Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Verse spring rolls met hoisin saus

Spring rolls maken is zo leuk om te doen en zo makkelijk. Een leuke bijkomstigheid is dat spring rolls ook nog eens gezond en héél erg lekker zijn. Het kan haast niet fout gaan. Benieuwd waarmee ik de vegan spring rolls heb gevuld en hoe je mijn hoisin saus maakt?

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

Dit heb ik gebruikt als vulling in de spring rolls

  • Glasnoedels – 100 gram is meer dan genoeg
  • Rijstvellen – wij gebruikten er 5 per persoon
  • Gegrilde reepjes aubergine met knoflook
  • Gegrilde lente ui
  • Reepjes komkommer
  • Reepjes rode paprika
  • Avocado in reepjes
  • Taugé
  • Verse koriander en eventueel basilicum

Nog meer opties om spring rolls mee te vullen:

  • Gemarineerde en gebakken tofu of tempeh
  • Niet vegan, maar toch erg lekker – gebakken ei
  • Stukjes ananas
  • Gegrilde courgette
  • Rucola
  • Etc. Etc.

vegan spring rolls

Zo maak je zelf hoisin saus

Dit is een recept voor ca. 1 kopje zelfgemaakte hoisin saus. Binnen een paar minuten kun je de saus zelf maken.

  • Voeg 60 ml sojasaustwee eetlepels pindakaas en 1 eetlepel agavesiroop in een kommetje en mix dit met een vork of kleine garde.
  • Voeg 2 eetlepels chili saus, een teentje geperste knoflook, twee theelepels sesam olie én 1 theelepel (balsamico)azijn hieraan toe.
  • Meng alles nog even goed door elkaar en maak het geheel af met wat vers gemalen peper. Je hoisin saus is klaar om je verse spring rolls mee te bedekken.

Spring rolls maken – tutorial spring rolls rolllllllen

Het rollen van verse spring rolls is (g)een eitje. De eerste twee mislukken bij mij standaard, maar zodra ik eenmaal begin te rollen begin ik in de flow te komen.

  1. Dompel een rijstvel onder in lauw water en leg het op een schone snijplank.
  2. Vul het rijstvel in het midden met alles wat je klaar hebt liggen. Maak de spring rolls niet te vol en houd de randen vrij.
  3. Rol de spring roll strak op en vouw één kant naar binnen zodat er later niets uitvalt. Doordat je het rijstvel nat hebt gemaakt, kleeft het goed en blijft het bij het oprollen -meestal- goed aan elkaar plakken.
  4. Even dippen in je zelfgemaakte hoisin saus en je kunt je spring rolls gaan eten. Je kunt de saus ook toevoegen voordat je de spring rolls gaat oprollen.

Met een beetje hulp van Ms. Anonymous hieronder op de foto. Ze is een kei in spring rolls maken, zonder dat ze het zelf wist.

spring rolls recept
Spring rolls maken

 

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate