Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

4 handige huishoud apps om je huishouden te organiseren

Plannen en organiseren kan alleen als je goed overzicht hebt. Vivianne produceert daarom nu al voor het vierde jaar de Organizing Agenda, een praktische agenda waar je naast je afspraken en je taken ook je hele huishouden in kunt bijhouden. Toch maakt ze bij het plannen ook graag gebruik van haar smartphone. Dit zijn haar favoriete apps.

🐐 Dit artikel is geschreven door Vivianne.

1. huishoud app Evernote

Vivianne: “Ik schrijf alles wat ik wil onthouden bij de aantekeningen in mijn agenda. Maar als ik een lekker recept zie in een kookboek, of een mooie jurk in een etalage, maak ik er een foto van en sla ik die op in mijn evernote app (iPhone en Android).

Ik kan er ook geluid mee opnemen of webknipsels mee verzamelen, en uiteraard ook zelf een tekstje invoeren. Ik zoek mijn ideeën terug op sleutelwoord of ik hang er een label aan. Met Evernote is alles wat ik verzamel beschikbaar op mijn computer als mijn telefoon.

2. Datumprikker

Wel eens geprobeerd iets te plannen met een grote groep collega’s, vrienden of familie? Niet te doen, met al die drukke mensen. Vroeger zat ik dan een hele avond aan de telefoon om uit te vissen wanneer iedereen beschikbaar was, tegenwoordig gebruik ik de datumprikker app (iPhone en Android). Hierin kan ik een voorstel doen voor één of meer data om af te spreken.

De app stuurt naar iedereen een uitnodiging, en je gasten kunnen per dag aangeven of ze aanwezig zijn. Als iedereen heeft geantwoord zie je dadelijk wanneer de meeste mensen kunnen komen, en kun je met één druk op de knop iedereen laten weten welke datum het is geworden. Ik hoef uiteindelijk alleen de datum nog maar in mijn agenda te zetten.

3. Anylist app voor boodschappen

De organizing agenda biedt ruimte om een weekmenu in te plannen. Als ik heb bedacht wat ik deze week ga eten, zet ik de ingrediënten meteen in mijn boodschappen app op mijn smartphone. Ik heb dat ding toch altijd bij me, dus dan kan ik tussendoor makkelijk boodschappen doen als ik ineens een half uurtje over heb.

In Anylist (alleen iPhone) heb ik een basislijst gemaakt waar ik uit kan putten. Maar het handigst vind ik, dat ik hem kan delen met mijn man. Ik kan zien wat hij toevoegt of wegstreept, en ik kan zelfs als hij al onderweg is naar de supermarkt, nog snel een item toevoegen. Sinds kort kan ik ook foto toevoegen bij een product. Zo weet ik zeker dat hij met de juiste wijn thuis komt.

4. Chorma huishoud app

Voor klusjes gebruiken we de (Engelse) app ‘Chorma for chores’ (alleen voor iPhone). Daarin staan wel 5.000 klusjes voor in en om het huis. Het is de bedoeling dat het hele gezin meedoet, en iedereen kan punten verdienen. Een aantal kleine klusjes, zoals planten water geven en de afwas doen, levert even veel punten op als één grote klus, zoals het opruimen van de zolder.

Zodra je een aantal taken hebt afgerond stelt Chorma een groepsactiviteit voor, zoals een gezamenlijk etentje. Hoe meer punten je hebt verdiend, hoe minder je hoeft te betalen.”

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 joyce

    Ik heb zelf de remember the milk app! Daarin heb ik alle schoonmaak klusjes gezet met de voor mij wenselijke herhaling en als ik afvink krijg ik vanzelf een reminder 🙂

  2. 🐐 kris

    ook de website van FlyLady is erg leuk!

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate