Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Lamp maken van papieren bekers (+ instructievideo)

Deze lamp van papieren bekers is een echte eye-catcher boven de eettafel. Ik hou ervan om dingen zelf te maken en in dit artikel mét handige instructievideo laat ik je zien hoe jij deze lamp ook stap voor stap kunt maken.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Mijn lampen fetish

Op de één of andere manier heb ik een fetish met het maken van lampen. Alweer een aantal jaar geleden maakte ik deze lamp van plastic bekers. Ook ben ik weken bezig geweest aan een lamp van oude drinkpakken die nooit het daglicht heeft mogen zien. Het was een heel karwei, maar uiteindelijk heb ik het opgegeven. Het project ligt op zolder, misschien dat ik het project in de toekomst nog eens oppak. Wie weet.

En nu werd het tijd voor een nieuwe lamp. Een lamp die ik wel af ging maken. Het werd een lamp van papieren bekers. Twee lampen zelfs. Per lamp ben ik een paar uurtjes bezig geweest en nu heb ik twee identieke lampen boven onze eettafel hangen. Het hele proces heb ik gefilmd, dus je kunt via ons YouTube kanaal de hele instructievideo bekijken.

Instructievideo – lamp maken van papieren bekers

Bekijk hieronder mijn video waar ik je stap voor stap uitleg hoe ik deze lamp van papieren bekers maak.

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op ons YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video is verschenen. ?

Als je wilt beginnen met het maken van deze lamp, dan heb je het volgende nodig:

 • Per lamp 12 papieren bekers, de bekers kocht ik bij HEMA – 20 stuks voor slechts één euro
 • Een tube secondelijm
 • Een rol plakband
 • Paperclips of andere klem om bekers bij elkaar te houden
 • Schaar
 • Een pen
 • Een meetlat of meetlint

In de video leg ik je stap voor stap uit hoe je de lamp kunt maken. Een geschreven uitleg werkt niet altijd even goed, vandaar dat ik er een filmpje van heb gemaakt. Zo kun je het rustig terugkijken en de stappen weer tot je nemen om het project af te maken. Als je eenmaal de eerste lamp hebt gemaakt, is het vervolgens een stuk eenvoudiger om de tweede lamp te maken.

Houd er wel rekening mee dat je een LED-lamp gebruikt in plaats van een gloei- of spaarlamp – dit is nog zuinig ook. De lamp mag namelijk niet warm worden, omdat er weinig ruimte aanwezig is in de binnenkant van de lamp om zijn warmte kwijt te kunnen.

Maar goed – LED heeft de toekomst dus je hebt vast ergens in huis nog wel een LED-lamp liggen. 🙂

Ik ben heel benieuwd wat je van de lamp vindt. Met de juiste lijm, klemmen en back-up plakband is de lamp relatief snel gemaakt. Heb jij weleens een dergelijke lamp zelf gemaakt of ga je het ook proberen om deze lamp van papieren bekers te maken? Laat even een reactie achter, vind ik erg leuk! 🙂

lamp maken van papieren bekers

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Tanja

  Je lamp is echt zo leuk geworden. Ik ga er binnenkort ook mee aan de slag. Top filmpje!!

 2. 🐐 Marco

  Mooie lamp ook die van plastic bekers. Wel een vraagje, want hoe hou je de papieren bekers bij elkaar? Ik ben bang dat ze niet goed blijven zitten.

 3. 🐐 Billy

  Dankjewel Tanja! Ben benieuwd naar jouw lamp. 🙂

 4. 🐐 Billy

  Hoi Marco, dankjewel. Ben er zelf ook blij mee. 🙂 Zorg er voor dat je echt goede lijm gebruikt om de bekers goed aan elkaar te laten kleven. Mocht het toch loslaten, beplak de bekers dan aan de binnenkant met wat plakband. Dit houdt de bekers ook goed bij elkaar. Succes!

 5. 🐐 Suzie

  Hi Billy ,

  Leuke lamp zeg! Super mooie creatie. Voor wat extra ventilatie van de lamp zou je ook in de bodem een rondje/vierkantje eruit kunnen knippen. Of is dat onhandig?

 6. 🐐 Billy

  Hoi Suzie, dankjewel. Leuk om te horen! 🙂 Ik heb dit zelf niet gedaan. De LED lampen zijn slechts 3 watt per stuk en als ik voel aan de bekers, dan voel ik ook geen warmte. Dus voor nu laat ik het zo.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate