dat ik een stofzuiger kocht schreef ik er een blog over, als je nog even wilt lachen…. http://meibloempje.blogspot.nl/2009/08/stofzuigers-en-zakken.html.

  Op dit moment hebben we een ‘gewone’ stofzuiger, maar die is toch nog redelijk zwaar voor mij, dus hebben we er een Dyson bij en die bevalt me wel supergoed… even vlug vlug mee naar boven, weegt niet zoveel…. Maar ik moet zeggen, dat als ik weer een stofzuiger moet kopen, die in je review me zeker aanspreekt.

 2. 🐐 ilse

  Het snoer van de stofzuiger was gebroken, we hebben toen een stekker aan het ingekorte snoer gemaakt. Een verlengsnoer van 20 meter gekocht en ik kan het hele huis door. Als ik klaar ben stofzuiger opbergen zonder verlengsnoer, want deze gebruik ik nu ook voor het strijkijzer.

 3. 🐐 Monique

  Heel eerlijk gezegd zie ik niet zo goed wat er zo bijzonder is aan deze stofzuiger. Een snoer van 6 meter (of meer) hebben de meeste stofzuigers volgens mij (althans voor mij is dat wel het minimum!). Het ontbreken van een parketborstel vind ik een absoluut minpunt. En er zijn tegenwoordig veel stofzakloze stofzuigers te koop, ook onder de € 100. Aan zo’n zak-loze stofzuiger zitten overigens ook nadelen, heb ik ondervonden. Er zit namelijk wel een filter in, dat snel volloopt met (fijn)stof, en dat je bij elke keer dat je het reservoir leegt, dus stevig moet uitkloppen met rondvliegend stof tot gevolg. Niet echt een fijn klusje! Ik ben blij dat ik tegenwoordig weer een zuiger mét zakken heb.

 4. 🐐 Richelle

  Klinkt goed als ik het zo lees. Zelf heb ik een stofzuiger van astrovac. Die maken ook weinig lawaai en zijn vrij licht om overal naar mee te trekken. Tot nu toe altijd bij dat merk gebleven. Gelukkig heb ik onder de trap een kleine opbergruimte waar de stofzuiger perfect inpast.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate