Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenuā€™s? Klik hier...

Vegan hotspots in Dublin

Een paar weken geleden ben ik (voor het eerst) met Ryanair naar Dublin gevlogen. Door de spectaculaire deal van 30 euro per ticket - ik ben nog steeds verbaasd over het lage bedrag. Na de vlucht geboekt te hebben kwam alleen de vraag: Wat is er in Dublin eigenlijk allemaal te doen? Ik ben -naast al die fantastische pubs- op zoek gegaan naar leuke vegan hotspots. Lees je mee?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiƫle vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dublin steeds populairder als stedentrip

Nu Ryanair sinds kort ook vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Dublin vliegt, stijgt het aantal stedentrippers naar Dublin enorm. Het is een interessante stad waar het stadscentrumĀ prima te voet is aan teĀ lopen. Interessante bezienswaardigheden zoals de Book of Kells – beetje overhypt als je het mij vraagt (maar de oude bibliotheek is prachtig) en natuurlijk de Guinness bierbrouwerij en de oude Jameson whisky distilleerderij.

Vegan hotspots in Dublin

De stad zit boordevol pubs die bijna allemaal over aparte kamertjes en hoekjes beschikken en ze hebben de leukste namen als The Hairy Lemon. De Dubliners (is dat een woord?)Ā zijn onwijs vriendelijk, maar het gevoel van grauwigheid is er ook wel als je het vergelijkt met steden die dichter bij de Mediterranee gelegen zijn. EnĀ eerlijk gezegd kan ik dat grauwige ook wel waarderen. De mensen komenĀ oprecht over, het regent er regelmatigĀ en tussen alle Irish stews heb ik een drietalĀ vegan hotspots in Dublin gevonden.

Vegan hotspots in Dublin

Het was soms even zoeken naar leuke zaakjes waar ze enkele vegetarische of zelfs alleen vegan eten in Dublin serveerden, maar ik heb een drietal geweldige vegan plekjesĀ gevonden. Kortom voor een stedentrip naar Dublin kom je hier goed aan je trekken en hoef je niet iedere keer in een pub te vragen naar een veganĀ stew. šŸ˜‰

De foto’s zijn zoals je ziet niet van de hoogste kwaliteit. Het blijft toch een smartphone he? Als het eten maar lekker was, en dat was het!

1. Cornucopia op Wicklow street

Vegan restaurant Cornucopia in hartje Dublin maakt iedere dag verse, gezonde en echt heerlijke maaltijden. En terwijl er op de achtergrond live harp werd gespeeldĀ kwamen we in gesprek met een onwijs leuke meid uit Amerika. Ze had haar baan opgezegd als fysiotherapeut en is gaan verhuizen naar Madrid, vanuit waar ze nu veel stedentrips maakt door Europa. Superleuk en inspirerend!

Meer over Cornucopia. Je bestelt je eten bij de balie en hebt iedere dag de keus uit een aantal vers bereide maaltijden. Altijd vegetarisch en vaakĀ ook vegan. Het eten bij Cornucopia niet heel goedkoop. Voor een glas wijn en een hoofdgerecht betaalden we zo’n 17,50Ā euro per persoon. Maar het is dan ook wel een flinke maaltijd, plus een fijne en gezellige plek om te eten. Zeker een aanrader dus.

hotspots dublin

Dublin, I surrender. #traveling #dublin

Een foto die is geplaatst door Billy (@billyvdgaag) op

2. Indiaas vegan eten in Dublin bijĀ Govindas

Nee, voor de inrichting moet je hier zeker niet naar binnen gaan. Als je van buiten door het grote raam naar binnen kijkt, wil je het liefst meteen doorlopen. Indiase restaurants staan niet bepaald bekend om hun sfeervolle restaurants. Wel om hun smaakvolle gerechten onder eenĀ schimmige TL-verlichting. Laat je dus niet misleiden door de kille sfeer.

Elke dag staat er bij Govindas iets anders op het menu. Wij genoten van een heerlijke vegan maaltijd van onder meer kikkererwten en tofu en dit kostte ons slechts 7 euro. Dan heb je een klein bord zoals wij namen. Ik kan me haast niet voorstellen hoeveel eten je krijgt als je voor de ‘big plate’ zou gaan.

vegan hotspots

3. Umi Falafel op de drukkeĀ Dame Street

Als ik je vertel dat we twee keer bij Umi Falafel zijn geweest, kun je vast wel raden dat deze vegan falafeltent in DublinĀ fantastisch is. Ze zijn nog niet zo lang open, maar oh oh oh wat is deze falafel lekker.

Je kunt geen tafel reserveren, maar dat is ook niet nodig, want er is een constant verloop. Je hoeft dus hooguit een paar minuten te wachten tot er een tafel vrijkomt. Umi Falafel is een soort vegan fastfood restaurant waar je even snel binnenloopt en een half uur tot drie kwartier later weer buitenstaat. Het personeel is erg vriendelijk, je krijgt gratis ijswater op tafel en doordat de keuze is beperkt tot zo’n 4 falafel gerechten, ben je niet ellenlang aan het bedenken wat je wilt. Tenzij je voor Ć©Ć©n van de salades gaat. šŸ˜‰

Tot twee keer toe ben ik voor de Libanese falafel gegaan (zoals je hieronder op de foto ziet) met o.a. verse peterselie, tahini saus en tomaat. Jammie! Alleen al voor deze plek wil ik nog eens terug naar Dublin, echt geweldig!

Ben jij al eens in Dublin geweest?

vegan hotspots dublin

Leukegeit nieuwsbrief šŸ„‘

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! šŸ

Geen zorgen ā€“ je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. šŸ˜Š

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. šŸ

Navigate