Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Spray om je oven te reinigen

Met al die verschillende schoonmaakmiddelen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Hieronder test ik een spray die de oven reinigt en vertel ik je wat ik er van vind.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Deze blogpost is in samenwerking met Care Club geschreven.

Aangekoekte resten in de oven

Toegegeven – ik heb mijn huis graag schoon en opgeruimd, maar ik ben niet zo’n beste poetser. Zeker niet als het om de oven gaat. Aan de buitenkant van de oven probeer ik het er nog enigszins spic en span uit te laten zien, maar van de binnenkant werd ik altijd een beetje treurig.

Aangebrande etensresten op de bakplaat, het rooster en aanslag op het raam. Bah. En alhoewel ik van mezelf dus niet zo vies ben, is de oven altijd wel een plek geweest die wat meer tijd en liefde verdient als het op schoonmaken aankomt.

Vieze oven schoonmaken

Care Club stuurde ons hun reinigingsgel en -spray voor ovens toe – en dat kwam wel heel goed uit, want zoals gezegd kon de oven wel een goede schoonmaakbeurt krijgen. Rooster en bakplaat eruit, kruimels weghalen en het testen kon beginnen.

Hoe werkt deze ovenreiniger?

Laten we daar eens mee beginnen, want voordat je aan de slag gaat met de reinigingsgel en de spray kun je op het etiket lezen hoe je de middelen kunt gebruiken voor het beste resultaat.

  • Voor de reinigingsgel geldt: knijp een beetje in de tube en kwast het middel vanuit de tube op de vieze plekken in de oven. Laat het product vervolgens 2 uur intrekken. De oven hoeft niet te worden voorverwarmd, je kunt de gel gewoon aanbrengen in een koude oven. Na deze tijd veeg je met een doek alle aangekoekte plekken weg.
  • Voor de reinigingsspray geldt: spray wat van middel op het hardnekkige vuil, aangebrande etensresten, vette ovens, op het fornuis of in de magnetron en na een paar minuten haal je een doekje over het oppervlak.

Wat vinden we ervan in de praktijk?

Op de website van Care Club kun je zien dat een tube van 200 ml reinigingsgel 10,25 euro kost en de spray 13,50 euro voor 500 ml. En nu ik oven na lange tijd weer eens goed heb gereinigd ben ik heel blij. De oven is zo schoon, dat je haast een zonnebril op moet doen als je de deur opentrekt. 😎

Oké – geintje natuurlijk. Maar ik ben heel blij hoe schoon in de oven heb kunnen krijgen. Een vaatdoek alleen was niet genoeg, dus heb ik er ook een schuurspons bij gepakt. Na een uur zwoegen vond ik het wel genoeg en ik moet zeggen dat ik erg blij ben met het resultaat. De oven is zo schoon geworden! Geen vet raam meer, geen etensresten en bijna alle aangebrande etensresten zijn verdwenen. Niet alle aangekoekte resten zijn verdwenen, maar ik durf toch zeker wel te stellen dat 95% verdwenen is. 🙌

Ta da - de oven is weer een heel stuk schoner.

Vooral het rooster en de vette ovendeur waren een flinke klus, maar met de spray en een schuurspons heb ik het echt heel schoon kunnen krijgen. Nu maar zorgen dat ik het de komende tijd wat vaker bij ga houden.

Wil je ook aan de slag met deze reiningsgel of -spray? Dan is deze niet alleen geschikt om de oven te reinigen. Je kunt de middelen ook gebruiken om het fornuis of de magnetron aan te pakken. 💪

En het fijne is: als je de producten gebruikt zoals wordt geadviseerd, dan zou je aan één tube of flacon per jaar genoeg moeten hebben. Je kunt op de website handig aangeven dat ze tegen die tijd een nieuwe verpakking naar je toesturen.

Wil je meer weten over deze en vele andere schoonmaakproducten? Neem dan zeker een kijkje op de website van Care Club – alle producten worden gratis thuisbezorgd.

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate