Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Plaattaart recept met pompoen, kikkererwten en rode ui

Vandaag heb ik een kleurrijk plaattaart recept voor je klaarstaan. Vol met geroosterde pompoen, rode ui en kikkererwten. Lekker als avondmaaltijd voor twee of als lekker hapje.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Plaattaart recept inspiratie

Een plaattaart is eigenlijk niets meer dan een deegbodem vol met lekkers. Of dit nu een plaattaart is met brie en honing of één bedekt met alleen rode ui en knoflook – bedek de plaattaart met ingrediënten die jij lekker vindt.

Om je inspiratie te geven voor een lekkere combinatie, deel ik hieronder een grote favoriet van mij. Mijn plaattaart is bedekt met rode ui, geroosterde pompoen en kikkererwten. Een gouden combinatie wat betreft eiwitten (kikkererwten), zoetheid (pompoen) en een beetje scherpte (rode ui). Het bladerdeeg en groenten heb ik voorzien van een laagje ras el hanout kruiden. Een heerlijk Marrokkaanse kruidenmengsel met onder andere kardemom, kaneel, kurkuma, gember, nootmuskaat en zwarte peper 😃

In het archief op de site vind je trouwens nog meer lekkere bladerdeeg recepten – zowel vegetarische als plantaardige recepten. Deze plaattaart doet het prima als maaltijd voor 2 personen of als lekker hapje.

Ingrediënten:

Aantal: als avondmaaltijd voor 2 personen of als lekker hapje (6-12 stuks)
Voorbereiding: 15 minuten
Roosteren: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

  • 1 rol vegan bladerdeeg 270 gram (zoals Tante Fanny)
  • scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • halve oranje pompoen – in dunne plakken
  • 2 rode uien – in dunne ringen
  • 4 eetlepels plantaardige room (zoals Oatly kookroom)
  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 2 theelepels ras el hanout
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius.
  2. Bestrijk de plakken pompoen met olijfolie en geperste knoflook en rooster de pompoen in 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Rol ondertussen het deeg alvast uit op een bakplaat. Mijn bladerdeeg was al voorzien van bakpapier. Is dit bij jou niet het geval? Leg dan eerst een velletje bakpapier op de bakplaat.
  4. Vouw de randen van het bladerdeeg een klein beetje naar binnen, zodat er geen groenten van af kan vallen en er bij het bakken een mooie rand ontstaat.
  5. Bestrijk de binnenkant en de rand van het deeg met de plantaardige room. Beleg de bodem met de rode ui, kikkererwten en verdeel de plakken pompoen over de bodem.
  6. Breng de plaattaart op smaak met ras el hanout, peper en zout en olijfolie naar smaak.
  7. Bak de plaattaart in het midden van de oven in zo’n 20 minuten gaar – tot de rand goudbruin is geworden.

vegan plaattaart recept

Oh my – deze plaattaart is echt zo lekker! Het is al de tweede keer deze week dat dit recept op tafel staat. Het recept is erg makkelijk en het is comfort food to the max. ✌️

Is deze plaattaart met geroosterde pompoen, kikkererwten en rode ui recept iets voor jou? Laat het me zeker weten via Instagram, Pinterest of als reactie op dit recept. 🍕

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 Tessa

    Dit ziet er heerlijk uit Billy, ik ga dit zeker maken.

  2. 🐐 Fredriek van Manen

    Geïnspireerd door het lekker uitziende gerecht heb ik mijn variatie gemaakt. Een bidem van amandelmeel boekweitmeel kwark. Ja restje paprika geitenkaas pompoen ui. Het was heerlijk.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate