Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Lichten bedienen met je telefoon – regelen via handige app

Snake is al lang niet meer de meest geweldige functie op je mobiel, en het wordt alleen maar beter! Vanaf nu kun je al je lichten en apparaten in huis bedienen met je telefoon. Met slechts één klik. Vergeet trouwens ook je dimbare lampen niet, want ook die gaat voortaan helemaal automagisch.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Er gaat een wereld voor je open

Ook voor mij moet ik zeggen. Je lampen en apparaten thuis bedienen met je telefoon, wat kun je hiervan verwachten? Door je lampen te koppelen met een iPhone of Android app, hoef je niet meer alle lampen los aan te zetten. Dat klinkt best wel aangenaam. Vooral op koude dagen waarop je lekker in een hoek bent gekropen met een dekentje, je lievelingsserie, chocolade en een lekkere kop thee. De zon gaat onder en jij wilt licht hebben. Met deze app kun je lekker blijven zitten waar je zit.

Ik was al bekend met een eerdere set van Klik Aan Klik Uit (met een afstandsbediening en drie ontvangers), maar aangezien we bij ons thuis altijd gek zijn op gadgets, wilden we dit product natuurlijk wel gaan testen. We hebben een pakket van ICS-1000 toegestuurd gekregen (de naam is niet zo trendy) en we zijn aan de slag gegaan.

ICS-1000 KAKU

En gaat de wereld voor je open?

Ja, ik zou zeggen van wel. Na eerst de handleiding te hebben doorgenomen, hebben we het apparaatje geïnstalleerd achter de tv bij de modem. Makkelijk te doen overigens. Download de gratis ‘KlikAan’ app in de AppStore (voor je iPhone) of in Google Play (voor je Android telefoon) en vul wat basisgegevens in. Zodra je dit gedaan hebt, kun je één voor één de lampen door middel van een ontvanger (zoals op de foto hierboven) koppelen aan je telefoon. De afstandsbediening die je hierboven ziet heb je dan dus niet meer nodig!

Bij onze eerste poging wilde de boel niet helemaal werken. Het inschakelen via de app werkte prima, behalve dat hij direct álle lampen inschakelde. Na wat gefrutsel bleek dat we het systeem verkeerd hadden aangesloten. We hebben het dus toch aan de praat gekregen. We gebruiken de app nu al bijna twee weken, en het is iedere keer weer een genot om de boel aan te sturen via ons mobieltje. Lekker vanaf de bank, het toilet, vanuit bed etc.

KaKu-screen

Plus- en minpunten

Zoals bij bijna ieder product zijn er plus- en minpunten. Hieronder een opsomming van een aantal, voor ons, belangrijke plus- en minpunten voor de ICS-1000.

Pluspunten:

 • Met je telefoon kun je alle lampen in huis bedienen, echt fantastisch handig en makkelijk. Je kunt ook andere apparaten inschakelen tot 1000 watt. Denk aan een klein kacheltje, een koffieapparaatje, een vijverpomp etc.
 • Je kunt timers instellen, zodat een aantal lampen tussen bepaalde tijdstippen automatisch aan gaan (zoals tijdens vakantie of ‘s avonds als je niet thuis bent, of denk aan je kerstverlichting in de tuin).
 • Je kunt meerdere telefoons koppelen aan je lampen (tot 6 toestellen), zodat je partner het ook op z’n telefoon heeft.
 • De app is ook te gebruiken als je niet thuis op het WiFi zit, dus ben je gezellig op de koffie bij de overbuurvrouw en wil je even showen met je app, dan kun je de lampen in je huiskamer naar hartelust laten knipperen.

Minpunten:

 • De app werkt goed, maar qua vormgeving mag het wel wat ‘hipper’.
 • Het WiFi station werkt alleen met ontvangers van KlikAanKlikUit.
 • Als het je niet lukt om alles in een keer in te stellen, dan kan het zijn dat je even je technische neefje moet bellen om het aan de praat te krijgen.

Leuke bespaartip die we ontdekt hebben

Een leuke tip die we ontdekt hebben naar aanleiding van dit apparaatje, is om je opladers aan een stekkerblok te koppelen. Koppel in de ‘KlikAan’ app het stekkerblok en zet er vervolgens een timer op, zodat deze alleen ‘s nachts aangaat. Zo kun je tegen laag tarief je elektrische apparaten opladen, zoals je tandenborstel, telefoons, iPad en onze hippe stofzuiger. Makkelijk te doen en je bespaart zo weer een paar euro per jaar, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen.

Meer informatie? Bekijk deze set op bol.com om er nog meer over te lezen.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Tamara

  Dit is echt heel handig. Leuke tips weer van Stofzuigerzen ik ben alleen bang dat het voor wat te ingewikkeld is om te gebruiken.

 2. 🐐 leukegeit

  Hoi Tamara,

  Bedankt voor je reactie. De ingewikkeldheid valt erg mee hoor, vinden wij zelf. De gebruiksaanwijzing spreekt voor zich en klaar ben je. 🙂

 3. 🐐 Leonie

  ik heb zelf ook die afstandsbedieningsset, maar deze lijkt me ook super handig.

 4. 🐐 Chris

  Ik heb KAKU nu al een aantal jaren en sinds een paar maanden de ICS-1000. En ook ik moet zeggen tot zeer groot genoegen. Je kan met je iPad (of andere tablet) en iPhone de hele verlichting die op KAKU staat aangesloten bedienen, en ja zelfs als je niet thuis bent.
  Kost een paar centen maar daar heb je ook een geweldig systeem voor!!

 5. 🐐 evelien

  dat is precies nog gemakkelijk da weet je vaneestekeer of dat alle lichten uit zijn.
  en moe tje niet meer twijfelen.
  maar met zo een stekkerblok moet je toch ook opletten van dat je niet teveel apparaten in 1 stekkerblok steek of niet teveel apparaten in 1 stekkerblok aansluiten.
  want je moet toch zorgen dat er niet teveel volt in 1 stekkerblok zit.

 6. 🐐 Hermela

  Ik heb vaak last van mijn been en dan kan ik niet opstaan daarom lijkt me het wel handig om deze app wel handig

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate