Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Zelf pastasaus maken

Geef mij een staafmixer en wat groenten en ik maak zelf, simpel en snel, de meest lekkere pastasaus. Boordevol verse groenten en in een mum van tijd heb je een flinke portie pastasaus zelf gemaakt. Het hoeft natuurlijk niet in één keer op, de rest van de saus kun je mooi invriezen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Help – mijn groenten verpietert

De afgelopen tijd heb ik veel buitenshuis gegeten en had ik geen tijd om alle groenten die ik wekelijks in mijn groentepakket ontvang te verwerken in gerechten. Dus? Dus bleef ik met een bak vol paprika’s en tomaten over die echt gebruikt moesten worden.

Ik bedacht me dat ik alles in huis voor het maken van een lekkere pastasaus. Pas het recept gerust aan naar eigen invulling, voeg extra groenten toe, want het is natuurlijk zonde om je overgebleven groenten weg te gooien.

Ingrediënten voor de pastasaus

  • 2 sjalotten
  • 4 paprika’s (maakt niet uit welke kleur)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten (in mijn geval: vleestomaat en drie pomodoro tomaten)
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Spaanse peper
  • Twee eetlepels oregano
  • Optioneel kruiden uit eigen tuin: peterselie en kervel
  • Peper en zout naar wens

Pastasaus maken – bereidingswijze

  1. Zet de grill alvast aan en snijd de paprika’s ondertussen in kleinere stukken en de sjalotten in ringen. Grill de paprika’s en de sjalotten lekker even voor een kwartiertje op de grill voor een smoky-effect aan je pastasaus (bekijk hier hoe).
  2. Voeg alle ingrediënten in een hoge bak en pureer alles met een staafmixer fijn. Voeg wat peper en zout toe en proef of de pastasaus op smaak is.
  3. Zorg dat de saus lekker smooth is en verdeel het geheel over twee porties. Zo heb je voor vanavond alvast een delicious pastasaus klaarstaan boordevol groenten en kun je de andere portie in de vriezer bewaren voor een volgende keer. De saus is echt heerlijk, daar kan geen pakje of zakje aan tippen.

pastasaus recept

pastasaus maken

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

4 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Astrid

    Hoii! Er staat verdeel over twee porties, maar kun je mij aangeven voor hoeveel personen die porties zijn dan? 2 pers. per portie ofzo? Dan maak ik hem graag haha!

  2. 🐐 Billy

    Goed dat je het vraagt Astrid. Meestal gebruik ik dit recept inderdaad voor zo’n 2 personen per portie. Eet smakelijk alvast! 🙂

  3. 🐐 rita

    Wordt die pastasaus helemaal niet gekookt? Verwerk je, op de gegrilde sjalot en paprika na, alles rauw?

  4. 🐐 Billy

    Hoi Rita, bedankt voor je reactie. Klopt inderdaad! 🙂 Je hoeft de pastasaus pas te verwarmen, zodra je deze ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Dus als je wat pasta hebt gekookt, kun je vervolgens in dezelfde pan even de pastasaus verwarmen en hier later de afgegoten en gekookte pasta bij doen. Eet smakelijk alvast! 🙂

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate