Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

5 ideale manieren om je kussensloop in huis te gebruiken

Wij houden van recyclen en hebben de ideale manieren gevonden om je kussensloop in huis te gebruiken - naast het neerleggen van je hoofd. Ontdek onze 5 DIY manieren hoe je een kussensloop kan gebruiken in en rondom je huishouden.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Beschermlaagje

Een kussensloop beschermt je kussen tegen vuil en viezigheden van je hoofd en haar en op deze manier kun je een kussensloop op veel meer manieren gebruiken.

Bescherm dit keer dus eens niet je kussen, maar je kleding. Maak aan de dicht gestikte, korte kant van de kussensloop in het midden een gaatje met bijvoorbeeld een schaar. Pak een kledinghanger en maak het gaatje groot genoeg om de hanger erdoor te kunnen steken. Nu is je kleding goed beschermd.

Vooral geschikt voor bijvoorbeeld jurken met veel kraaltjes bij de hals of een witte blouse die absoluut niet vies mag worden.

2. Laat maar lekker draaien

Wederom heeft deze tip te maken met het beschermen van bepaalde dingen. Gebruik je kussensloop namelijk ook een als waszak. Ideaal om bijvoorbeeld pluchen knuffels van je kinderen in te stoppen, maar ook bh’s en kleding die gemakkelijk stuk gaan in de was zijn heel geschikt om te wassen in jouw eigen waszak.

Ideaal dus en veel goedkoper dus om je (oude) kussenslopen te hergebruiken.

3. Dubbelgebruiken

Kussenslopen horen natuurlijk thuis in de linnenkast, samen met de andere kussenslopen, een hoeslaken en een dekbedovertrek. Ligt je linnenkast overhoop en oogt het rommelig? Om je linnenkast wat gemakkelijker en opgeruimder te maken, kun je een kussensloop gebruiken als opruimtrucje.

Vouw alles van de beddengoedset op in hetzelfde formaat. Bewaar een kussensloop en gebruik dit als opbergzak om het overige linnengoed in op te bergen. Zo kun je het gemakkelijk uit de kast pakken en hou je de juiste dekbedovertrekken bij de juiste kussenslopen en hoeslaken.

4. Offline pinnen – maak je eigen prikbord

Pinterest is heel populair onder veel internetgebruikers en misschien ben jijzelf ook wel volop aan het pinnen geslagen. Online pinnen is leuk, maar een ouderwets prikbord in de gang is natuurlijk ook geweldig! En daar kan een kussensloop heel goed bij van pas komen.

Span een kussensloop (het mooiste resultaat verkrijg je door een kussensloop met leuke print te kiezen) over een kurken oppervlakte en zet dit vast van spelden. Leg vervolgens dunne latjes op alle uiteindes (zowel aan de boven- als de onderkant) en maak dit vast met kleine spijkers of een houtnietje. Je prikbord is klaar!

5. Wa(t)(s)goed

Kussenslopen zijn – zoals hierboven te lezen – niet alleen als waszak tijdens het wassen, maar ook als wasmand is een oude kussensloop erg goed geschikt.

Bij de bouwmarkt kun je verschillende buizen in een ronde vorm kopen. Schaf het liefst één aan van plastic of een ander licht materiaal. Vouw de randen van de kussensloop over de ronde plastic buis en naai de met de hand of met de naaimachine aan elkaar.

Hang een haakje bij de wasmachine of in het washok en hang jouw eigengemaakte wasmand daar aan op. Nog handiger: maak drie zakken van een kussensloop, met een witte, zwarte en bontgekleurde print. Zo is het voor ieder gezinslid duidelijk welke kleur, in welke zak moet. En dat scheelt jouw weer een hoop uitzoekwerk.

Zoals je kunt lezen heeft de kussensloop meer functies dan iemand kidnappen of om je hoofd te laten rusten.

Heb jij al een leuke DIY gemaakt van je oude kussenslopen? Of ga je er binnenkort iets mee doen?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 anne

    6e tip voor oude kussenslopen!!!
    maak er een katoenen trekkoordje aan, of 2 stevige banden als handvat…en je hebt een alternatief voor plastic tasjes uit de supermarkt.
    Verklein ze eventueel om je tomaten, appels, bloemkool etc in te doen.

  2. 🐐 Ria

    Ik vind het een leuk idee, desokken geruik ik ook voor bh,en nylon kousjes en pantisin te doen voor ze de machine in mogen,groeten .

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate