Kom je me ook volgen op Instagram? 🙆🏼‍♂️ Volg me hier!

8 handige manieren om sokken in huis te gebruiken

Verdwenen sokken zijn misschien wel het grootste mysterie in ieder huishouden. Je doet een vies paar sokken in de wasmand, om vervolgens met een enkele sok over te blijven. Gooi deze enkele sok niet weg - je kunt er handige klusjes mee in huis doen!

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

1. Sokken heb je altijd in huis

Speciale microvezeldoekjes, vaatdoekjes van een speciaal materiaal of een bijzonder handige vorm – dat heb je natuurlijk niet altijd in huis. Een sok daarentegen wel. Je zult versteld staan hoe handig een sok in huis kan zijn.

Stop je hand in de -schone- sok, spray met een schoonmaakmiddel op het oppervlak en ga lekker aan de slag. Goedkoop, snel en je hebt dit geïmproviseerde doekje altijd in huis.

2. Beschadigingen in huis voorkomen

Niet alleen om bepaalde huishoudelijke zaken schoon te maken zijn sokken heel handig. Ook 0m beschadigingen te voorkomen in en rondom je huis kan een sok erg bruikbaar zijn.

Knip kleine rondjes uit de sok en plaats deze onder de poten van je tafel, bank, kast en/of stoel. Eventueel kun je ze vastplakken met een beetje lijm. Wederom werkt een sok snel, gemakkelijk en goedkoop.

3. Geurzak maken van sokken

Die enkele sok is na het grote mysterie in ieder geval wel schoon – en daar moet je direct gebruik van maken. Een sok is namelijk hartstikke handig om zelf een geurzakje van te maken. In de sok kun je bijvoorbeeld potpourri doen en dit in je kledingkast of slaapkamer hangen.

In een ruimte waar de geur erg muf is, kun je droge gemalen koffie in de sok doen. Deze absorbeert geurtjes en daarmee verdwijnt de vieze geur. Neem hier geen oude sok met gaten voor, anders heb je straks overal koffiepoeder liggen.

4. Met je sok opruimen

Niet alleen kun je heel goed schoonmaken met een eenzame sok. Opruimen lukt ook heel goed. Bijvoorbeeld als je op reis gaat. Een sok is namelijk een heel geschikt zakje om ondergoed, sieraden en/of klein speelgoed in op te bergen. Omdat alles goed en overzichtelijk in ingepakt, is het uitpakken op de plaats van bestemming een eitje.

En ook heel handig: een oude sok is een ideale knikkerzak – ik spreek uit ervaring.

5. Spinnenrag verwijderen

Hoe hard je je ook inzet voor het huishouden, spinnenwebben in de hoekjes van het plafond zijn eigenlijk niet te voorkomen. Maar ook daarvoor biedt een sok uitkomst.

Schuif een sok om een stok en ga daarmee alle spinnendraden te lijf. Zo kom je op alle plekjes waar je normaliter niet bij kunt komen. De sok kun je daarna gerust weggooien, zodat je de spinnenwebben en eventuele spinnen (bah! eng!) niet meer aan hoeft te raken. Last van spinnen in huis? Zo lees je hoe je spinnen kunt voorkomen.

6. Een sok als beschermhoes

De zomer is in volle gang en daarom hangt iedereen massaal in het park, gaan we van de zon genieten op het strand of nemen we lekker een duik in een zwembad of meer. Tegenwoordig wil iedereen overal bereikbaar zijn, dus gaat de smartphone mee. Een enkele sok is dan een ideale beschermhoes tegen viezigheid, waterdruppels en zand.

7. Voor de luie schoonmaker

Ik ben zelf nogal een luie schoonmaker en een sok kan een gemakkelijke en snelle stofdoek zijn. Door je hand in de sok te doen en snel over droge oppervlaktes te gaan, is het zichtbare stof binnen mum van tijd weggeveegd.

Geen ingewikkelde sopjes of schoonmaakmiddelen. Een enkele sok en je hand doen je huis schoon lijken. Voor een echte schoonmaak is natuurlijk wel iets meer tijd vereist.

8. Groene sok

Geen groene vingers, maar toch een paar planten in huis? Weet dan dat deze kamerplanten af en toe ook schoongemaakt moeten worden. Met een sok kun je voorzichtig over de bladeren vegen, waardoor de stofjes op de plant verdwijnen. Doe dit heel voorzichtig en zonder water, dat is het beste voor je plant.

Gebruik jij al een oude sok om je huis schoon te maken?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 45.000 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

9 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Petra

  Ik mis de sok om de stofzuiger als je iets kleins heb laten vallen: je zuigt je oorbellen zo tegen de sok!

 2. 🐐 jane

  wat een goed idee van de single sokken !!

 3. 🐐 michelle

  erg handig de polyvalente sok, single sokken bewaren dus !

 4. 🐐 christine

  maak van eenzame sokken leuke handpoppetje voor de kleinkinderen, een beetje wollen haar,grote ouderwetse knopen voor de ogen, haak er grote gekke oren aan en hop kinderhandje of volwassen hand erin en dan nog een gek verhaaltje erbij en soms heel leuke gesprekjes met de sokkie’s

 5. 🐐 Christy

  Leuke tips. Ik heb er ook nog een. Vouw 2 sokken in mekaar, stop deze in een derde sok, even ronddraaien en dan nog een keer terugvouwen. Elastiekje of touwtje erom en je hebt een windbestendige bal!

 6. 🐐 Ada

  Ik heb een paar oude dikke wandelsokken die ik gebruik in plaats van pannenlappen. Ik steek mijn handen er in en kan een pan veilig en stevig beet pakken.

 7. 🐐 leukegeit

  Wat een goed idee Ada! 🙂

 8. 🐐 Caroline

  Ook ik ben groot liefhebber van bedsokken en handschoentjes (action) om schoon te maken. Met de handschoentjes kun je dingen die je oppakt gelijk afstoffen met de ene hand en met de andere de kast/plank ideaal. Ook het afnemen van jaloezieën wordt met handschoentjes piece of cake!
  Met de stofsok om de stofzuiger kan je letterbakken of kleine prulletjes afstoffen zonder dat ze omvallen of wegraken.
  Ik kan niet meer zonder!

 9. 🐐 Adrana

  Sokjes als wantjes erg handig voor je (klein)kind als ze even niet te vinden zijn.

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate