Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Handig stappenplan als je binnenkort gaat verhuizen

Een verhuizing kan nogal een hectische en chaotische periode zijn, maar door schade en schande wordt men wijzer. Daarom een handig stappenplan als je binnenkort gaat verhuizen.

🐐 Dit artikel is geschreven door Daphne.

Verhuizen vergt de nodige planning

Je hebt inmiddels je droomhuis gevonden. Je huidige huis is verkocht. Tijd om alles gereed te maken voor een soepele verhuizing. Er staat namelijk een hoop werk op je te wachten. Alle spullen uit het oude huis en weer verhuizen naar je nieuwe huis. Een stappenplan maken als je gaat verhuizen werkt daarom het beste. Volg onderstaand stappenplan, zodat jouw verhuizing als een geoliede machine zal verlopen.

Stap 1 – Uitzoeken van alle spullen

Een verhuizing is het ideale moment om eens kritisch te kijken naar de spullen die je momenteel in bezit hebt. Vooral de dozen met spullen in de berging, zolder of kelder moeten kritisch bekeken worden. Er zijn veel spullen die je niet of nauwelijks gebruikt.

Kom je spullen tegen die je sinds de vorige verhuizing niet nodig hebt gehad of gemist hebt? Wees dan streng voor jezelf en geef deze spullen een beter leven. Dat hoeft niet altijd weggooien te betekenen, sommige spullen zijn nog waardevol, zodat je ze naar de kringloopwinkel kunt brengen of zelfs kunt verkopen via Marktplaats.

Stap 2 – Spullen inpakken voor de verhuizing

De grootste en belangrijkste stap is het inpakken. Als je ervoor zorgt dat dit structureel gebeurt, dan heb je daar later (bij het uitpakken) veel profijt van. Beslis (zie stap 1) welke spullen mee gaan en pak deze logisch in: dat betekent dat alle items die op dezelfde plek komen te staan (bijvoorbeeld in een boeken- of keukenkastje) in dezelfde doos kunnen.

Schrijf met een stift (of potlood, zodat je de tekst weg kan gummen) de bestemming erop en zet deze in groepjes neer, zodat niet alle dozen door elkaar staan.

Lees ook: verhuis checklist – ideaal als je op het punt staat om te verhuizen

Stap 3 – Daadwerkelijk gaan verhuizen

Voor wie teveel spullen heeft, is het verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Je spullen zijn op die manier verzekerd voor schade tijdens transport en het scheelt een hoop tijd. Maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Een goedkoper alternatief is het inhuren van een enkele (student)verhuizer. Deze persoon beschikt vaak over een eigen busje, maar je zal zelf moeten helpen bij het in- en uitruimen van de bus. Een andere optie is om zelf een bus te huren; zorg er dan wel voor dat je genoeg hulptroepen inschakelt om zware meubels of dozen te tillen.

Qua tijd hebben verhuizers vaak één dag(deel) nodig. Als je het zelf wil doen, is het afhankelijk van de hoeveelheid spullen hoeveel tijd je nodig hebt.

Probeer in ieder geval bij elk bezoek aan het nieuwe huis (bijvoorbeeld als je gaat schoonmaken, schilderen of klussen) al wat losse spullen of dozen mee te nemen. Uiteindelijk scheelt dat toch op de verhuisdag zelf.

Stap 4 – Spullen uitpakken in je nieuwe huis

En als alles in de verhuisbus is ingeladen, moet het er natuurlijk ook weer uit. Zorg ervoor dat eerst alle grote items uitgeladen worden. Zet de spullen neer op de van tevoren bedachte plek. Hieromheen kun je de overige dozen en andere losse spullen plaatsen.

Maak je geen zorgen over het uitpakken. Vaak duurt het uitpakken gewoon een paar dagen. Je moet immers toch een beetje spelen met de inrichting en nadenken over de vaste, toekomstige plekken. Zet in ieder geval wel alle dozen en spullen in de ruimte waar deze komen te staan: zo kun je per kamer de dozen uitpakken en hoef je niet alles door je hele huis te slepen.

Stap 5 – huis aankleden voor een thuis gevoel

Uiteindelijk is deze laatste stap de leukste – je nieuwe huis inrichten op een manier die jij leuk vindt. Heb je tips nodig om je nieuwe huis gezellig aan te kleden? Lees dan zeker onderstaande artikelen nog eens door:

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate