Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Regelmatig stofzuigen – 10 redenen waarom stofzuigen goed is

Juist, eindelijk een artikel over het nut van stofzuigen. Bekijk onze 10 redenen waarom je het beste regelmatig kunt stofzuigen.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

 1. Je krijgt je portie dagelijkse lichaamsbeweging. Zeker na een half uurtje intensief stofzuigen. Heerlijk om naast een schoon huis ook energiek bezig te zijn geweest.
 2. Met stofzuigen verwijder je stof en vuiligheid die voor jezelf of voor anderen astmatisch of allergisch kunnen zijn.
 3. Door te stofzuigen wordt stof en vuiligheid verwijderd (logisch – we wilden het tóch even benoemen).
 4. Als je regelmatig stofzuigt is het makkelijker om het stof en de vuiligheid weg te houden. Doe je dit niet, dan zullen er meer en meer stof hotspots in huis gaan verzamelen en ben je veel langer bezig dan wanneer je regelmatig even je stofzuiger uit de kast pakt.
 5. Een schoon en opgeruimd huis zorgt ervoor dat je het prettig vindt om in je huis te zijn.
 6. Je bent het er waarschijnlijk niet direct mee eens, maar stofzuigen zorgt voor rust in je hoofd. Even niet denken over die lange werkdag of de discussie die je met je goede vriendin hebt, dat komt later wel weer. Het is heerlijk om af en toe even aan niet zoveel te hoeven denken en daar is stofzuigen een handig instrument voor.
 7. Zodra je het hele huis hebt gestofzuigd zal je huis direct frisser ruiken. Een lekkere aangename leefomgeving dus!
 8. Het voordeel met een stofzuiger ten opzichte van een Swiffer (of één van de andere varianten) is dat je niet zo vaak hoef te bukken, waar je rugproblemen mee voorkomt.
 9. Regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat honden- en kattenharen niet ‘in de lucht’ blijven hangen. Je ziet de haartjes misschien niet direct, maar ze zijn er wel. Je hoeft maar met je voeten over je vloerkleed te lopen als je een tijd niet hebt gestofzuigd en je zult de haren omhoog zien komen. Bah! Dit is je kans om snel de stofzuiger erbij te pakken!
 10. Stofzuigen bezorgt jezelf een bevredigend gevoel en kun je dus eigenlijk niet vaak genoeg doen!

Kun je echt geen plezier beleven aan stofzuigen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een robotstofzuiger te nemen. Deze handige stofzuiger zal je beste vriend worden in het huishouden. Het zal je vloeren automatisch stofzuigen – ook als je niet thuis bent!

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

22 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 martijn

  Ik zet mijn stofzuiger gewoon op het balkon, met een lekker lange zuigslang eraan.

 2. 🐐 Simone Hopman

  Helaas door verregaande loopproblemen kan ik helemaal niet stofzuigen en moet dat aan mijn hulp overlaten. Niet fijn maar dan toch maar de swiffer dat gaat nog net.
  Dus het is echt niet voor iedereen een handige must en mogelijk.

 3. 🐐 Janneke v. Z.

  Wow Martijn, wat goeie uitvinding!! Wat slim zeg! Ik heb ook een hekel aan stofzuigen, maar we hebben een hond, 3 vogels en 2 kleine kinderen…ik MOET het doen. Maar dankzij jullie ben ik op de goede weg om mij huis netter en schoner te krijgen! Thanks guys!

 4. 🐐 Danielle

  vergeet de brandmelders ook niet te stofzuigen, het voorkomt dat deze afgaat door dat er te veel stof op zit, er vervelend als ze hierdoor wel afgaan.

 5. 🐐 Janneke

  Ben verbaasd over de mensen die NIET vaak willen stofzuigen ivm allergie! Wellicht een stofzuiger die geen stoffilter heeft, of niet goed (meer) werkt? Zolang het effect van stofzuigen cq schoonmaken is dat er veel stof in beweging komt, is er, naar mijn idee toch sprake van teveel cq achterstallig stof. Vreemde redenerning om het schoonmaken dan de schuld te geven van het in beweging komen van stof. Dat stof is de hele dag in beweging, door lopen, zitten, ademhalen etc etc., echt niet alleen door schoonmaken! Kortom, aan de slag, weg met het stof. Doe een intensieve reiniging, zuig een week elke dag, en daarna
  verzeker ik je dat het heel anders is!

 6. 🐐 Bibje

  Ik swiffer juist dagelijks, omdat met het zuigen de lucht (ook al is die gefilterd) wel blaast en dus het stof wat nog niet is opgezogen de lucht in blaast. De swiffer doet dat veel minder. En ik vind swifferen minder intensief dan zuigen…..bukken moet ik toch ook met de stofzuiger!
  Het liefst had ik zo’n systeem gehad waarbij je de slang op een centraal afzuigsysteem aansluit, dan heb je dat hele gedoe met wegblazen van stof niet. 🙂

 7. 🐐 Bibje

  O en misschien ter info…ik woon in een oud huis, daar is het gewoon standaard stoffig. 1 dag niets doen is witte waas op de kast. 🙁

 8. 🐐 mieke schaddelee

  De eerste mens die van stofzuigen rust in zijn hoofd krijgt moet ik nog tegenkomen

 9. 🐐 mam

  Ben verslaafd aan stofzuigen. Van mijn man mag ik niet zo vaak zuigen als ik zou willen. Heb een kantoorbaan opgezegd om bij anderen te gaan stofzuigen.

 10. 🐐 Amanda

  Heb hele zware rug en andere spierproblemen zodat ik absoluut niet kan stofzuigen maar swifferen is voor mij soms net te doen (lichtere stang dus minder belastend voor de spieren) en hiermee haal je (gelukkig) ontzettend veel stof weg (meer dan met alleen stofzuigen) op gladde ondervlakken.

  Mijn hulp stofzuigt voor mij met een hele goede stofzuiger en daarna haal je met de swiffer nog ontzettend veel stof weg wat de stofzuiger achter laat.

  Rust in m’n hoofd creëer ik wel door meditatie en mindfulness in het dagelijkse leven.

 11. 🐐 geeske kerling

  Klinkt handig zo’n robot… totdat je een huisdier hebt met een “ongelukje: heel je huis en robot zit er onder

 12. 🐐 Dot

  Heerlijk de stofzuiger erdoor heen. Inderdaad frisse lucht en raam open tijdens t stofzuigen. Ik lees dat er n aantal mensen Swiffer gebruiken. Hoop niet dat ze katten of honden hebben. Hoezo? Omdat huisdieren ook nog wel eens de vloer willen likken en door t gebruik van krijgen ze kans op nierklachten. Er zit n bepaald stofje in waar ze gevoelig voor zijn.

 13. 🐐 JdW

  Robot stofzuigers worden beter en beter. Ik gebruik hem dagelijks.
  Even alles opruimen, dan met de plumeau het huis door. Wassen, aankleden en ontbijten. Robot aan het werk zetten en zelf ook maar naar de baas. Als ik terug kom, is het hartstikke schoon! Heerlijk!

 14. 🐐 jgroz

  Wij hebben al meer dan 25 jaar een stofzuigsysteem de motor zit in de schuur de vuile lucht gaat naar buiten en je hoort geen lawaai tijdens het zuigen.

  groetjes jan

 15. 🐐 Inna

  Ben tevreden met de nieuwsbrief en de weetjes over stofzuigen. Ik ga vanaf vandaag anders omgaan met de stofzuiger en het stofzuigen. Bedankt nu de zen binnen laten in mijn chaotishe stofzuigen planning. roef er door heen, zal ik anders gaan doen. Bedankt allemaal. wat kost de robot? Te doen voor een gepensioneerde? Wordt het lang sparen? Ach, ik zal het zelf volgens jullie tips aanpakken. Wat een kennis heb ik weer opgedaan door de nieuwsbrief, Super ik krijg er lol in. Een slimme meid is op haar toekomst- stofzuigen- voorbereid. bedankt.

 16. 🐐 Angelique

  Met dweilen krijg je echt het meeste stof weg. Tip voor laminaat: swiffer met nat geel doekje en wat laminaatspul erin.

 17. 🐐 Johanna

  Regelmatig stofzuigen wordt afgeraden voor mensen met een stofmijt allergie. Een stofzuiger blaast namelijk ook weer fijne stofdeeltjes uit. Ik heb een stofzuiger met een Hepa 14 systeem en die blaast in verhouding met andere stofzuigers minder stof uit. Regelmatig nat afnemen en nat dweilen het liefst dagelijks wordt geadviseerd door onder andere de GGD. En sindsdien ik dat doe zijn mijn allergieklachten vermindert. Nu heb ik een gladde vloer en uiteraard door allergieën ook geen huisdieren meer.

 18. 🐐 André

  Heerlijk stofzuigen! Tip: als je je stofzuigerzak net hebt vernieuwd, zuig een kopje biotex blauw op. Dan ruikt je hele huis fris.

 19. 🐐 Riet

  Even inhaken op de reactie van Dot. Van de swiffer is alleen de natte variant, slecht voor honden. Ik gebruik de droge voor onder de bank en kasten,kan geen stofzuiger tegenop. De rest zuig ik elke dag, met 2 grote honden kom je daar niet onderuit. Heb er geen hekel aan en als ik dan toevallig ‘n dag oversla, heb ik de volgende dag spijt. Het kost dan nl veel meer tijd om alles weer op de rit te krijgen. Ik zeg dus elke dag zuigen.

 20. 🐐 Data

  Stofzuigen deed ik jarenlang maar weinig. Een gladde gelakte vloer en een Kwikkie met alleen water, was handiger in gebruik en maakte schoner. Helaas is Kwikkie er alleen nog als merknaam voor huishoudelijke spulletjes, maar is de enige goede vloerwisser alleen nog 2e hands te vinden en zijn de vervangende sponsen nergens meer te koop.

  Na verhuizing heb ik ook geen gladde vloeren meer. Door geldgebrek en afwezigheid van hulp leef ik al jaren op kaal beton. Dat is bijna niet schoon te houden. Aan betonstof geen gebrek.

 21. 🐐 Janna

  Ik mis hier de stofzuiger waarbij al het stof in water terecht komt en de lucht die uitgeblazen wordt echt schoon is. Ik heb al jaren zo’n stofzuiger en heb echt minder stof in huis.

 22. 🐐 Robin

  Ik ben het met Riet eens, de swiffer is zo onwijs fijn om bij kleine plekken te komen maar voor het grote geheel ben ik toch echt wel blij met een goede stofzuiger! Ik weet de tijd nog wel toen ik op mezelf woonde, met een goedkoop oud ding van me oma… Nou die zoog echt bijna niet. Ben blij met een wat duurdere.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate