Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Met deze 8 tips lijkt je huis in één keer schoon

Een schoon en opgeruimd huis, dat wil iedereen. Maar het ontbreekt ons nogal eens aan zin, tijd of energie. Met deze 8 tips líjkt je huis schoon - en dat is een heel mooi begin.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Dotten stof aanpakken

Stof heeft de gewoonte om onder kastjes, banken en andere meubels te verzamelen. Ze hopen zich op in dikke dotten stof – ook wel stof hotspots genoemd. Wil je dus even snel je huis schoonmaken? Ga dan even met een swiffer onder deze meubels en verzamel de dotten stof. De grootste stofwolken zijn nu in ieder geval uit het zicht!

2. Clean kitchen policy toepassen

Een keuken is een leefplek – er wordt gepraat, gekookt, gegeten en geknoeid. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige troep in de keuken. Pas daarom de ‘clean kitchen policy’ toe in jouw keuken.

Zet alleen de hoognodige dingen op het aanrecht (bijvoorbeeld een waterkoker), maar laat andere zaken zoals peper en zout, olijfolie of keukengerei achter deurtjes of in de lade. Doe vieze vaat ook direct in de afwasmachine, dan hoef je je daar niet meer aan te storen.

3. Kleine moeite

Groot plezier. Voor je naar bed gaat, is het slechts een kleine handeling om even de spiegel en de wastafel in de badkamer schoon te maken. Je bent er immers toch. De druppels van de spiegel en restjes tandpasta in de wasbak maak je heel makkelijk schoon met wat allesreiniger in een spray en warm water.

4. Opgemaakt staat netjes

In de slaapkamer kom je enkel om te slapen, maar ook deze ruimte is goed opgeruimd en schoon te láten lijken.

Leer jezelf aan om iedere ochtend direct je bed op te maken. Dit ziet er netjes uit, zo heb je direct alvast een stapje voor op de rest van de dag. Hang kleding terug in de kast of in de wasmachine. Met deze simpele stappen heb je jouw slaapkamer altijd op orde.

Meer tips? 7 tips voor een opgeruimde slaapkamer

5. Nog één keer:

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar opruimen is het meest belangrijk om te doen wanneer je gasten ontvangt of wanneer je je ergert aan de staat van je (woon)kamer. Leg alles terug op z’n vaste plek, gooi losse troep weg en zorg ervoor dat losse dingen niet meer in het zicht liggen.

Op zoek naar meer opruimtips? Lees dan dit artikel nog eens door.

6. Voorkomen is beter dan genezen

Dit is een klassieker, maar blijft altijd van kracht. Ook in het huishouden. Doe daarom altijd je schoenen uit in de gang of hal, voordat je naar binnenstapt.  Zo laat je zand en ander viezigheid niet je huis binnenkomen.

Ditzelfde geldt door altijd een bord te pakken als je een boterham eet, zodat kruimels niet op de grond vallen.

7. Lekker licht

Een simpele tip, maar zeer effectief. Doe de gordijnen open. Laat het licht lekker de ruimte in schijnen. Daardoor ziet je woonkamer er al stuk beter uit dan in plaats van die donkere grot.

8. Sfeertje bouwen in huis

Persoonlijk vind ik een gezellig huis veel belangrijker dan een super opgeruimd en schoongemaakt huis. Een vieze bende in huis, dat wil niemand. Maar wanneer het gezellig is, met een bosje gerbera’s op tafel en leuke woonaccessoires, dan leidt dat de aandacht een beetje af van de aanwezige rommel in huis. Het is geen blijvende oplossing, maar als je echt geen tijd hebt is dit een goede life saver.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

6 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Gréta

  Ik laar elke dag mijn bed open liggen zodat de matras kan luchten. Alleen als de deur naar de slaapkamer openblijft omdat het raam dicht moet vanwege harde wind maak ik het bed op.

 2. 🐐 Ilona

  Heb je ook leuke schoonmaaktips voor mensen met huisdieren?
  Ik heb bv een grote hond en wil wel eens weten wat voor schoonmaaktips je daarvoor hebt.

 3. 🐐 animous

  mijn tip: gewoon NU beginnen, NU aanpakken, alles waar je je aan ergert..rondslingerende rommel, spullen die je elke dag irriteren.. kijk rond in je kamer en verwijder het nu gelijk! Ik kan, als ik op deze manier rond kijk in mijn woonkamer gelijk al 5 dingen oppakken, de rest komt dan later wel.. DOE HET NU gelijk! Het scheelt echt. Mijn buit NU: rondslingerende slippers/ schoenen, een tennisbal op de grond, een gieter op de tafel, haarklipjes en een vergeten drinkglas.. hup, alles opgeruimd, is snel gedaan toch?

 4. 🐐 jab

  Bed opmaken? Absoluut niet. Open laten liggen, raam open als dat kan. Dan heb je ‘s avonds een lekker fris bed. En wie komt er nu verder in je slaapkamer? Niemand toch?

 5. 🐐 Ann

  Ik maak het bed niet op maar sla het open, zodat het vocht eruit kan. Is het mooi, droog weer en ben ik thuis dan gaat het dekbed uit het raam of over de droogmolen. Kussens ook goed luchten, ook daar blijft veel vocht in zitten!

 6. 🐐 Judith

  Nooit meteen je bed opmaken. Het bed moet eerst echt goed luchten.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate