Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Sneller stofzuigen – stof hotspots

Is het je weleens opgevallen dat stof houdt van gezelligheid? Om de een of andere reden heeft stof de neiging om samen te komen op bepaalde plekken in je huis. Vervelend, maar je kunt die kennis in je voordeel gebruiken!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Stof trekt stof aan

Een beetje stof trekt meer stof aan. Vooral wanneer je een gladde vloer hebt (zoals laminaat) zul je merken dat een klein stofje snel uitgroeit tot een hele collectie vieze donzige stofdotten. Stof hotspots zijn die plekken waar het stof zich altijd lijkt te verzamelen.

Gebruikelijke stof hotspots zijn uiteraard onder de bank, onder het bed of achter een kast. Maar er zijn ook vreemde plekken waar stof zich kan verzamelen. Zo hebben wij een fauteuil die vrij hoog op zijn poten staat, midden in de kamer. Onder die stoel verzamelt zich enorm veel stof. Ook in de gang tegen de muur aan verzamelt stof zich sneller dan op andere plekken.

Stof hotspots ontstaan door luchtstromen in je huis. Ook doordat je regelmatig langs loopt kan stof naar bepaalde plekken waaien. Lees ook ons artikel waarom het belangrijk is om regelmatig met een stofzuiger door het huis te gaan.

Sneller stofzuigen met stof hotspots

Waarom moet je weten wat de stof hotspots in jouw huis zijn? Je kunt dan sneller schoonmaken! Door die hotspots aan te pakken boek je veel resultaat met weinig moeite. Pak je stofzuiger of, beter nog, je kruimeldief en zuig het stof weg.

Stof heeft de neiging om samen te pakken op bepaalde plekken, dus als je die plekken snel aanpakt heb je een heleboel stof te pakken. Misschien kun je op die manier een keertje minder stofzuigen deze week.

Wat zijn jouw stof hotspots?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

  1. 🐐 vroon

    Vrij logisch dit; door de looppatronen in huis ontstaan wervelingen, die het stof concentreren. Stof heeft de neiging aan elkaar te klitten (zeker als er grotere deeltjes zoals huisdierhaar in zitten). Et voilà, daar is je stofpluk.

  2. 🐐 Niki

    2x per week zuig ik de benedenverdieping en de rest van het huis 1x. Tussendoor er een keer of wat doorheen wandelen met de swiffer en je vloer ziet er altijd schoon uit. De doekjes gebruik ik altijd een paar maal door ze tijdens het stofzuigen ook even mee te nemen.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate