Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Koffiecapsules van Blokker

Blokker heeft sinds kort ook koffiecapsules. Geschikt voor zowel Nespresso machines als alle andere koffiecupmachines. In dit artikel vertel ik je wat ik er als koffieliefhebber van vind.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is geschreven in samenwerking met Blokker.

Koffie proeven tijdens online Blokker event

Zoals je weet ben ik een echte koffieliefhebber. En als ik dan word uitgenodigd voor een exclusieve online koffieproeverij van Blokker, dan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen.

Vorige week was het zover en aangezien het om een koffieproeverij ging, stuurde Blokker me vooraf een doos vol met hun nieuwste koffiecapsules en andere goodies toe. Naast de koffiecups vond ik in de doos onder meer ook een koffiecupmachine, een melkopschuimer, koffiekopjes en huisgemaakte vegan hapjes aan.

De proeverij kon beginnen – ik had er zin in!

Het event trapte af met Dick de Kock, een ervaren koffiemaster en oprichter van mijn favoriete koffiezaak de Coffee Company. Samen met Blokker heeft hij de vier smaken koffie ontwikkeld.

Blokker koffiecapsules
Ik begon met een lekkere decaf koffie.

Dick vertelde ronduit over de koffie, waar de bonen vandaan komen, hoe de verschillende smaken tot stand zijn gekomen en hoe duurzaam de koffie is geproduceerd. Zo leerde ik onder meer dat de Arabica koffieboon beter gedijd op hoogtes en dat de Robusta boon meer cafeïne bevat (bijna twee keer zoveel).

Tussendoor konden we vragen stellen en gingen we aan de slag met het belangrijkste onderdeel – het proeven van de koffie.

We proefden de vier verschillende koffies samen met de huisgemaakte hapjes die werden opgestuurd. We sloten de proeverij af met het maken van een shaken not stirred espresso martini. Een cocktail met, je raadt het vast al, een lekkere espresso van Blokker, een scheutje Martini en Kahlua. Even schudden in de cocktailshaker en voilà – de espresso martini is klaar. Het maken van de cocktail kon ik niet zo snel bijbenen als cocktail expert Maui deed, maar wat was het een lekkere cocktail!🍸

Koffiecapsules van Blokker – lekker, betaalbaar & duurzaam

Maar nu weer terug naar de koffie, want uiteindelijk draait het hier allemaal om. Wat vind ik ervan? Laat ik voorop stellen dat je merkt dat Blokker echt heeft gekozen voor koffiebonen met een hoge kwaliteit. Ik had ook niet anders verwacht als je in zee gaat met de oprichter van de Coffee Company. 🥳

Op dit moment zijn er vier verschillende koffiesmaken ontwikkeld. De koffiecapsules van Blokker zijn per 20 stuks verpakt en verkrijgbaar voor slechts 2,49 euro per doosje (12,5 cent per koffie). Ik ben oprecht blij verrast dat deze koffie zo betaalbaar is.

blokker koffie

De vier smaken hebben allemaal een eigen karakter die ze uniek maken. Dit zijn de verschillende smaken:

 • Rijk – om met mijn persoonlijke favoriet te beginnen. De Blokker koffiecapsules Rijk is een mooie blend van bonen uit Zuid-Amerika. Het is een wat kruidige koffie met hier en daar tinten van chocolade. Het heeft een ronde smaak en een romig mondgevoel.
 • Mild – de Mild koffiecapsules zijn lekker als je graag een cappuccino of een latte drinkt. Lichtzoet van smaak en je herkent er iets van geroosterde amandelen in.
 • Pittig – deze koffie is lekker als je een opkikkertje kunt gebruiken (100% arabica). Mooie blend van bonen uit vooral Brazilië en een beetje India. Donker gebrand en heeft een karakter van houttonen en karamel.
 • Decaf – in de avond drink ik graag een decaf koffie en ik ben dan ook heel blij dat Blokker een decaf koffiecapsule heeft ontwikkeld. Het is een lekkere decaf die romig en zacht van smaak is. Een vrij neutrale smaak, voor elke dag. Deze drink ik ook heel graag.
koffiecups blokker
De vier verschillende koffies van Blokker.

Recyclebare koffiecups & duurzaam geproduceerd

De koffie is voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk. Dit keurmerk is voor onder andere koffie, thee en chocola en houdt in dat ze zich inzetten voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme. Met als toekomstbeeld een wereld waarin mens en planeet in goede balans zijn.

Daarnaast zit de koffie in een aluminium cup die ervoor zorgt dat de smaak en kwaliteit van de koffie tot wel 24 maanden behouden blijft. De aluminium cup is voor 100% recyclebaar.

Gebruikte koffiecups kun je vanaf nu in ieder Blokker filiaal inleveren. De aluminum cups kunnen vervolgens worden omgesmolten tot nieuwe producten, waardoor al het aluminium kan worden hergebruikt. En het mooie is: ze recyclen niet alleen hun eigen merk cups, maar ook de aluminium cups van andere merken (zoals die van Nespresso).

De opbrengst hiervan gaat volledig naar The Hunger Project, een stichting die een aan einde wil maken aan honger in de wereld. Er wordt geïnvesteerd in de kracht van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Zoals je zult begrijpen ben ik heel blij dat Blokker een koffie op de markt heeft gebracht die niet alleen lekker en betaalbaar is, maar ook verantwoordelijk heeft genomen als het gaat om een duurzame productie.

Wil je meer weten? Op de website van Blokker vind je meer informatie over de koffiecups én kun je jouw favoriete smaak meteen bestellen. ☕️

Ben jij ook een koffieliefhebber? En ga je deze koffiecapsules van Blokker ook uitproberen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Annelies

  In het kader van besparen: Als je hun koffie-enquête invult kun je 1 doosje capsules gratis proberen 😊

 2. 🐐 Denise

  Ik ga zeker een doosje proberen.

 3. 🐐 Eric

  Beste besparing is voor hele huishouden (en wereld) een normaal koffiezetapparaat en spaarzaam koffie naar smaak.
  Koffiezetapparaat uitzetten na gebruik.

  Cups is per definitie duur in:
  Productie
  Aanschaf
  Verpakkingsmateriaal
  Productie van koffie aan stroom in eigen huis
  Recycling van cups is dubbel waiste in transport.
  Etc etc.

  Zo maar een paar opmerkingen.

  Groetjes Eric

 4. 🐐 Chantal

  De cups van de Lidl vind ik ook prima. Binnenkort zal ik deze van de blokker ook uitproberen als de winkels weer open zijn.

 5. 🐐 Elly

  Koffie smaakt prima maar mijn Nespresso machine heeft het begeven. De machine geeft alleen druppels koffie. Nieuwe machine doet hetzelfde maar niet bij de Douwe Egberts cups dan werkt hij gewoon,jammer .

 6. 🐐 Esther

  Mijn net nieuwe magimix accepteert de cups van de Blokker niet, het past gewoon nét niet, ze worden compleet verkreukeld, wat me slecht voor het apparaat lijkt, en er komt geen koffie. Dus helaas teruggebracht naar Blokker. Men vond het niet leuk, ‘er was nog niemand mee teruggekomen ..’.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate