Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

De seizoensgroenten van december

Iedere maand kent zijn eigen seizoensgroenten. Dit zijn de groenten die traditioneel groeien in ons land in die maand. Door de kassenbouw en de globalisatie zijn bijna alle groenten altijd te verkrijgen in de supermarkt. Als het in Europa niet groeit wordt het geïmporteerd uit het buitenland. Toch blijft de groente van het seizoen een lekkere, gezonde en goedkopere keuze!

🐐 Dit artikel is geschreven door Jelle.

Seizoensgroenten zijn niet altijd hetzelfde

De ene keer hebben we een koude, en de andere keer een wat warmere winter. Het is dus niet altijd precies te zeggen welke groenten op welk moment het best groeien. Door slecht weer kan een oogst verloren gaan of door gunstig weer kan een andere groente (geen seizoensgroente) het plotseling goed doen. De seizoensgroenten december zijn deze maand aan de beurt.

In dit overzicht vind je de traditionele seizoensgroenten van december. De links verwijzen naar recepten op mijn website én naar Wikipedia pagina’s, zodat je er meer over kunt lezen. Je kunt dit overzicht gebruiken om heerlijke gezonde, seizoensgebonden maaltijden te bereiden met verse seizoensgroenten.

Seizoensgroenten december – overzicht

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

3 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Biegmama

  Badankt weer voor dit lijstje. Zoals gewoonlijk op een post-it gekopieërd en op mijn bureaublad gezet. Altijd bij de hand. Vandaag ga ik met knolselderij en prei aan de slag voor erwtensoep. Dat gaat er vast in met deze vrieskou.

 2. 🐐 Anneke

  Biegmama….”op een post-it kopiëren????
  En bedankt voor de decembergroenten…

 3. 🐐 Daisy

  Ja Anneke, in windows 7 kun je ‘post-it’s maken op je bureaublad. Dus op de computer. Het is heel handig, ik gebruik het ook voor een heleboel dingen. Je kunt het vinden als je bij de startknop ‘plaknotitie’ intikt. Als je die open maakt komt er meteen een post-it tevoorschijn.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate