Op zoek naar gezonde & betaalbare weekmenu’s? Klik hier...

Uitwisbaar notitieboek van steenpapier

Met pen en papier in een notitieboek schrijven is hoe ik het liefst te werk ga. In deze groene tip deel ik mijn ervaring met MOYU - een uitwisbaar en duurzaam notitieboek gemaakt van steenpapier.

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag

Oprichter van Leukegeit. Vader, gek op eten - schrijft graag over financiële vrijheid, vegan recepten, groen leven & minimalisme.

Volg Billy: Volg Billy op Instagram

🐐 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MOYU.

Aantekeningen maken op uitwisbaar steenpapier

Voor zowel mijn werk als privé schrijf ik regelmatig in een notitieboek. Voor mijn werk maak ik de nodige aantekeningen en lijstjes wat ik die dag wil bereiken – om zo lekker efficiënt aan de slag te gaan. Als ik geen aantekeningen en takenlijsten zou maken, dan zou ik echt geen focus hebben en niet zoveel gedaan krijgen op een dag.

Ook privé houd ik van alles bij in een notitieboek. Zo heb ik onlangs de tuin aangepakt en had ik een lijst gemaakt met alle dingen die hiervoor moesten gebeuren. Verder houd ik regelmatig lijstjes bij van boodschappen die ik in huis wil halen, schrijf ik dingen op waar ik achteraan moet gaan en noteer ik recepten op die ik de komende tijd wil gaan maken.

Door het jaar heen schrijf ik dus behoorlijk wat notitieboekjes vol en dat vind ik best zonde van al het papier. Zeker omdat de meeste dingen die ik opschrijf (takenlijsten, aantekeningen, boodschappen, etc.) alleen op dat moment belangrijk zijn en niet meer persé voor in de toekomst.

Onlangs werd ik benaderd door Lotte van MOYU of het me leuk lijkt om hun uitwisbare notitieboek van steenpapier uit te proberen. Heel graag!

Na enig rondkijken op hun website, heb ik gekozen voor dit toffe pride notitieboek. Naast de nodige notitiebladen met en zonder lijntjes heb ik ook een aantal andere uitwisbare pagina’s gekregen, zoals drie to-do pagina’s, twee weekplanners, bladen met ruitjes en stippen.

Wat is een uitwisbaar notitieboek van steenpapier?

De uitwisbare notitieboeken van MOYU zijn allemaal gemaakt van steenpapier. Steenpapier is gemaakt van 80% kalksteen en 20% schone kunststof.

Voor deze notitieboeken worden geen bomen gekapt en is er zowel geen water als chemicaliën voor nodig om het te maken. Zoals je hier kunt lezen is de productie van steenpapier erg zuinig en is het eindeloos te recyclen, zonder nieuwe grondstoffen toe te hoeven voegen.

De bladen in dit notitieboek zijn dus gemaakt van steenpapier die uitwisbaar zijn. Bij het notitieboek krijg je een speciale pen waarmee je op het papier kunt schrijven. Kleine fouten (zoals spel- of schrijffouten) kun je makkelijk wegvegen met een gum achterop de pen.

Grotere fouten, tekeningen of vol geschreven pagina’s (die je weg wilt hebben) zijn te verwijderen met een vochtig doekje.

Wat is MOYU?

In het Chinees betekent MOYU ‘magische plek’. De plek waar je in je eigen notitieboek al je gedachten, plannen en dromen kwijt kunt.

MOYU is een scale-up bedrijf dat zich inzet om single use paper en papierverspilling tegen te gaan. Hiermee willen ze bossen, biodiversiteit en ecosystemen beschermen en herstellen. Dat doen ze door schrijfartikelen van uitwisbaar en herschrijfbaar steenpapier te maken.

Leuke details:

 • Voor elk verkocht notitieboek plant MOYU een boom in samenwerking met Trees for Kenya! 🌳
 • Bestel je een pride notitieboek – zo één die ik heb mogen ontvangen –  dan steunen ze het COC nog eens met 2,50 euro per verkocht exemplaar. 🌈

Wat vind ik van het notitieboek?

De afgelopen tijd heb ik mijn MOYU notitieboek vaak gebruikt. Ik kwam erachter dat ik ‘m de afgelopen tijd zo goed als iedere werkdag er bij heb gepakt. Van het brainstormen over nieuwe onderwerpen tot het maken van takenlijsten. Om er vervolgens weer een paar uit te vegen als ik weer eens teveel taken op mijn takenlijst heb gezet. 😉

Wat ik erg handig vind: je kunt met de notitie app op je telefoon een scan van een pagina maken. Ideaal voor pagina’s die je wat langer wilt bewaren.

Voorheen hield ik takenlijsten altijd al bij in een papieren notitieboek, het maakte niet veel verschil om dit in dit uitwisbare notitieboek op te schrijven. Het steenpapier notitieboek bespaart veel ruimte – ik schrijf dan ook vaak redelijk onzinnige dingen op mijn takenlijst die ik op die dag niet moet vergeten. Handig voor die dag zelf, maar dit soort lijstjes mogen dan ook snel weer worden weggeveegd.

Aan de andere kant schrijf ik ook pagina’s vol met ideeën, plannen en lijstjes waar ik de komende tijd aan wil gaan werken. Deze pagina’s hoeven dan ook niet direct weggeveegd te worden, maar pas als ik alles heb uitgewerkt of afgevinkt.

Wat ik verder zo fijn vind is dat ze écht met duurzaamheid bezig zijn. Een paar dingen waar ik heel blij van word:

 • Per aankoop van een ‘specials’ notitieboek steunen ze een vast bedrag per verkoop aan een goede doel (van het Wereld Natuur Fonds tot het COC).
 • Op hun website vind je hun missie en wat voor positieve impact ze de afgelopen jaren allemaal al hebben gehad. Tof!
 • De CO2-uitstoot voor de productie van steenpapier ligt maar liefst 67% lager dan bij de productie van pulp papier.

Waar te verkrijgen?

Zowel dit Pride notitieboek als diverse andere steenpapier notitieboeken en accessoires zijn te verkrijgen via hun website. Een MOYU notitieboek is al te koop vanaf 26,95 euro inclusief pen, pen pal en doek. De pride editie die ik heb mogen testen is een volledig pakket en kost eveneens 26,95 euro.

Meer weten? Via hun website MOYU kun je al hun producten bekijken. En met de kortingscode LEUKEGEIT15 krijg je nu 15% korting op het totale assortiment van MOYU. Hoe leuk is dat!

Ben jij al bekend met een notitieboek van steenpapier? Zou zo’n uitwisbaar notitieboek iets voor jou zijn?

Leukegeit nieuwsbrief 🥑

Schrijf je in en blijf om de week op de hoogte van de laatste leukigheid. Meer dan 47.500 mensen gingen je voor! 🐐

Geen zorgen – je gegevens blijven tussen ons.
Als je genoeg van me hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 😊

2 leuke geiten 🐐🐐

 1. 🐐 Hannie

  Hee hallo,
  Ik zie dat jij MOYO mocht uitgeproberen en er lovend over bent. Ik heb vorig jaar een bambook boekje gekregen wat mij goed bevalt. Het papier is erg glad van Bambook. hoe voelt t aan van MOYO? Je heb in je stukje niet geschreven hoe het papier aanvoelt. Ik heb er net zelf over geschreven dat ik graag ervaringen hoor van andere gebruikers, dus ik ben heel benieuwd naar jouw reactie. Ik hoor graag van je. Hannie van Familiedubbelop.

 2. 🐐 Billy

  Hoi Hannie, ik vind het papier van de Moyu minder glad aanvoelen dan die van Bambook. Dat maakt het voor mij net iets meer als echt papier aanvoelen. 😃

Mekker je gezellig mee?

Goed om te weten
Door je reactie te versturen ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 🐐

Navigate