Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Stofzuiger voor de huisstof-allergie-niezers onder ons

Zitten we in zak en as met deze allergie stofzuiger of verdwijnt het stof in huis net zo snel als dat onze hond aan het verharen is? Wij hebben de Philips FC8727 Performer Expert stofzuiger voor je getest!

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Moet het allemaal té fancy worden?

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: deze allergie stofzuiger van Philips voelt voor ons wat retro aan, aangezien we de laatste paar jaar gebruikmaken van een snoerloze stofzuiger.

Het was dan ook even wennen toen we de doos openmaakten van deze Philips stofzuiger die we opgestuurd kregen. Lekker stofzuigen met een stofzuigerzak én een kabel. Maakt dit de stofzuiger minderwaardig? Absoluut niet!

Toen ik de stofzuiger uitpakte bedacht ik me als eerste: Waar gaan we deze stofzuiger opbergen?

  • Onder de bank? Geen optie.
  • Achter het gordijn misschien? Nope, dan lijkt het net of iemand zich aan het verstoppen is.
  • Dan misschien toch maar op zolder? Daar hebben we de meeste ruimte. Prima.

philips-stofzuiger-review

Waar hebben we opgelet?

Bij het testen van deze stofzuiger hebben we voornamelijk gelet op zuigkracht, efficiëntie én gemak. De Philips FC8727 Performer Expert stofzuiger oogt prima. Mooie blauwe kleur en niet heel klein (wat in ons huis erg handig is i.v.m. beperkte opbergruimte), maar zeker ook niet lomp groot. De wieltjes zwenken goed en er zit achteraan een HEPA 13-filter, waardoor de stofzuiger goed geschikt is voor mensen met een allergie.

Een leuk detail -je kunt je afvragen hoe nuttig het is- is dat er in het handvat een afstandsbediening is geïntegreerd met een aan/uit knop en een plus en min knop om de zuigkracht van de stofzuiger te bepalen. Ideaal als je je kleed aan het stofzuigen bent die niet tegen die harde zuigkracht kan en je vervolgens het hele kleed mee door de kamer slingert.

In die speciale functie moeten wel twee kleine batterijen. Dat is best opmerkelijk als je je bedenkt dat de stofzuiger gewoon een stekker heeft.

Naast de speciaal ontworpen borstel om meer vuil en stof op te zuigen krijg je bij deze stofzuiger ook een kierenzuigmond en een meubelborstel geleverd om nog beter al die vuiligheid op te zuigen.

Thumbs up voor deze stofzuiger?

Bij het uitgebreid testen van deze allergie stofzuiger hebben we naast de pluspunten ook een paar minpunten kunnen ontdekken. De bouwkwaliteit van de afstandsbediening voelt een beetje als een gimmick. Het kan handig zijn, maar de batterijen vind ik wat onhandig.

Ook geef ik de voorkeur aan een stofzakloze stofzuiger. Ik zie mezelf niet constant een zak vervangen – dat ga ik geheid vergeten. Maar met een stofzak van 5 liter kun je een hoop stof vangen, dat is dan wel weer erg prettig.

Stofzuigen is en blijft niet mijn favoriete bezigheid. Van wie wel eigenlijk? Maar ik moet zeggen dat deze Philips FC8727 Performer Expert echt wel zijn best heeft gedaan om veel not-in-de-stofzuig-mood-belemmeringen weg te halen:

  • Je kunt onbeperkt stofzuigen. Ik vind het prettig dat er geen accu is die na verloop van tijd op is, wat we bij onze draadloze stofzuiger wel hebben.
  • De stofzuiger heeft een mooie matte finish – dat geeft de stofzuiger een eigentijdse blik.
  • De stofzuiger is verrassend licht om op te tillen (5 kg). Je tilt ‘m dus zo op naar boven om de slaapkamers te stofzuigen.
  • Het snoer van de stekker is 8(!) meter. Dus je kunt heel de woonkamer zwiepen zonder de stekker in een ander stopcontact te hoeven steken.
  • Een speciaal HEPA 13-filter geschikt voor mensen met een stofallergie, zoals ikzelf. Dat scheelt me een hoop niesbuien, jippie!
  • De prijs-kwaliteit verhouding is goed in balans. Voor nog geen 200 euro is deze stofzuiger van jou.

Wat denk jij? Is deze stofzuiger iets voor jou?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate